Uskonnon opetuksen tavoitteet, sisällöt ja arviointi vuosiluokalla 9

Uskonnon tavoitteet vuosiluokalla 9

T4 ohjata oppilasta tuntemaan eri uskontojen ja katsomusten tapoja ja symboleita sekä tunnistamaan uskonnollisia aiheita mediassa, maailmanpolitiikassa, taiteessa ja populaarikulttuurissa. (S1, S3, L2, L4, L6)

T5 ohjata oppilasta havaitsemaan ja arvioimaan erilaisia argumentaation tapoja sekä uskonnon ja tieteen kielen välisiä eroja. (S1,S3, L1, L2, L4, L5, L7)

T6 ohjata oppilasta perehtymään eettisen ajattelun keskeisiin käsitteisiin, ihmisoikeuksiin sekä opiskeltavan uskonnon ja muiden uskontojen ja katsomusten eettisiin periaatteisiin. (S3, L2, L7)

T7 auttaa oppilasta pohtimaan uskontojen ja katsomusten maailmanlaajuista merkitystä ihmisten valintojen perusteina ja ohjaajina. (S1, S3, L5, L6)

T8 rohkaista oppilasta pohtimaan ihmisyyteen kuuluvia elämänkysymyksiä, ajankohtaisia eettisiä kysymyksiä ja omien arvojen suhdetta niihin. (S1, S3, L7)

T9 innostaa oppilasta tutkimaan omien valintojensa eettisiä ulottuvuuksia ja niiden vaikutusta hyvinvointiin ja kannustaa kestävään elämäntapaan. (S3, L1, L2)

T10 rohkaista oppilasta kohtaamaan erilaisia ihmisiä nyt ja tulevaisuudessa jatko-opinnoissa, työelämässä ja vapaa-ajalla. (S1, S3, L6)

Seurakunnan kanssa pyritään tekemään yhteistyötä. Seurakunta pyrkii tarjoamaan 9. luokkalaisille esimerkiksi rippikoulussa tutuksi tulleita toimipisteitä luokkakohtaisiin retkiin, leiripäiviin ja virkistäytymiseen.

Uskonnon sisällöt vuosiluokalla 9

Keskeisinä aiheina ovat elämänkysymykset ja ikäkauteen ja minäkuvaan liittyvät pohdinnot sekä ajankohtaiset ja yhteiskunnalliset eettiset kysymykset kuten ekososiaalinen sivistys, osallistuminen ja vaikuttaminen. Tarkastellaan uskontoja yhteiskunta- ja maailmanrauhan rakentajina. Pohditaan uskonnon ja katsomuksellisten kysymysten merkitystä ihmisenä kasvamisessa ja uskontojen välistä dialogia.