Pedanet pakopelissä

Pedanet pakopeleissä

Pedanettiä voi käyttää pakopeleissä monellakin tapaa. Itseasiassa koko pelin voi rakentaa Pedanettiin, koska sivuihin voi asettaa salasanan. Vaihtoehtoisesti pelissä on linkki pedanetsivulle, joka on suljettu siis salasanalla. Salasana ratkaistaan tehtävissä ja näin ratkaistulla tehtävällä (koodilla) pelaaja pääsee eteenpäin. Pedanetsivulla voi olla linkki uuteen tehtävään tai ohjeita, mitä nyt keksikään. Esimerkkipeleistä löydät pari valmista kouluun tehtyä peliä, joissa on käytetty molempaa tekniikkaa.

Huono puoli on, että Pedanetin salasana tunnistaa isot ja pienet kirjaimet, eikä salasaa voi ohjelmoida olemaan huomioimatta kirjaimen kokoa. Älylaitteet puolestaan tarjoavat usein automaattisesti ison alkukirjaimen. Tämä kannattaa huomioida pelin ohjeissa eli kerro millaista formaattia käytät salasanoissa. 

Pelisivuston luominen Pedanettiin

Tarvitset Pedanetissä paikan/sivuston, jossa olet ylläpitäjä. Pelinsivun luomisessa sinun tarvitsee muuttaa sivujesi julkisuusasetuksia. Se ei itseasiassa ole kovinkaan monimutkaista.

- Luo esimerkiksi omaan tilaasi uusi sivu ja anna sille nimi.
- Mene sivulle ja klikkaa kohdasta ”Julkisuus”.  
- Valitse ”Julkisuus on asetettu erikseen vain tälle sivulle”.
- Paina ”Tallenna muutokset
- Paina plussaa ”Lisää käyttäjiä”.
- Lisää Lukijoiksi kaikki internetin käyttäjät. Tämä siksi, ettei pelaajien tarvitse kirjautua pelatessaan peliä. Tallenna muutokset.


Kun luot tämän sivun alle lisäsivuja, niiden oletuksena on sama, kuin pääsivullasi. Mene uudelle alasivulle ja avaa sen julkisuusasetukset. Toimi samoin kuin alussa, mutta tällä kertaa aseta sivun lukijoille salasana. Salasana on koodisi.

Tällä menetelmällä pystyt rakentamaan pakopelin Pedanettiin. 

Toisaalta tätä kansiota voi käyttää vain lukkona. Esimerkkipelissä ”Elämän kristalli” peli oli tehty Spark Pageen. Sinne on laitettu linkki Pedanetin sivulle, jossa on salasana. Jos koodi on oikein, avautuneella sivulla odottaa linkki takaisin uuteen Spark Pageen, jossa tarina jatkuu. Tässä kohden voi pelaajille myös antaa liikkumiskomentoja: ”Siirtykää  luokkaan 221” (tämän voi tehdä myös tarinallisestikin).  Pedanetissä pystyt myös luomaan koodilla avatun sivun alle lisäsivuja, joissa annetaan vaikkapa vihjeitä: valokuvia, koodipätkiä tai lisäohjeita tutkittavaksi.