Viikko 20 (11.5.-13.5.)

Maanantai 11.5.


1. tunti äidinkieli

3.lk: 
Jatketaan ääneen lukemisen harjoitusta. Lue itse valitsemaasi tekstiä ääneen 15 minuuttia. Lähetä sitten 2 minuutin mittainen pätkä vielä opelle Whatsapissa! 

4.lk:
Tällä tunnilla tarvitset Lukutaito-kirjasi.
Lue ääneen seuraavat sivut: s. 85, s. 86, s. 89 ja s.90.
Tee sitten tehtävä 3 sivulta 87. Lähetä tekstistä kuva Sanna-Marille! Tee huolellista työtä, tekstillä saa olla pituutta!

2. tunti englanti
3. lk Meet klo 10
4. lk Meet klo 11
 • Viikonlopun kuulumiset. 
 • Aloitetaan kappale 16 Start. Kuuntele kappale Sanomapron sivuilta ennen meettiin tuloa.
 • Tehdään työkirjan sivu 178.
 • Varaa myös matematiikan kirjat, annan ohjeistuksen matematiikkaan sekä apua tehtäviin jo meetissä.

3. tunti matematiikka 

3.lk
Laskutaito: Urakka sivulle 51 asti, palautus torstaina koululla. Jos tarvitset apua, soita tai viestaa Hansulle, p.0400432592.
Tuhattaituri: Aloitetaan mittaamisjaksoa kirjasta. Ensimmäinenä mittayksikkönä on senttimetri, joka onkin tuttu juttu!
Tee tehtävät kirjasta sivuilta 106-107.

4. lk s. 126-127 Harjoitellen. Tavoite 5 tehtävää aukeamalta.

4. tunti liikunta

Tee ruudukosta kolme seuraavaa tehtävää! Valitse sellaisia, joita et ole vielä tehnyt!

Opettelin uuden tempun.

Opettelin uuden tempun trampalla.

Tein 30 haaraperushyppyä.

Pomputtelin palloa jalalta toiselle 10 kertaa putkeen.

Kuljetin palloa ympäri pihaa potkien 10 minuuttia.

Juoksin 10 minuuttia.

Venyttelin 15 minuuttia.

Tein oman parkourradan, jonka suoritin

Roikuin jossakin kaksi minuuttia.

Hypin trampalla 15 minuuttia.

Hypin hyppynarulla 10 minuuttia.

Tein 20 punnerrusta.

Kiipeilin metsässä 15 minuuttia.

Juoksin metsäpolulla 15 minuuttia.

Kävin kävelyllä 30 minuuttia.

Tein 50 vatsalihasliikettä.

Tein netistä löytyvän valmiin joogan tai jumpan.

Heittelin painavaa kiveä pihassa 30 kertaa.

Seisoin päälläni.

Kävin uimassa.

Seisoin käsilläni.

Kopittelin 50 kertaa jonkun kanssa tai seinää vasten.

Tein hyppyradan/esteradan pihaan ja suoritin sen.

Pelasin ulkona jotain peliä tai leikkiä 30 minuuttia.

Kävin pitkällä eväsretkellä.

Pomputtelin ilmapalloa ilmassa 15 minuuttia.

Jaksoin juosta 20 minuuttia putkeen.

Suunnittelin itselleni kuntopiirin ja suoritin sen.

Kävin pyöräilemässä 30 minuuttia.

Opetin uuden tempun trampalla jollekin perheenjäsenelle.5. tunti hybridi 4. lk

Valitse yksi uusi toteutettava toiminta oman mieltymyksesi mukaan. Jos viime viikolla leivoit, voit tehdä sitä myös tällä viikolla. Ei siis tarvitse valita uutta aihetta vain uusi tehtävä. On ehdotettu polkupyörän korjausprojektia tai vaikkapa puumajan valmiiksi tekemistä, ratsastusta ja skeittaamista. Nekin käy. Voit itse ehdottaa ja toteuttaa uusia aiheita.Tässä kuitenkin ne teidän valitsemat vaihtoehdot alla. Ota kuva toteutuneesta toiminnasta viikon aikana ja lähetä WhatsAppina minulle p. 0406309542 Johanna. Ja aiheet olivat:

 • Luontoretki
 • Pyöräretki
 • Leipominen (vanhempi hyvä olla tuolloin lähettyvillä ja lupa tulee kysyä tähän toimintaan vanhemmalta)
 • Liikunta ihan missä muodossa itse haluat toteuttaa
 • Musiikki esim. jos soitat jotain soitinta ja harjoittelet niin ota kuva (videokin käy)
 • Matikka (väliin jääviä tehtäviä tai omaehtoista matikkaa)
 • Suunnitelmia kevään/syksyn (jos ei pystytä keväällä toteuttamaan) toimintapäivään

Toisiin näistä toiminnoista menee ehkä enemmänkin aikaa kuin tunti, joten laske suunnilleen käyttämäsi aika. Laita kuvan ohessa minulle myös viesti mitä teit, missä kävit, mitä leivoit ym ym sekä kuulumisia yleensä. Ihanaa, odotan jo näitä viestejä kovasti!

Olette olleet hyvin luovia ja erilaisia vaihtoehtoja on jo tullut useita. Loistavaa! Monessa on herännyt sisäinen leipuri, vesi herahtaa kielelle kuvapalautuksia katsellessa, niin upeita luomuksia on teidän keittiöissänne luotu. Mörköpolun maisemat ovat käyneet kuvinakin tutuiksi. Upea polku minunkin mielestäni. Kissan ulkoilutusvideo on ollut kerrassaan mainio. On myös opetettu nuoremmille sisaruksille editointia oikein ajan kanssa. On skeitattu, skootattu, trampattu, ratsastettu ja tehty urheilumaraton eri lajeja yhdistelleen. Kunto kasvaa kohisten. Loistavaa luovuutta teiltä. Jatkoa odotellessa.

Tiistai 12.5.

Jalin tarina whatsapissa!

1. tunti musiikki


Muistellaanpa vielä mieliin pari tärkeää ja opittavaa laulua 3.-4. luokkien aikana. Olemme harjoitelleet Keski-Suomen Kotiseutulaulua eri muunnoksin ja Maamme-laulua. Kerrataan ne vielä ja koetapa laulaa mukana seuraavien linkkien kautta.

https://www.youtube.com/watch?v=kqj-OBzqS-U
https://www.youtube.com/watch?v=QS5I3X3_3-g
https://www.youtube.com/watch?v=aEE8bnLRBLE

Keskimmäisessä kotiseutulaulu versiossa kuulit välissä beatboxausta (rumpujen äänet tehdään suulla). Tässä pieni pätkä siitä, kuinka se tehdään =D. 

https://www.youtube.com/watch?v=Hijnl-uDbR8

Opitko? No en minäkään. Tietty, jos olet tässä ilmiömäinen ja haluat laittaa minulle ääniviestin/videon taidoistasi niin ilolla otan vastaan. Muussa tapauksessa harjoitukset jatkukoon tulevina vuosina. Terkuin Johanna


2. tunti englanti 

 3. lk Meet klo 10

 4. lk Meet klo 11 Varaa mukaan myös matematiikan kirja ja tunti aikaa.
 • Kuuntele kappale 16 Sanomapron sivuilta ennen meettiin tuloa. Kuuntele myös tehtävä 4 eli sanasto. Toista sanat ja lauseet perässä.
 • Tehdään yhdessä tk s. 179 t. 5. Parin seuraavan työkirjan sivut teemme yhdessä sitten koulussa kuunnellen ja keskustelleen.
 • Mikäli kerkeämme niin tekoon ja opiskeluun vielä tk s.182 grammar ja teemme tehtävän 12.

3. matematiikka

3.lk
Laskutaito: Urakka, ks. maanantai
Tuhattaituri: Valitse sivuilta 108-109 neljä tehtävää, voi olla myös kotitehtävälaatikosta!

4. lk Kappale 31 Tilavuus s. 134-135. Asian opetus meetin lopussa.

4. Ylli

Lue kappale 52 Peippo- kevään kultakurkku s. 182-183 ääneen. Käy sitten kuuntelemassa peipon ja järripeipon äänet todennäköisesti jo tutun linkin kautta.

https://www.xn--lintujen-net-ocba.net/peippo/
https://www.xn--lintujen-net-ocba.net/jarripeippo/

Käypä sitten ulkona ja kuulostele laulaako peippo? Tunnistatko äänen? Järripeiponkin voi kuulla, mutta yleisempi se on pohjoisemmassa osassa Suomea. Siellä se istuu puunlatvassa ja sirisee.

5.-6. tunti kuvis

Kesä tulee ja meidän pihassa on ainakin näkynyt jo monenlaisia perhosia! Tänään piirretään perhonen, mutta muistellaan ensin, mitä tarkoittaa symmetria. 

Vinkkiä saat näistä kuvista:Symmetria tarkoittaa tasasuhteisuutta ja eri osien välistä yhdenmukaisuutta. Tänään harjoitellaan siis piirtämään perhosen eri puolet peilikuvina toisistaan! Symmetriset, vastakkaiset puolet!

Tässä yksi esimerkki, voit kuitenkin tehdä ihan omanlaisesi, kunhan se on symmetrinen! Tee huolellista työtä ja lähetä valmiista työstä kuva Sanna-Marille whatsapissa!

Keskiviikko 13.5.

1. tunti äidinkieli

Kuuntele Jalin tarinaa, joka jatkuu hieman pidempään tänään. Ota rauhallinen kuuntelupaikka, sillä kuulet lopussa kysymyksen, johon vastauksen voit laittaa opelle (Sanna-Mari) whatsapilla!

2. tunti matematiikka

3. lk meet klo 10
4. lk meet klo 11
Laskutaidon porukka, Hansun Meet klo 10, pidä kirja lähettyvillä.

Kappale 32 Aika s. 138-139. Tavoitteena t. 1-3 ja tehtävästä 4 a ja b. Saa tehdä koko aukeamankin  ja jatkaa taituritehtäviin/kotitehtäviin, mikäli intoa riittää.

3.-4. tunti käsityö

Jatketaan vielä hetki oman projektin parissa. Valitse tästä omasi tai suunnittele ihan itse ja laita suunnitelmasta tai toteutuneesta työstä kuva Johannalle.

Vaihtoehto 1

Mikäli työsi on valmis, aloitetaan uusi työ. On tullut kerrassaan loistavia omia ideoita ja olen saanut luvan jakaa niitä teille muillekin. Yritän koko ajan ajatella, mitä materiaaleja voimme käyttää ja luonnonmateriaalit on meitä kaikkia lähellä. Siksipä päädyin valitsemaan seuraavan työn ideaksi muillekin. Osalla on pihassa kantoja, joista saa mainion lähtökohdan rakentamiselle. Mikäli tällaista ei ole, voi kivi tai muu vastaava luonnon maamerkki toimia pohjana työlle. Suunnitelmissa olisi tehdä tontulle, keijukaiselle, hiirelle (mille vain keksit ) koti. Siihen voi kehitellä oven esimerkiksi laudanpätkästä, tikapuut luonnon oksista liimaten. Pihamaalle voi rakentaa pienen aidan risuista (mielikuvitus rajana materiaaleissa). Laitan tässä muutaman kuvalinkin aiheesta, jospa sieltä heräisi ideoita oman työn toteutukseen. 

Keijukaismökki

Maja kannossa

Tarkoitus ei ole, että työ valmistuu yhdellä kertaa vaan voi tehdä osan aina kerrallaan. Vaikkapa tikapuut ja puutarhapöytä akalla kerralla (esimekkinä) ja jatkaa siitä sitten seuraavalla viikolla.

Näistä Petsien, tonttujen ja keijujen mökeistä on tullut aivan loistavia. Olisipa hienoa, jos laittaisitte siellä kotona niistä kuvia vaikka omaan kasvun kansioonne 3.-4. luokan kohdalle Itse tehtyjä töitä tai Kuvia matkan varrelta-osioihin.

Vaihtoehto 2

Voit suunnitella ja esitellä oman projektisi kuvin sekä tekstein. Oma projekti voi olla esimerkiksi omaan nukkekotiin tai majaan tehty käsityöaskartelu omilla menetelmillä ja materiaaleilla. Se voi olla pieni huonekalu kuten pöytä tai sänky (ei tarvitse olla puumateriaali vaan voi olla tehty kierrätysmateriaalista). Oma projekti voi olla myös vaikkapa polkupyörän/muun vempeleen tuunaus/korjaus tai vaikkapa mäkiauton tekeminen. Projektiksi käy hyvin myös esim. parittomasta sukasta tehty pehmolelu (meillä näitä sukkamarsuja on aikalailla, joten heillä on jo oma häkkikin =D). Laita kuva suunnitelmastasi. Piirrä, kirjoita ja väritä suunnitelma huolellisesti. Laita kuva suunnitelmasta tai toteutuneesta työstä Johannalle.

Vaihtoehto 4

Auta äitiä tai isää (luvan saatuasi) heidän kodinaskareissaan. Laita kuva Johannalle ja kerro, mitä teitte.

4. lk Ei enää Meettejä. Huomenna livenä kouluun ja nyt reppuja pakkaamaan. Jos sinulla on ollut jokin laite (ipadi, chromebook) koululta lainassa, tuo se Johannalle pikimmiten. Muista tuoda myös laturi johtoineen mukanasi. Huomiseen!

Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä