LIGHTaBOT Joensuu (2020)
Light a Bot
Light a Bot oli OPH:n rahoittama hanke (2018-2020), jonka tarkoituksena on levittää makerkulttuuria ja STEAM-opetusta Joensuun alueen kouluihin. Lisäksi hanke tutkii ja testaa uusia kokeellisia oppimisympäristöjä, kuten virtuaalitodellisuus ja pedagoginen pakohuone. Hanke on nyt virallisesti päättynyt, mutta toiminta jatkuu pienimuotoisesti muun työn ohessa.
Light a Botin toimipiste sijaitsee Joensuun Lyseon peruskoulusta (Koskikatu 10). Tila löytyy pohjakerroksesta, teknisentyön luokan ohessa/vieressä olevasta luokkatilasta.
***********************************************
Tule seuraamaan Light a Bottia Instgramiin ja Facebookkiin!
http://instagram.com/lightabot_joensuu/
https://www.facebook.com/lightabotjoensuu/
#lightabot
#joensuunmediakeskus
#makerjuttuja
#eCraft2Learn
#pakopeliopetuksessa
Tinyurl osoite tälle sivustolle:
https://tinyurl.com/Lightabot
LIGHTaBOT - Maker kulttuuria ja STEAM -opetusta
LIGHTaBOT on OPH:n rahoittama hanke, jonka tarkoituksena on avata ajatuksia ja mahdollisuuksia Makerkulttuurin suuntaan ja toisaalta tarjota mahdollisuuksia tutustua uudenlaisiin opetustapoihin. Työskentelyssä pyritään käyttämään STEAM -opetusta (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics). Perimmäisenä tavoitteena on levittää näitä ajatuksia Joensuun alueen kouluihin. Hanketta koordinoi Tuomo Parkki. HANKE OLI TOIMINNASSA 2018-2020. Rahoitus on nyt päättynyt, mutta toiminta jatkuu pienimuotoisesti muun työn ohessa.
Tuomo Parkki
tuomo.parkki@edu.joensuu.fi
p. 050-3555666
Missä?
Huhtikuun 2019 alkaen LIGHTaBOT on muuttanut Joensuun Lyseon peruskoulun tiloihin.
LIGHTaBOT sijaitsi lukuvuonna 2018-19 fyysisenä tilana Botania Oy:n tiloissa. Tilaa käytettii koulutustarkoituksiin (niin opettajat kuin oppilaat) ja siellä säilyteytiin myös hankkeen laitteisto ja tavarat, joita lainattiin kouluille.
LIGHTaBOT mahdollistaa, eli tarjoamme kouluille lainaan laitteita ja tarvikkeita, joiden avulla voidaan koululla vetää erilaisia projekteja - makerhengessä ja STEAM -viitekehyksessä. Opetajalle pyritään järjestämään tarvittava koulutus ja mahdollisuuksien mukaan myös apua opetustilanteeseenkin. Esimerkiksi syksyllä 2018 oli muutamia kiinnostavia projekteja Joensuun alueen ylä- ja alakouluissa. Voit lukea niistä saaduista kokemuksista tältä sivustolta.