Humalojan koulu - kotoisaa tunnelmaa ja oppimisen iloa

Konepäivät 8.5.2024

Oppilaiden ideasta innostuimme järjestämään Humalojan koulun ensimmäiset Konepäivät 8.5.2024. Monipuolisia oli koneita, laitteita, uusia ja vanhoja. Nalle-Kallekin pääsi kierrokselle koneiden pariin. Kiitokset kaikille osallisuudesta!

Timo Mehtälä vieraili koulullamme

Kansanedustaja Timo Mehtälä vieraili Humalojan koululla neljännen luokan yhteiskuntaopin tunnilla. Myös vitos-kutoset olivat kuuntelemassa, millaista kansanedustajan työ on. Oppilaat olivat tehneet etukäteen kysymyksiä Timolle. Mm. Mikä on ollut vaikein kysymys/päätös, mihin olet vastannut/osallistunut, mitä avustajan työhön kuuluu ja paljonko on kansanedustajan palkka. Kiitos Timolle käynnistä ja tsemppiä yhteisten asioiden hoitamiseen!

Mitalisadetta....

5.9.2023 pidetyissä yleisurheilukilpailuissa Humalojan mitaliämpäriin ropisi oikein kunnon mitalisade. Ja koulujenvälinen viestikulta ja sen myötä pokaali palasi Humalojalle muutaman vuoden tauon jälkeen. Kiitokset osallistujille, kannustusjoukoille ja huoltajille makoisista tarjoiluista. Villasukkajuoksulla

Olipa mukava kokemus liikuntatunnilla juosta villasukkasillaan hangella. Pakkasta oli vain pari astetta. Osa tarkeni kahdella parilla, osalla oli jopa viidet sukat jalassa. Välillä otettiin rennosti. Hauskaa oli:)

Mitalisadetta taas

Humaloja keräsi taas mahtavan mitalisaaliin alakoulujen välisistä YU-kisoista! Mitaliämpärissä kimalteli kaikissa väreissä. Kiitos osallistujille ja kannustusjoukoille....ja kisoja seuraavana päivänä mitalikakkuja myös kaikissa väreissä. Kiitos huoltajat!

Kevät- ja äitienpäiväjuhla 5.5.2022

Pitkästä aikaa saimme pidettyä Humalojan koulun perinteiset kevät-ja äitienpäiväjuhlat. Juhlat järjestettiin, niinikään perinteen mukaisesti, hyvässä koulun ja kyläläisten yhteistyössä. On hienoa tuntea olevansa osa sukupolvien ketjua ja jatkaa perinteitä. Tässä joitain kuvia juhlista. Vertailun vuoksi muutama kuva myös vastaavasta juhlasta lähes 90 vuoden takaa. KIITOS kaikille ja ihanaa kevään jatkoa!

Klikkaa kuvia suuremmaksi!
2022


1935

(Kuvat: 2022 juhla Ari-Pekka Jokitalo, kahvit Ritva Hyväri, 1935 juhla kirjasta Humalojan kylä ja sen lähitienoot. 2011. Toim. Nummela, Seppo.)

(Tämä blogimerkintä päivittyy, kunhan kuvia saadaan lisää)

Simaa ja munkkeja vapuksi

S-marketin aulassa oli la 30.4. myytävänä simaa ja munkkeja! Tuotto menee leirikoulurahastoon. Kiitos huoltajille, oppilaille ja vanhempaintoimikunnalle!

 

Humalojan munkkeja....nams, nams! Päivän paras kahvihetki:

Joulujuhla 17.12.2021

Vietimme koulun Joulujuhlaa 17.12.2021. Tässä juhla videotallenteina:

1-2 LUOKAT
Joulukuvaelma osa 1.


Joulukuvaelma osa 2.


3-4 LUOKAT
3. lk poikien esitys

4. lk näytelmä, Joulu on pelastettu (ensiesitys, oppilaiden itse keksimä näytelmä)3-6 LUOKKIEN LAULUJA JA RUNOJA5-6 lk. tyttöjen laulu, Heinillä härkien kaukalon


5-6 LUOKKIEN NÄYTELMÄ, Joulu on peruttu (ensiesitys, oppilaiden itse keksimä näytelmä)
Osa 1

Osa 2

Osa 3


JOULUPUKKI SAAPUU

3.-6. -luokkien yökoulu Haralammella

Nukuimme yön puolijoukkueteltoissa. Niitä pystytimme oppilaiden ja muutaman aikuisen voimin. Teltassa oli kiva viettää aikaa kavereiden kanssa ja syödä herkkuja. Telttayö oli huikea ja ainutlaatuinen. Yö oli hieman kylmä, mutta kaminat lämmittivät mukavasti. Oppilaat saivat valvoa yöllä kipinävuoroissa. Osa kyllä vain nukkui koko yön.

Illan aikana oli mahdollista kalastaa. Kalaa ei tullut, mutta silti oli hauskaa. Muutama oppilas upposi suohon ja varavaatteille oli tarvetta.

Haralammen ympärillä on pitkospuut. Oppilaat kiersivät lampea ympäri. Ennätys oli 15 kierrosta illan aikana.

Vanhemmat tulivat illan suussa paistamaan makkaraa ja lettuja. Auringonlasku oli todella kaunis.

Pimeän tullen olimme pimeäpiilosta. Se oli jännittävää ja hauskaa.
Illan aikana oli mahdollista myös käydä telttasaunassa.

Aamulla heräsimme seitsemältä lämpimälle kaakaolle ja purimme teltat. Bussi haki meidät koululle riisipuurolle. Sitten pääsimme viikonlopun viettoon.

4.luokan oppilaat

Pakkaspäivän ihmeellisiä ilmiöitä ;-)

– Kovalla pakkasella ilma on niin kuivaa, että ilmaan heitetty kuuma vesi höyrystyy ja sitten härmistyy eli muuttuu kiinteäksi olomuodoksi. Kaikki tapahtuu sekunnin osissa. Lumikiteiden teko onnistuu, jos kuuman veden heittäminen on tarpeeksi ripeää ja jos kuuma vesi leviää tarpeeksi laajalle alueelle.
YLEn meteorologi Joonas Koskela

KOULUKINKERIT

Lukuvuoden 20-21 koulukinkerit pidettiin ja tallennettiin 4.11.20 Humalojan koulullla. 

Kinkerit koostuivat kahdesta osasta (joihin Youtube-linkit ohessa): 

1. Jumalanpalvelus:Liturgia: Maija Vahteala. Saarna: Jari Lehto. Kanttori: Jenny Paakinaho. Tekstinluku: Lilja Österberg. Rukoukset: Lumia Haverinen ja Inka Haapakoski. Virret tietokoneelta: Helmi Hyväri.

2. Opetustuokio:Keskustelemassa Jari Lehto ja Maija Vahteala. Retki Pyhäjoen rantaan

Teimme 3.-4. -luokkalaisten kanssa retken Pyhäjoen rantaan. Rannassa meillä oli erilaisia tehtäviä. Me pyydystimme haavilla hyönteisiä vedestä. Saimme vesiskorpioneja. Otimme niitä mukaan koululle. Tutkimme veden väriä ja kasveja. Näimme kurkiauran taivaalla. Kiikaroimme ja näimme myös harakan.

Retki Pakarinkalliolle ja Kanulalle

3. - 6. - luokkalaisten kanssa pyöräilimme Kanulan Minnalle ja Juhalle ja tutustuimme pihapiiriin läheisyydessä olevaan yli sata vuotta vanhaan porakivilouhokseen.
Saimme nauttia kauniista syyssäästä makkaraa paistaen ja karttua leikkien. Yläluokka pääsi makkaranpaistoon laavulle, jossa metsä innosti oppilaat leikkimään kivikauden elämää. Kiitos Minnalle ja Juhalle kestityksestä ja hienosta päivästä!

Kepparikisat 1.9.2020

Koulun kepparikisat pidettiin 1.9.2020 loppukesän lämmössa. Kisat olivat 5-6- luokan tyttöjen ideoimat ja järjestämät. Kiitos kaikille upeista kisoista! Tässä kisojen kuvasatoa (lisää kuvia luvassa lähiaikoina):
Tulevat ekaluokkalaiset!

Tervehdys Teille tulevat ekaluokkalaiset!

Tässä Teille pari tärkeää asiaa kuunneltavaksi ja katsottavaksi: 

1. Koulun rehtorin Esa-Matin ja 1. luokan open Kaisun tervehdys tuleville ekaluokkalaisille. Klikkaa ja kuuntele:2. Humalojan koulun esittelyvideo. Klikkaa linkkiä ja katso:

https://youtu.be/Ai2Ox_JxRgg
(videosta kiitos Ulla ja Eelo Hiltuselle!)

TERVETULOA SYKSYLLÄ ALOITTAMAAN KOULUA! Koulu alkaa 11.8. klo 9.00.

Toivottaa Humalojan lähikoulun väki 

Joulujuhla 19.12.2019

Kyläläisten yllätys!

Vuoden harmainta aikaa piristi perjantaina 15.11. kyläläisten yllätys: makkaran paistoa, glögiä, tikkupullaa, nokipannukahvit, rekiajelua, talutusratsastusta, komeat jouluvalot 25 metriä korkeaan kuuseen (Haapaveden komeimmat?), lisävalot kaukaloon jne, jne...

Lehtijuttua aiheesta:
https://www.pyhajokiseutu.fi/ihmiset/katso-video-ja-kuvat-koulukkaita-hymyilyttaa-hevoskyydissa-humalojalla-6.26.3705387.a6be5d30f1

SUURET KIITOKSET KAIKILLE KOKO KOULUN PUOLESTA!!

Humalojalle taas mitalisadetta....ja viestikultaa

Humaloja menestyi upeasti koulujenvälisissä YU-kisoissa 5.9.2018

Koulun jo perinteiseen mitaliämpäriin satoi roppakaupalla eri värisiä mitaleita.

Tuloksia
3.-4. lk 

Pojat
60 m. kultaa Jeremias Hietamäki
pituus hopeaa Jeremias Hietamäki
Tytöt
60 m. kultaa Alina Räisänen
600 m. hopeaa Helmi Hyväri

5-6. lk
Pojat
pituus kultaa Oliver Niemelä
Tytöt
60 m. hopeaa Iina-Lilja Ollila
800 m. hopeaa Iina-Lilja Ollila
korkeus kultaa Iina-Lilja Ollila
kuula hopeaa Annika Kortet

Humaloja voitti myös koulujenvälisen viestin --> Pokaali palasi taas Humalojalle (edelliset viestikullat vuosilta 2015 ja 2016). 

Viestijoukkueen kokoonpano oli:
Helmi Hyväri, Alina Räisänen, Eetu-Petteri Lundberg, Jeremias Hietamäki, Sinna Pietilä, Iina-Lilja Ollila, Nuutti Jokitalo ja Oliver Niemelä.


Muitakin hyviä sijoituksia tuli roppakaupalla. Suuret kiitokset kaikille; sekä osallistujille että kannustusjoukoille!


Perjantaina 7.9. juhlistimme vielä hyvin menneitä kisoja huoltajien tarjoaminen kakkujen kera. Kiitos näistäkin!Hyvää Itsenäisyyspäivää - Onnea Suomi 100!

HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ JA ONNEA 100-VUOTIAALLE SUOMELLE!


SANKARIVAINAJIEN MUISTOA KUNNIOITTAEN HUMALOJAN KOULU, VANHEMMAT JA KYLÄLÄISET

(Seppele viety ja laskettu 5.12.2017 illalla Haapaveden sankarihaudalle)

Vietimme itsenäisyysjuhlaa koko kylän voimin tiistaina 5.12.2017.

Hienot juhlat, KIITOKSET KAIKILLE!


Keskiaikainen mies tuli kylään....

Koulullamme vieraili mies suoraan keskiajalta, Petrus nimeltään. Hän olikin keskiaikaisittain erittäin varakas mies, kun hänellä oli niin paljon vaatteita ja kaikenlaista tavaraa mukanaan. Lisäksi Petruksella oli paljon jännittäviä juttuja keskiajalta.

5.-6. lk historian kurssin keskiaika-jakso alkoi elämään ihan toisella tavalla kuin kirjasta luettuna. KIITOS PETRUS vierailustasi! Toivottavasti viihdyit nykyaikaisessa koulussamme....

Satoi taas mitaleita ämpäriin ja viestikultapokaali jatkaa oloaan Humalojalla!

7.9.2016 Haapaveden alakoulujen yleisurheilukilpailuista saatiin taas upea mitalisaalis ja pidettiin viestikultapokaali edelleen koululla. Kiitos kaikille mukana olleille, myös kannustusjoukoille!

TULOKSIA:


3.-4. lk
Tytöt

60 m: kultaa Iina-Lilja Ollila
600 m: kultaa Iina-Lilja Ollila

Pojat
60 m: kultaa Oliver Niemelä
Pituus: hopeaa Oliver Niemelä

5.-6. lk
Tytöt
Korkeus: kultaa Nelli Koukka

Pojat
60 m: pronssia Paulus Hietamäki
Pituus: hopeaa Elias Räisänen

VIESTIKULTAA koululle juossut joukkue oli:
Iina-Lilja Ollila, Oliver Niemelä, Nuutti Jokitalo, Kukka-Maaria Ollila, Paulus Hietamäki, Tapani Myllykoski, Riia Metsäharju, Pihla Hyväri.

Meidän koulun väkeä kisojen jälkeisissä tunnelmissa:Ja vielä kuva onnellisesta viestipokaalista, se on hyvässä 'kodissa' ;-)
Merkurius 9.5.2016

Maanantaina 9.5. ihmeteltiin harvinaista taivaankannen tapahtumaa: Aurinkoa lähinnä olevan planeetan Merkuriuksen rata kulki maan ja auringon välissä. Heijastettiin aurinko kaukoputkella paperille, josta sitä oli turvallista katsoa porukalla. Niin vain näkyi pieni Merkurius auringon edessä pienenä mustana pisteenä. Seuraavan kerran vastaavaa on näytillä 2049!

Humalojan mitaliämpäri taas raskaana!!

Haapaveden ala-koulujen välisissä hiihtokisoissa 16.3.2016 Humalojan oppilaat kahmivat hienon saaliin:

5.-6.- lk poikien sarja
Kultaa Ville Jokinen

5.-6.- luokkien tyttöjen sarja
Hopeaa Eerika Hyväri

3.-4.-luokkien poikien sarja
Kultaa Paulus Hietamäki
Hopeaa Elias Räisänen

3.-4.-luokkien tyttöjen sarja
Jaettu neljäs sija Kaisa Luukkonen
Viides Pihla Hyväri

ONNEKSI OLKOON JA KIITOS KAIKILLE KISOISSA OLLEILLE!!

Liikenneturvan teemaviikko Turvaa tenaville

Monenlaista touhua oli liikenneturvan Turvaa tenaville-teemaviikolla (vko 37). Asiaa käsiteltiin mm. kuviksessa, yhteisissä keskusteluissa ja viikon päätteeksi järjestettiin pyöräilyyn taitorata.

1-2lk. kävi keskiviikkona Hyttikalliolla teematapahtumassa, jossa oli nähty kuulemma poliisia, ambulanssi ja paloautokin. Ja yksi jännä juttu oli ollut kolarisimulaattori!

Tässä joitain kuvia viikon varrelta:
Taidetta

Upeita töitä monenlaisista aiheista ja erilaisilla tekniikoilla:

PERHOSIA:LINTUJA:
ÖTÖKÖITÄ:MITALISADETTA KOULUJENVÄLISISTÄ!

2.9. Haapaveden (ala)koulujenvälisissä yleisurheilukilpailuissa Humalojan oppilaat kahmivat 12 mitalia!

Lisäksi Humalojan joukkue voitti viestijuoksun ja pokaali palasi Humalojalle!! Kuvassa voittajajoukkue palkintoa hakemassa.

Eipä turhaan meillä ollut mukana 'mitaliämpäri', se herättikin ansaittua huomiota päivän aikana ;-)

Kalenteri

Uuden tapahtuman luominen

Sulje

Olet luomassa tapahtumaa menneisyyteen.

Täytä vaaditut kentät.

Varoitus

Menetät kaikki syöttämäsi tiedot, jos suljet ikkunan

Viikko 18

29 April 2024 Thursday
30 April 2024 Thursday
1 May 2024 Thursday
2 May 2024 Thursday
3 May 2024 Thursday
4 May 2024 Thursday
5 May 2024 Thursday

Viikko 19

6 May 2024 Thursday
7 May 2024 Thursday
8 May 2024 Thursday
9 May 2024 Thursday
10 May 2024 Thursday
11 May 2024 Thursday
12 May 2024 Thursday

Viikko 20

13 May 2024 Thursday
14 May 2024 Thursday
15 May 2024 Thursday
16 May 2024 Thursday
17 May 2024 Thursday
18 May 2024 Thursday
19 May 2024 Thursday

Viikko 21

20 May 2024 Thursday
21 May 2024 Thursday
22 May 2024 Thursday
23 May 2024 Thursday
24 May 2024 Thursday
25 May 2024 Thursday
26 May 2024 Thursday

Viikko 22

27 May 2024 Thursday
28 May 2024 Thursday
29 May 2024 Thursday
30 May 2024 Thursday
31 May 2024 Thursday
1 June 2024 Thursday
2 June 2024 Thursday
Ilmoittautuminen avoinna
Ilmoittautuminen alkaa myöhemmin
Ilmoittautuminen tehty
Ilmoittautuminen ei ole avoinna

Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä