Yksilökohtaisen oppilashuollon järjestäminen

Yksilö-/oppilaskohtainen oppilashuolto

Yksilökohtaisen oppilashuollon tavoitteena on seurata ja edistää oppilaan kokonaisvaltaista kehitystä, terveyttä, hyvinvointia ja oppimista. Tärkeää on myös varhaisen tuen turvaaminen ja ongelmien ennaltaehkäisy.

Yksilökohtainen oppilashuolto ei ole luonteeltaan tehostetun tai erityisen tuen järjestämiseen tai kurinpitoseuraamusten harkintaan liittyvää. Kuitenkin joissakin tilanteissa oppilaan yksilökohtainen oppilashuolto ja kolmiportainen tuki liittyvät toisiinsa. Tällöin oppilaan tapauskohtaisesti kootussa asiantuntijaryhmässä voidaan käsitellä myös oppilaan oppimisen ja koulunkäynnin tukeen liittyviä asioita kolmiportaisen tuen- mallin mukaan. Tällöin kolmiportainen tuen järjestämis- ja toteuttamissuunnitelma ovat osa oppilaan oppilashuollollisten toimenpiteiden suunnittelua.

Yksilökohtaisessa oppilashuollossa on tärkeää avoimen ja tasavertaisen vuorovaikutuksen sekä keskinäisen luottamuksen, huolenpidon ja välittämisen kulttuurin luominen ja ylläpitäminen.














Kouluterveydenhuolto
Kouluterveydenhoitaja ja lääkäri arvioivat yhdessä oppilaan terveyden ja hyvinvoinnin. Myös koulun henkilökunnalla on oltava tiedossa, jos oppilaalla on jokin pitkäaikaissairaus tai allergia, joka voi vaikuttaa oppilaan työskentelyyn koulussa tai joka vaativat lääkehoitoa koulupäivän aikana. Jos oppilas tarvitsee koulupäivän aikana esim. insuliinipistosta, työnantajan on huolehdittava, että koulusssa pistoksista vastaava henkilö saa tarvittavan koulutuksen tehtävään. Ruoka-aineallergiat kysytään erillisellä lomakkeella joka lukuvuoden alussa.

Oppilashuoltokertomus
Oppilashuoltokertomukset laaditaan sähköiseen oppilasrekisteriin Wilmassa, jossa ne myös säilytetään.

Liitteet:

Oppilashuoltokertomus
Suostumus asian käsittelyyn