Lukuvuosisuunnitelma 2018-2019

Rehtorin tervehdys

Lukuvuosi 2018-2019 on jo hyvässä vauhdissa. Tämän vuoden painopisteenä opiskelussa on kestävä kehitys, kierrätys ja eri materiaalien elämänkaaren ja ekologisen jalanjäljen ymmärtäminen. Toivomme herättelevämme oppilaat ajattelemaan omien valintojen merkitystä nyt ja tulevaisuudessa.

Yhteisöllinen oppilashuolto ja opinto-ohjaus panostavat tänä lukuvuonna opinto-ohjauksen suunnitelman tekemiseen. Toivomme löytävämme keinoja esitellä tulevaisuuden uravaihtoehtoja, yrittäjyyttä ja seudun elinkeinoelämää siten, että ne herättävät oppilaissa intoa ja mielenkiintoa suunnitella tulevaisuuttaan ja motivaatiota työskennellä haaveiden toteuttamiseksi.

Opettajat jatkavat seudullista yhteistyötä. Tapaamme OPS 2016 tiimoilta tutuiksi käyneitä opettajia Forssassa seutukunnallisissa opettajailloissa ja esittelemme Humppilan koulutoimea ypäjäläisille kollegoillemme syksyllä. Keväällä opettajamme vierailevat vuorostaan Ypäjällä Kartanon koululla.

Humppilan yläasteella on kesän aikana uusittu oppimisympäristöä pienillä facelift-toimenpiteillä; seiniin ja penkkeihin on laitettu väriä, käytäviltä on poistettu turhan panttina olleita lokerikkoja ja tilalle on hankittu seisomatyöpisteitä sekä ryhmätyöskentelyyn sopivia istuinryhmiä. Ruokalan meluisuutta onnistuttiin vähentämään jo viime lukuvuoden puolella uusimalla tuoleja ja hankkimalla loppuihin vanhoihin tuoleihin huopatossut. Kaikki opetustilat on varustettu dokumenttikameroin ja datatykein. Koulussamme on tietokoneluokka kiintein pöytäkonein, kieliluokassa on tietokoneet ja oppilaiden käytössä on kärryllinen kannettavia tietokoneita. Koko koulun kattaa toimiva ja tehokas langaton verkko. Toiveissamme on hankkia kymmenkunta kannettavaa lisää. Näin niitä riittäisi kahdelle samanaikaiselle opetusryhmälle.

Luokkahuoneen ulkopuoliselle opiskelulle kunnassamme on loistavat mahdollisuudet. Harjun ja Kauppilan metsät, urheilukenttä, uusittu liikuntasali ja pesäpallokenttä sekä koulun oma Rautarinki tulevat olemaan ahkerassa käytössämme. Tulemme entistä enemmän tekemään myös vierailuja kotikuntamme yrityksiin, kunnan eri toimipisteisiin ja lähiseudun toisen asteen oppilaitoksiin, museoihin ja muihin kulttuurikohteisiin.

Toivotan kaikille oppilaille ja koko henkilökunnalle mukavaa lukuvuotta 2018-2019!

Maria

Luokat ja luokanvalvojat

Luokka yht.

Poikia Tyttöjä Luokanvalvoja Aineet HUOM
7A 14 9 5 Pauliina Pullinen ai  
7B 13 9 4 Jesse Kojo hi, yh, opo  
8A 13 6 7 Marja Korko ko, tt  
8B 13 7 6 Jarkko Salmela ma, ke, fy  
9A 14 4 10 Sari Perdén ks, ku, li myös alakoululla
9B 12 6 6 Tiina Keskitalo en, ru  
valmistava 2 1 1      
yht. 80 42 39      

Valmistavassa opetuksessa 2 oppilasta.

Muut opettajat


Opettaja Opetusaine HUOMIOITAVAA
Maria Kemppainen ue  rehtori
Taina Lehto eo  
Juha Peltonen ma, fy, ke,
tvt
 
Kaija Romppainen  mu myös alakoululla
Roosa Lassila bi, ge, li  
Janne Aate ks, li myös alakoululla