Viikko 19

Viikko 19

Uusi viikko alkoi maanantaina kaupparetken merkeissä. Lähdimme ostamaan seuraavan päivän leivontaan tarvittavia aineksia. Kaupasta etsittiin muun muassa kananmunia, perunajauhoja, nompparelleja ja kuohukermaa. Hienosti lapset osasivat kaupassa käyttäytyä ja moni kertoikin käyneensä äitin tai isin kanssa siellä aikaisemminkin. 😀

Tiistaina oli pyhäkoulun ja leivonnan vuoro. Pyhäkoulua olivat saapuneet seurakunnan väki pitämään ja siellä riitti kuunneltavaa. Leivoimme keskiviikon äiti ja lapsi iltaa varten torttupohjia, joita sitten illassa koottiin pikkukakuiksi ja koristeltiin hienoksi. Lapsia oli sen verran vähän paikalla tiistaina, että jokainen saikin leipoa tortun lähes alusta loppuun yksin aikuisen avustuksella. Laskettiin kananmunia ja jauhojen määrää taikinaan, ja pitkän aikaa sai kukin vatkata vatkaimella. Reippaita leipureita meillä ja tortut valmistuivat ripeästi jokaiselta!

Keskiviikkona matkattiin pururadalle viettämään valtakunnallista liikuntapäivää. Lintukodon väki oli valmistanut erilaisia pisteitä radalle, joita sitten ryhmittäin kierrettiin. Oli kävyillä tarkkuusheittoa, erilaisten urheilulajien tunnistamista ja niin edelleen. Lapsilta kysyttäessä mitä pururadalla tehtiin niin vastauksesksi tuli:JUOSTIIN! Taisi olla juoksu mieluista puuhaa sillä, paljon muuta ei sitten reissusta mieleen jäänytkään...☺ Keskiviikkona illalla oli myös äiti ja lapsi ilta, johon olivat kaikki äidit ja lapset tervetulleita. Illassa oli ohjelmassa satuhierontaa, valokuvausta, kynsien lakkausta, herneen istutusta ja omien kakkujen koristelua ja lopulta niiden syömistä ja kahvin ja mehun juontia.

Torstaina jatkettiin keskeneräisiä askarteluja ja leikittiin. Lisäksi maisteltiin tiistain leipomuksia! Perjantaina teimme metsäretken Harjun metsään, jossa nautimme eväitä ja tutkailimme kuinka puiden oksiin on silmut alkaneet kasvamaan ja puhkeamaan lehtiin. Matkalla hämmästelimme roskien määrää ojien varsilla. Kylläpä roskaa riitti ja ihmetyksenä oli, että kuka niitä oikein sinne on mahtanut mennä heittämään ja saako niin tehdä.