Terveisiä työn lomassa -blogi

Yhdessä eteenpäin pyrkiminen vaatii joskus myös sivuaskelia

Uuden vuoden aluksi mietimme usein päättäväisinä ja innokkaina tekevämme aktiivisesti sellaisia asioita, jotka vievät meitä lähemmäs tavoitteitamme. Ajatuksiimme ei silloin mahdu mahdolliset kompastuskivet polullamme. Ja miksi mahtuisikaan! Juuri tuota intoa ja uuden alun ajatusta tarvitsemme päästäksemme sopivaan vireeseen tarttua meille ajankohtaisesti tärkeisiin juttuihin. Koulutus- ja työuran edistäminen on yksi tärkeä uusien alkujen ajatuksista hyötyvä asia.

Elämä on kuitenkin useimmiten monimutkaista, eikä kaikki aina mene kuin "Strömsössä". Olemme varmasti jokainen törmänneet joskus tilanteeseen, että alun innostuksen jälkeen tapahtuu, syystä tai toisesta, jonkinlaista hiipumista. Kuntosalilla käynti saattaa tössähtää johonkin pikkuvaivaan tai väsymys iskee eikä jaksakaan lähteä iltapimeällä maalauskurssille. Vaikka kuinka olisimme päättäneet toisin, voi sama ilmiö tapahtua myös opiskelujen ja työnteon valmiuksien hankkimisen yhteydessä. Motivaatio karkaakin kauemmaksi ja into vähenee.

Syitä innostuksen hiipumiseen voi olla monia - isoja ja pieniä. Sairaus, perheessä tapahtuneet huomiotamme vaativat asiat, taloudelliset haasteet ja niin edelleen. Joskus voimme jäädä miettimään sitä, onko tämä sittenkään sitä, mitä haluan tai tarvitsen? Miten tällaisesta alhosta sitten voisi päästä kuivin jaloin eteenpäin?

Kun epäilys iskee tai väsymys painaa, on hyvä että ympärillä on ihmisiä, joiden kanssa tilannetta voi käydä läpi. Ettei tarvitse pähkäillä ja vatvoa asioita yksin, vaan voi löytää sellaisia tyyppejä, joiden kanssa pystyy niitä yhdessä pohtimaan. Tšetanes naalin ja Nevo tiijan muodostaman oman hankeperheemme tärkeänä tehtävänä on olla teidän kaikkien osahankkeiden toimintoihin osallistujien tukena – kannustamassa, innostamassa, rohkaisemassa ja välillä hellästi tuuppimassakin jatkamaan eteenpäin.

Kompurointia ja niitä sivuaskeliakin tarvitaan. Ne voivat pysäyttää meidät välillä terveellä tavalla pohtimaan suuntaamme ja tavoitteitamme. Joskus tuumaustuokio vahvistaa sitä ajatusta, että olemme oikealla tiellä, ja joskus taas kurssin vaihtaminen voi osoittautuakin oikeaksi ratkaisuksi. Mutta älä jää liian pitkäksi aikaa yksin pähkäilemään. Ketä vain hanketiimimme jäsentä voi reippaasti ottaa hihasta kiinni. Meidän tehtävämme on kuunnella ja ohjata eteenpäin. Teemme sen myös mielellämme ja opimme samalla itsekin aina uutta.

Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

Sari

Kommentit

Kirjaudu sisään lisätäksesi tähän kommentti