1 Johtaminen

Koulun johtamisen periaatteet

Koulun johdon keskeisenä tehtävänä on edistää opetuksen arvopohjan ja koulun perustehtävän toteutumista. Johtamisessa on tärkeää tunnistaa kouluyhteisön vahvuudet ja kehittämishaasteet, vahvistaa itsearviointia sekä kehittää pedagogista johtamista. Koulun rehtorin velvollisuutena on kehittää myös itseään johtajana.

Johtamisessa tulee noudattaa hyvän hallinnon mukaisia toimintatapoja. Koulun johtaminen on vuorovaikutteista ja osallistavaa. Kouluissa on johto- tai suunnitteluryhmät (-tiimit), joiden tehtävänä on rehtorin tukena suunnitella ja kehittää toimintaa. Tiimien kokoonpanosta ja tehtävistä päättää koulun rehtori. Johtamista arvioidaan säännöllisesti.

Kouluissa käydään vuosittain kehityskeskustelut tai niitä vastaavat prosessit kaupungin linjausten mukaisesti. Johtamista kehitetään ja tuetaan pitkäjänteisellä johtamisosaamiskoulutuksella.

Koulun lukuvuosisuunnitelmassa kuvataan, miten johtaminen on organisoitu (joryt, kehittämistiimit, henkilöstön työnjako, vastuut). Koulutyön suunnittelussa ja toteuttamisessa keskeistä on opettajien, ohjaajien ja muun henkilökunnan yhteistyö.

Ys-ajan käytöstä sovitaan ja sen toteutumista seurataan. Ys-ajan käyttö sekä suunnittelu- ja kokouskäytännöt kirjataan lukuvuosisuunnitelmaan.

Sisäisen ja ulkoisen viestinnän suunnitelma päivitetään ja henkilöstö perehdytetään siihen.

Lisätietoja:
opetusjohtaja Leena Auvinen 044 718 4003
perusopetuspäällikkö Taina Vainio 044 718 4018
perusopetuspäällikkö Mika Kuitunen 044 718 5151

Koulun johtamisen toimenpiteet

Pirtin koulu toteuttaa jaettua johtajuutta. Jaetun johtajuuden työkaluina toimivat johtotiimi, suunnitteluryhmä, kehittämistiimit, luokka-astetiimit, henkilökunta- ja opettajainkokoukset sekä viikottaiset viikkoinfot.

Tehtävät ja vastuut  
 
Rehtori: 

Hallinto- ja toimintasäännöt

  • vastaa yleisesti koulun toiminnasta ja kehittämisestä 
  • on henkilöstön lähiesimies 
  • käy kehityskeskustelut vuosittain henkilöstön kanssa

 

  • Turvallisuusvastaava yhdessä turvallisuustiimin kanssa:  

    - Koulun pelastussuunnitelman ja turvallisuuskansion säännöllinen päivitys  
    - Henkilöstön perehdyttäminen työpaikan turvallisuusasioihin  
    - Turvallisuusriskien arvioinnin tekeminen ja johtopäätelmien tekeminen turvallisuussuunnitelmaan  
    - Työpaikan ensiapuvalmiuden ylläpidon seuranta (ensiapukoulutuksen saaneita vähintään 5% henkilöstöstä, koulutustarve; ensiapuvälineistön kunto, määrä ja sijainti)  
    - Rakennuksen poistumisteiden esteettömyydestä huolehtiminen yhteistyössä kiinteistön huollon kanssa
    - Työpaikan henkilöstön ja oppilaiden/opiskelijoiden poistumisharjoitus vähintään kerran vuodessa  
    - Koulun turvallisuuteen liittyviin viranomaistarkastuksiin osallistuminen
    - Asiakasturvallisuudesta huolehtiminen yhteistyössä koulun henkilökunnan, kalustonhoitajien, kiinteistönhoidon ja työsuojeluvaltuutetun kanssa  
    - Turvallisuusasioista ja – ohjeista tiedottaminen työpaikan henkilöstölle, oppilaille/opiskelijoille ja huoltajille  

- Yhteistyö vanhempainyhdistyksen kanssa

Apulaisjohtaja
:
 

  • rehtorin poissa ollessa rehtorin 1. sijainen 
  • lyhyet (1-3pv.) ja pitkät sijaisuusjärjestelyt ja sijaisten perehdyttäminen 
  • suunnitteluryhmän jäsen 
  • rekrytointihaastatteluihin osallistuminen tarvittaessa 
  • liikennevastaava 
  • laskujen varahyväksyjä 
  • ruokailuvuorojen ja välituntivalvontojen järjestäminen 
  • osallistuu yhteisöllisen oppilashuoltoryhmän kokouksiin henkilökunnan edustajana ja toimii ao. kokouksissa varapuheenjohtajana 
  • laatuvastaava 
  • erikseen määrätyt ja yhdessä sovitut tehtävät


Johtotiimi
Johtotiimin muodostavat rehtori ja apulaisjohtaja. Johtotiimi työskentelee työparina jakamalla koulun johtajuuskenttää keskustellen päivittäin koulun arkeen ja kehittämiseen liittyvistä asioista sekä päätöksenteosta. Koulun johdon tehtävät on jaettu rehtorin ja apulaisjohtajan kesken. Koulun rehtorilla on kokonaisvastuu koulun toiminnasta. Hän vastaa koulun taloudesta, pedagogisesta ohjauksesta, henkilökunnan rekrytoinnista sekä työjärjestystyöstä. Rehtorin vastuulle kuuluvat myös resurssien jako sekä vastuu kasvun- ja oppimisen palvelualueen strategisten linjausten toteutumisesta. Koulun rehtori vastaa myös koko koulua koskevasta julkisuudesta ja tiedottamisesta.

Apulaisjohtaja vastaa koulun arjen sujumisesta. Hän huolehtii valvonta- ja ruokailuvuorojen organisoinnista, sijaisten rekrytoinnista ja äkillisten poissaolojen aiheuttamista sisäisistä järjestelyistä. Hän toimii myös ohjaajien lähiesimiehenä. Apulaisjohtaja osallistuu ohjaajien kehityskeskusteluihin ja henkilöstön rekrytointihaastatteluihin yhdessä rehtorin kanssa. Lisäksi hän vastaa avainten ja pysäköintilupien hallinnasta. Rehtorin poissa ollessa apulaisjohtaja toimii rehtorin sijaisena sekä hyväksyy laskuja ja tilapäisiä viranhoitomääräyksiä.

Rehtorin ja apulaisjohtajan ollessa poissa yhtä aikaa, koulua johtaa Suryn jäsen suunnitteluryhmän nimeämässä järjestyksessä. Lv. 2019-2020 järjestys on seuraava:

  •  Anna Marjava-Pöllänen
  •  Tiina Turunen
  •  Helena Pussinen
  •  Harri Kulo
  • Sanna Rautiainen

Suunnitteluryhmä
Suunnitteluryhmään kuuluvat rehtorin ja apulaisjohtajan lisäksi:
Anna Marjava-Pöllänen
Sanna Rautiainen
Tiina Turunen
Harri Kulo
Helena Pussinen

Suunnitteluryhmä kokoontuu tarvittaessa. Suunnitteluryhmä keskustelee koulun arkeen ja kehittämiseen liittyvistä asioista sekä suunnittelee ja pohjatyöstää henkilökunta- ja opettajainkokousten käsiteltävät asiat. Suunnitteluryhmä tekee myös yhtenäiset linjaukset ja esitykset koulun opetuksen kehittämisestä ja koulun toiminnan käytännöistä sekä vastaa toiminnan arvioinnista.


Henkilöstö
Lukuvuosisuunnitelmassa kuvataan koulun toiminnan ja johtamisen periaatteet. Suunnitelma laaditaan yhteistyössä henkilöstön kanssa. Koulun lukuvuosisuunnitelma käsitellään ja hyväksytään suunnitteluryhmässä ja sen jälkeen tarvittaessa muissa palavereissa.

  • Henkilökunnan viikkopalaverille on varattu aikaa tiistaisin klo 14.00 =>
    • Sama aika toimii myös yhteisenä suunnittleuaikana, jos kaikille yhteisen kokoontumisen tarvetta ei ole
  • Yhteiselle suunnittelulle on varattu aikaa myös torstai-iltapäiviin
  • Ohjaajille järjestetään tarvittaessa oma palaveri pitkällä välitunnilla 9.30-10.00
  • Opettaja- ja henkilöstökokouksista laaditaan kokousasiakirja (muistio) esityslistojen pohjalta O365:een.
  • Henkilöstön sisäisessä tiedottamisessa käytetään aktiivisesti O365:ta, mutta myös sähköpostia ja WhatsApp:ia.


Luokkatasotiimit
Lukuvuonna 2019-2020 ovat toiminnassa luokkatasotiimit, joihin kuuluvat kaikki luokkatoasoa opettavat opettajat ja ohjaajat. Nämä ryhmät kokoontuvat tarpeen mukaan. Näiden tiimien tarkoituksena on kehittää yhdessä pääasiassa arjen toimintoja ja pedagogiikkaa.

Kehittämistiimit
Kun tehdään yhteistyötä yli luokkarajojen (esim. lukuvuosisuunnitelma) suunnitteluryhmän jäsenet vetävät näitä ryhmiä. Pääpaino on siis koko koulun tason toiminnan ja pedagogiikan kehittäminen.

1 ja 4 luokat + Laura D + Johanna (Suryn jäsenet: Helena + Susanna) 

2 ja 5 luokat + Laura B + Mirja (Suryn jäsenet: Anna M-P, Sanna) 

3 ja 6 luokat + Sinikka + Matti + Päivi K + Emilia (Suryn jäsenet: Harri, Tiina) 


Vastuualueet
Erilaisten vastuualueiden kautta on muodostettu tiimejä, jotka kokoontuvat aina tarvittaessa. Tiimit vastaavat toiminnan suunnittelusta, toiminnan toteutuksesta ja arvioinnista. Arvioinnin pohjalta toimintaa pyritään kehittämään jatkuvasti. Lukuvuoden alussa tiimit laativat suunnitelmat toiminnasta ja esittelevät suunnitelmat koko henkilöstöllle. Toiminnan arviointi ja kehittäminen on koko henkilöstön yhteinen projekti. Lv. 2019-2020 tiimit ovat seuraavat:

Käsityötiimi: Mervi Kettunen ja Heikki Suhonen

Tavoitteet:

  • Edistää ja kehittää käsityön opetusta koulussa. 
  • Pyrkiä muokkaamaan käsityön aiheet, materiaalit sekä työtavat uuden opetussuunnitelman mukaisiksi. 
  • Osallistua mahdollisuuksien mukaan käsityönopetuksen kaupungin järjestämään paikalliseen täydennyskoulutukseen.  
  • Suunnitella, miten oppilaiden työt ja työprosessit pääsevät esille koulussa.  
  • Käsityötiimi huolehtii koneiden kunnossapidosta (huoltoliikkeen ja/tai kalustonhoitajien kautta), opetustilojen ja varastojen siisteydestä sekä materiaalihankinnoista määrärahojen puitteissa yhteistyössä käsityötä opettavien opettajien kanssa. 
  • Turvallisuuden edistäminen: perehdyttämissuunnitelman laatiminen, turvallisuuskävelyn järjestäminen käsityötiloissa käsityötä opettaville opettajille, ensiaputarvikkeiden puutteista ilmoittaminen koulusihteerille, joka tilaa tarvikkeita tarpeen mukaan.  

Toimintasuunnitelma:

Jatkamme TN - ja TS -aihealueiden muokkaamista yhtenäisemmäksi KS -oppiaineeksi. Suunnittelemme yhdessä käsityön teemoja ja aiheita. Ryhdymme kehittämään käsitöiden digitaalista dokumentointia työn edetessä. TS-luokan ompelukoneet huollatetaan syyslukukauden aikana. Järjestämme TN - ja TS -luokassa turvallisuuskävelyn ennen syyslomaa Kestävän kehityksen huomioiminen on myös yksi käsitöiden kehitysalue lukuvuonna 2019-2020 . 

Liikuntatiimi: Mikko Virtanen, Sari Saastamoinen, Mari Houtsonen ja Piia Vartiainen

Tavoitteet: 

  • Liikunta - ja kulttuuritiimin tavoite on vastata Liikkuva koulu-hankkeen kehittämisestä koulussamme. Huolehditaan välkkäreiden koulutuksesta ja ohjataan heitä toiminnassaan. Liikuntatiimi koordinoi liikunnanopettajien yhteissuunnittelua ja opetuksen toteutusta ainakin suunnistuksessa ja telinevoimistelussa. Liikuntatiimi suunnittelee ja toteuttaa yhdessä opettajien kanssa koulun omat liikuntatapahtumat. Lisäksi tiimi tiedottaa koululiikunnan tapahtumista muita opettajia. Osallistutaan koululiikunnan järjestämiin tapahtumiin ja kilpailuihin opettajan johdolla. Liikuntatiimi pyrkii kehittämään seurayhteistyötä ja lajiesittelyjä pyritään saamaan liikuntatunneilla tai pitkille välitunneille. 

Toimintasuunnitelma:

Koululiikunnan tapahtumat
- tiedottaminen
- ilmoittautuminen
- ohjeistus
- kyytien organisointi

Liikuntatapahtumien päivittäminen kalentereihin.

Kiertävät välituntikassit luokkatasoittain. Koulun liikuntavälineistä huolehtiminen; vanhojen varusteiden huoltaminen ja poistaminen, uusien tilaaminen. Liikuntavarastojen ylläpito. 

Kuvataiteen painotusopetuksen tiimi: Mervi Salminen, Sanna Rautiainen

Tavoitteet: Painotusopetus kuvattu koulun sivuilla tarkemmin
Toimintasuunnitelma:


Työhyvinvointitiimi: Emmi Ikonen, Mari Lappalainen, Pia Helkiö

Tavoitteet 

  • Päivittää ja arvioida työhyvinvointisuunnitelmaa jatkuvasti
  • Järjestää erilaisia työhyvinvointitapahtumia lukuvuoden aikana 

Toimintasuunnitelma (Työhyvinvointisuunnitelma) 

  • Monipuolisella TYHY-toiminnalla pyritään motivoimaan ja aktivoimaan mahdollisimman monia osallistumaan tapahtumiin. 
  • Uusien työntekijöiden perehdytyskahvit 
  • Välittää henkilöstön positiivisia kuulumisia sekä huolia esimiehelle/SURYlle
  • Olla mukana sopimassa Yhdessä työhyvinvointia -hankkeeseen liittyvistä asioista 
  • Osallistuu sisäilmatyöryhmän tapaamisiin 



Reilutiimi (koulun kiusaamisen vastainen toiminta): Pia Helkiö ja Laura Dunkel

Tavoiteet:
Vastaa Pirtin koulun kiusaamisenvastaisen toimintamallin toteuttamisesta, kehittämisestä ja arvioinnista. Koko toimintamme punaisena lankana on ennalta ehkäistä mahdollista kiusaamista, nostattaa Pirtin henkeä ja puuttua Reilu-koulu suunnitelmamme mukaan kiusaamistapauksiin.

Toimintasuunnitelma:

  • Vielä syyskuussa käymme henkiöstön kanssa läpi Reilu-koulun toimintaperiaatteet.
  • Järjestämme Reilun aamunavauksen koko koululle. Tilaisuudessa esitellään Pirtin koulun kaveritaitopuu. Puun lehtiä alkavat luokat keräämään tietyn suunnitelman mukaan. Tämä esitellään aamunavauksessa.
  • Jokaisen solun päässä ja viipaleiden opehuoneissa on Reilu-kansio, josta löytyy koulumme käytänne kiussamistapauksissa. Tehtäviimme kuuluu myös kyseisten kansioiden ylläpito ja päivittäminen.
  • Organisoimme suunnitelman mukaisen kiusaamiskyselyn luokissa ennen syyslomaa.
  • Pidämme kullekkin luokkatasolle luokkatuokioita, joissa kerromme Pirtin käytänteistä mikäli kiusaamista ilmenisi. Samalla tsemppaamme kaveripuunlehtien keräämiseen. Käymme luokissa myös ennen joulua ja kerromme puuhun liittyvän jouluyllärin, jonka tarkoitus on edelleen tsempata ja motivoida oppilaita ystävälliseen yhdessäolemiseen.
  • Olemme tarvittaessa opettajan työparina mahdollisissa kiusaamistapauksissa(käytänne löytyy kansioista)



Kirjastotiimi: Ullamaija Linnanmäki ja Anna Marjava-Pöllänen
Tavoitteet:

  • Ylläpitää ja kehittää PIrtin koulukirjastoa
  • Oppilaiden lukuharrastuksen ylläpitäminen ja lukemiseen innostaminen
  • Koulukirjaston tilat, aineisto, varustus, henkilöstö ja toiminta järjestetään siten, että ne tukevat oppimista
    koulun pedagogisista tavoitteista käsin.

Toimintasuunnitelma:

  • Poistaa huonokuntoiset ja rikkinäiset kirjat lukuvuoden alussa
  • Hankkia määrärahojen puitteissa uusia, lukemiseen innostavia kirjoja
  • Järjestää erilaisia lukemiseen liittyviä tapahtumia, esim. lukuvälkät, kirjavinkkaukset
  • Yhteistyö lähikirjastojen ja kirjatoauton kanssa
  • Kuopion koulujen kirjastot
  • Kuopion koulukirjaton pedanet-sivut



Oppilaskuntatiimi: Mirja Klemetti ja Kirsi Nivala
Tavoitteet:
Oppilaskuntatoiminnan tavoitteena on, että oppilaat pääsevät vaikuttamaan ja kantamaan vastuuta yhteisten asioiden hoidosta. Koulun oppilaskuntatoiminnan kuuluvat kaikki Pirtin koulun oppilaat. Oppilaskunta valitsee vuosittain oppilaskunnan hallituksen. Hallitukseen kuuluu edustaja ja varaedustaja jokaiselta luokalta. Oppilaskunnan hallitus kokoontuu säännöllisesti, suunnittelee oppilaskunnan toimintaa ja käsittelee oppilaiden esille tuomia asioita. Toiminta on oppilaslähtöistä. Opettajien rooli on toimia tukena ja ohjaajina. 

Toimintasuunnitelma:

  •  kts. erillinen liite alla



Turvallisuustiimi: Sari Saastamoinen ja Kristiina Auvinen
Tavoitteet:

  • Huolehtia ja vastata koulun ensiapu- ja turvallisuusasioista.
  • Kartoittaa riskit ja laatia sekä jatkuvasti päivittää pelastus- ja kriisisuunnitelmat.
  • Järjestää henkilökunnalle turvallisuuskävelyt ja mahdollisia turvallisuuskoulutuksia. Huolehtia, että myös oppilaat saavat vuosittain turvallisuuskoulutusta. 
  • Ylläpitää koulun ensiapuvälineistöä.
  • Kannustaa koko koulun henkilöstöä toimimaan turvallisesti ja sitoutumaan aidosti turvallisuusasioihin. 

Toimintasuunnitelma:

  • Suunnitelmien päivitys lukuvuoden alussa
  • Turvallisuuskävelyt henkilöstön ja luokkien kanssa syksyllä 2019
  • Uusien toimintaohjeiden järjestäminen luokkahuoneisiin ja muihin työskentelytiloihin ("Tila tarkastettu" -kylttien käytäntö)
  • EA-koulutussuunnitelman päivittäminen ja käytäntöönpano ( opettajia ja ohjaajia jatkuvasti koulutukseen)
  • Alkusammutuskoulutuksen järjestäminen henkilökunnalle

 

ICT-tiimi: Tiina Turunen, Harri Kulo ja Henrikki Kattainen
Tavoiteteet:

  • Kehittämissuunnitelman kärkihankkeena opettajien tvt-osaamista kehitetään koulutusten sekä tvt-mentoreiden ja tutoropettajien avulla.
  • Koulutuksen ja tukihenkilöiden kautta varmistetaan osalle opettajista laajempi ja syvempi digiosaaminen. Tvt-opsin tavoitteiden saavuttamiseksi on koottu tukimateriaali. Osaamisen kehittymistä seurataan keväällä 2018 ja 2020 toteutettavien kyselyjen avulla. 
  • Tavoitteena on hankkia oppilaille kannettavia tietokoneita tai vastaavia laitteita vuoden 2018 loppuun mennessä siten, että kahta oppilasta kohden on yksi kone.
  • Perusopetuksessa hyödynnetään Peda.netin tai Office 365 -ympäristön mahdollisuuksia ja muita digitaalisia sovelluksia oppimisen tukena sekä kodin ja koulun välisessä tiedottamisessa.


Toimintasuunnitelma:

Pirtin koulun digitutoroppilastoiminta on suunnitelmissa toteuttaa seuraavasti:
 

  • Tuleville viidennen ja kuudennen luokan oppilaille tarjotaan valinnaisaineeksi atk/tvt-taitoihin liittyvää kokonaisuutta (Digitaidot)). Oppilaita autetaan kurssin aikana vahvistamaan omia atk-taitojaan, mutta kaikki teknologian ja iPadien sovellusten hyödyntäminen opiskelussa/opetuksessa on osana valinnaisainetta. 
  • Valinnaiskurssin aikana oppilaita ohjeistetaan toimimaan koulun digitutoroppilaina. Digitutoroppilaat toimivat pareittain/pienissä ryhmissä jalkautuen luokkiin neuvomaan ja auttamaan uusien työtapojen käyttämistä. Digitutoroppilaana toimiminen on vapaaehtoista ja siitä annetaan lukuvuoden lopuksi todistus. 
  • Digitutoroppilaiden ohjaavana opettajana toimii tutoropettajat Tiina Turunen, Henrikki Kattainen ja Harri Kulo.

Digitutoreina toimivat Harri Kulo, Henrikki Kattainen Ja Tiina Turunen

Toteutetaan Kuopion digitaitokalenteria vuosiluokille 1-6

Koulun tieto- ja viestintätekniikan toteutumista kuvataan myös kohdassa 4. Resurssit

 
Koulun henkilökunnalla on myös muita vastuutehtäviä, joista he huolehtivat (suunnitelma, toteutus ja arviointi). Nämä vastuutehtävät sovitaan lukuvuosittain ja niihin hakeudutaan oman kiinnostuksen mukaan.

KV-vastuuhenkilö: Pia Helkiö
Erasmus+ hankeen koodinointi Pirtin koulussa
Tavoitteet:

  • Vastaa ja huolehtii Pirtin koulun kansainvälisten yhteyksien ja projektien etenemisestä

Toimintasuunnitelma:

  • Pirtin koulu on saanut EU-tukea uuteen Erasmus+-hankkeeseen. Hanke on kaksivuotinen ja sen osia toteuttavat kaikki koulun oppilaat.
  • Projektin aihe liittyy hyvien opetusmetodien testaamiseen ja hyvien käytänteiden vaihtamiseen koulujen välillä. Tavoitteena on myös oppia yhteistyömaiden kulttuurista, juhlienviettotavoista, nuorten vapaa-ajanvietosta sekä yleensä nuorten elämästä ja koulutavoista kussakin maassa.

    Hankkeen yhteistyökoulut tulevat Portugalista, Italiasta ja Virosta. Lokakuussa on hankkeen suunnittelukokous Portugalissa.

    Oppilaat tulevat osallistumaan koulumme toimintaan sekä esittelevät omia koulujaan, kulttuuriaan ja maitaan.

    Projektin aikana myös aika moni Pirtin koulun oppilas pääsee tutustumaan Italian ja Viron kouluihin yhdessä muutamien opettajiemme kanssa.

    Hankkeen aikana kodin- ja koulunvälinen yhteistyö on todella tärkeää ja arvokasta. Pirtin koulun vanhempien tuki hankkeelle mm majoaitustatarjoavinaperheinä tulee olemaan todella suuri. Hankkeen etenemisestä tullaan tiedottamaan koteja vuoden aikana .

  • Vierailut Viroon ja Italiaan oppilaiden kanssa sekä lopetustapaaminen Italiassa opettajille.

 

Kulttuurivastaava: Mirja Klemetti
Tavoitteet:

  • Opettajien tiedottaminen ja aktivointi käyttämään Kuopion kulttuuripolkujen tarjontaa kulttuurin yhteysopettajan toimesta. Tiedottaminen sähköpostiviesteillä,infovälkillä sekä ilmoitustaululla. Kyhhäys-lehden toimittaminen, myynnin ja tilitysten organisoinnista ja koulun sivun aineiston koostaminen. 
  • Kulttuurikuriiri on tiedonantaja, jonka kautta saat ajankohtaiset tiedot kulttuuritapahtumista. Kuriireiden tehtävänä on innostaa lapsia ja henkilöstöä osallistumaan kulttuuritapahtumiin ja -kohteisiin.
  • Kulttuurikuriiri viestittää myös Kulttuuripolkuasioista koulun henkilöstöä

Toimintasuunnitelma:



Vanhempainyhdistysvastaava: Mari Lappalainen
Toimii yhdyshenkilönä vanhempainyhdistyksen suuntaan.


Musiikkiesitykset: Anna Hirvonen ja Ullamaija Linnanmäki

  • Musiikkiesitysten hoito koulun juhlissa ja tilaisuuksissa.
  • Ei erillistä toimintasuunnitelmaa


ICT-tiimi: Tiina Turunen, Henrikki Kattainen ja Harri Kulo
Virkaehtospomuksen mukaiset tehtävät ja vastuut sekä TUTOR-opettajan tehtävät


KEHITYSKESKUSTELUT

Henkilökunnan kanssa käydään kehityskeskustelut vuosittain. Ne toteutetaan vuorovuosin joko henkilökohtaisina tai tiimikeskusteluina. Lukuvuonna 2019-2020 ovat vuorossa henkilökohtaiset kehityskeskustelut ja samalla suoritetaan Kuopion mallin mukainen TSA.

  • Koulun henkilöstö laatii henkilökohtaiset suunnitelmat oman kehittymisen ja kehittämisen tueksi.
  • Kehityskeskustelut kirjataan KuntaHr:ään kaupungin ohjeiden mukaisesti.
  • Apuna kehityskeskusteluissa käytetään soveltaen myös Swot-analyysin nelikenttäarviointia.



TIEDOTTAMINEN
Henkilökunta- ja opettajainkokouksessa käsitellään akuutteja koulun arkeen liittyviä asioita ja koulun kehittämiseen liittyviä teemoja. Kokoukset pidetään tarvittaessa tiistaisin klo 14.00 => (tai torstaisin klo 14 =>). Koulunkäynninohjaajat kokoontuvat tarvittaessa itse valitsemanaan ajankohtana tai koulun johdon kutsumana.

Viikkoinfossa
, maanantaisin klo 9.30 alkaen, käydään läpi tuleva viikko ja sen tapahtumat informatiivisesti.

Koulun ys-aikaa käytetään yhteisiin palavereihin, tiimikokouksiin, luokkatasoyhteistyöhön ja koulutustuokioihin. Lisäksi ys- ja kiky -aikaa käytetään koulun tapahtumien ja tilaisuuksien suunnitteluun sekä yhteydenpitoon. Opettajien välinen kommunikointi pyritään pitämään jatkuvana, avoimena ja kannustavana. Erityisopettajien ammattitaitoa hyödynnetään opetustyön lisäksi myös konsultaatiomuotoisena.

Henkilökuntaa tiedotetaan kaupungin omista henkilöstöasioista Santra-sivuilla kaupungin intranetissä. Koulun sisäinen viestintä tapahtuu Peda.net-sivujen, infotaulun, sähköpostin sekä viikkokohtaisen info-tilaisuuden välityksellä. Huoltajat saavat tietoa koulun asioista koulun Peda.net-sivuilta, Wilmasta sekä luokkien omilta Peda.net-sivuilta. Kriisitiedottamisesta huolehtii rehtori/apulaisjohtaja tai muu toimivaltainen viranomainen.

KOULUN KEHITTÄMINEN JA TIEDOTTAMINEN
Yhteisöllinen oppilashuoltoryhmä kokoontuu vähintään kaksi kertaa lukuvuodessa ja ainan tarvittaessa. Ryhmään kuuluvat rehtori, apulaisjohtaja, erityisopetuksen edustus ja tarvittaessa opettajien edustajat, kouluterveydenhoitaja, koulukuraattori sekä oppilaiden ja huoltajien edustajat. Tarvittaessa mukaan kutsutaan myös muita henkilöitä.

Huoltajia tiedotetaan pääasiassa wilman kautta, tarpeen mukaan myös puhelimitse, tekstiviestein tai sähköpostilla.

Rehtori tiedottaa koko koulun tapahtumista ja opettajat vastaavat luokkakohtaisesta tiedottamisesta.

Kriisitiedottaminen esitellään koulun pelastussuunnitelmassa.

Koulun viestintäsuunnitelma päivitetään lukuvuosittain, käsitellään yhteisöllisessä oppilashuoltoryhmässä (mukana oppilaiden ja huoltajien edustus) ja julkaistaan koulun sivuilla, kts. liite alla.

YS-aika

Opettajille on määrättyjen viikoittaisten opetus- ja muiden tehtävien lisäksi opettajan tulee osallistua koulussa kolmen tunnin ajan viikossa ja lisäksi kiky-sopimuksen mukaan opetuksen yhteissuunnitteluun, aineryhmittäiseen ja asiaryhmittäisiin neuvonpitoihin, kodin ja koulun väliseen yhteistyöhön sekä opetuksen suunnitteluun ja koulun toiminnan kehittämiseen liittyvien tehtävien tekemiseen (OVTES osio B III 6§)

YS-ajan käyttöä kehitetään mm. henkilökunnan kokousten osalta seuraavasti:  

  • Kokousten asialistat ovat hyvissä ajoin etukäteen tiedossa O365:ssä ja henkilökunta tutustuu niihin ja valmistautuu kokouksiin. 
  • Rehtori ja suunnitteluryhmä valmistelevat osaltaan kokousasiat. 
  • Kokouksiin osallistuvat ne, joita asia koskee. 
  • Koululle laaditaan vuosikello kokousasioista. 
  • Tiedotusasiat hoidetaan sähköisesti viestintäsuunnitelman mukaisesti. Lisäksi viikkoinfon käyttöä tiedotusasioiden välittämisessä kehitetään siten, että viikkoinfon asiat kootaan O365:een Haapaniemen koulun henkilökunta -ryhmään. 

YS-aikaa käytetään kehittämishankkeiden työstämiseen. 
 

  • 2 x 1veso 8.-9.8.2019 
  • 2 x ½veso, joista: 
    • Ti 5.5.2020 klo 14-17 lukuvuoden arviointi  
    • Toisen puolikkaan opettajat käyttävät veso-kelpoiseen täydennyskoulutukseen, joka voi olla myös koulun sisäistä koulutusta esim. Luokkataso ja/tai aineryhmäkoulutusta. 
  • Kiky-tuntien käyttö lv. 2019-2020 
    • 6h lauantai pidetään la 7.9.2019: Kolmiportainen tuki – näkökulmia ja ideoita kouluarkeen. 
    • 3 x 2h koulukohtaiset tilaisuudet pidetään:  
      • Ma 12.8.2019 klo 12.30-14.30  
        • tsa-keskusteluohjeistus ja lukuvuosisuunnitelman laatiminen tiimeittäin ja ryhmittäin 
        • TVA (esitys jaetaan pohdittavaksi), kts. kohta 12 
      • Kestävä kehitys-hankkeen aloitustapaaminen 2h
      • TYHY-hankkeen aloitustapaaminen 2h