3 Henkilöstö
Henkilöstöjohtaminen, osaamisen kehittäminen ja työhyvinvointi
Ennakoivalla henkilöstösuunnittelulla tarkoitus on varmistaa, että henkilöstön osaaminen, määrä, rakenne ja sijoittelu kaupunkiorganisaation tehtäviin vastaavat määriteltyä palvelutasoa, ennakoituja palvelutarve- ja toimintatapamuutoksia.
Opetushenkilöstön sisäinen siirtohalukkuus tarkistetaan aina ennen kuin virka laitetaan avoimeen hakuun. Rekrytoinneissa korostetaan tiimiosaamista, tieto- ja viestintätekniikan pedagogista osaamista sekä kehittämis- ja kehittymishalukkuutta.
Pysyvät tehtävät täytetään toistaiseksi voimassa olevilla työsuhteilla. Sijaisuudet järjestetään perusopetuksen ohjeiden mukaan.
Kehitys- ja arviointikeskusteluissa käytetään KuntaHR-järjestelmää.
Henkilökohtaiset osaamisen kehittämisen suunnitelmat ja koko henkilöstön osaamisen kehittämisen suunnitelma päivitetään KuntaHR-järjestelmään. Täydennyskoulutuksen suunnittelussa otetaan huomioon henkilöstön osaamisen kehittämisen suunnitelmissa ja osaamiskartoituksissa esille tulleet tarpeet.
Rehtori vastaa työhyvinvointiin ja työsuojeluun liittyvien toimintamallien ja ohjeiden toimeenpanosta sekä aktiivisen aikaisen puuttumisen toimintamallin toteutumisesta.
Vuosittaiset työhyvinvointisuunnitelmat toimitetaan sähköpostilla työsuojeluvaltuutetulle. Työhyvinvointisuunnitelman mukaiset toimenpiteet kirjataan lukuvuosisuunnitelmaan.
Lisätietoja:
perusopetuspäällikkö Taina Vainio 044 718 4018
perusopetuspäällikkö Mika Kuitunen 044 718 5151
Koulun toimenpiteet
Henkilöstön osaamisen kehittäminen
Koulun henkilöstö laatii osaamisen kehittämissuunnitelmat ennen kehityskeskusteluja KuntaHR:ssä. Kehityskeskustelut käydään koko henkilöstön kanssa pitkin lukuvuotta ja aina henkilön pyynnöstä. Keskusteluissa käydään läpi henkilökohtainen kehittämissuunnitelma.
Henkilöstö osallistuu vuotuiseen NAVISEC-tietoturvakoulutukseen.
Edellisessä arvioinnissa koettiin, että erilaisten hankkeiden ja koulutusten tuomaa kuormaa pyritään rajaaman vieläkin selkeämmin. "Keskitytään olennaiseen" -ajatuksella ja pyritään välttämään täysin irrallisia hankkeita tai koulutuksia. Kaiken toiminnan tarkoituksena on viedä eteenpäin koko koulun kehittämistä. Toki henkilöstön yksilölliset tarpeet huomioidaan mm. kehittymissuunnitelman avulla.
Tiimiopettajuuden ja erilaisten yhteistyömuotojen kehittämistä jatketaan edelleen. Tulokset edelliseltä vuodelta jo erinomaiset.
Täydennyskoulutus
Opettajat, koulunkäynnin ohjaajat, koulusihteeri ja rehtori osallistuvat mahdollisuuksien mukaan ja ensisijaisesti paikallisen tason järjestämään ajankohtaiseen ja alueen opetushenkilöstölle suunnattuun täydennyskoulutukseen. Täydennyskoulukseen osallistuminen perustuu henkilökohtaiseen kehittämissuunnitelmaan, strategian ja/tai kehittämissuunnitelman mukaiseen kehittämiseen tai kouluyhteisön tarpeeseen. Täydennyskoulutuksessa käyneet kertovat koulutusten annin terveiset koko henkilöstölle YS-kokouksissa.
Digitukihenkilöitä on kolme, jotka jakavat vastuulalueita ja kouluttavat henkilöstöä sekä toimivat työn tukena arjen tilanteissa.
Digitukihenkilöiden ja mentorin tuki ohjataan TVT:n opetuskäytön ja opetussuunnitelman toteuttamista luokissa. TVT:n opetuskäytön ideoiden jakaminen henkilöstön kesken.
Edellisenä lukuvuotena koettu, ettei koulutuksista saatuja tietoja/osaamista ei ole jaettu kovinkaan laajasti muulle henkilöstölle. Tätä pyritään kehittämään sillä, että jokaisesta käydystä koulutuksesta joutuu laatimaan oman tiivistelmän ja arvioinnin sekä jakamaan tiedon muulle henkilöstölle tiedoksi. Jos kyseessä isompi koulutuskokonaisuus, sovitaan rehtorin kanssa koulutuksen aikaisesta infosta henkilötölle.