Koulun esittely

Kyläkoulujen aatelia

Sumiaisten koulu sijaitsee idyllisellä paikalla Sumiaisten kirkonkylällä, Koulutie 4, 44280 Sumiainen. Koululla toimii vuosiluokat 1-6, joista pääsääntöisesti jotkut luokat toimivat yhdysluokkana, lukuvuonna 2016-2017 1-2lk, 2017-2018 5-6lk, 2018-2019 3-4lk. Koululuokat ovat sijoittuneet neljään rakennukseen: Rantakoululla 2 luokkaa sekä iltapäivätoiminnan tilat ja ATK-luokka, Yläkoululla 3 luokkaa ja kirjaston alakerrassa tekninen luokkatila sekä yksi luokkahuone. Lisäksi meillä on erillinen liikuntasali ja ruokailutila (plus keittiö). Koulumme yhteydessä on myös voimailusali.

Henkilökuntaan kuuluu viisi luokanopettajaa, erityisopettaja-rehtori, yksi vakituinen koulunkäynninohjaaja (joka vastaa myös iltapäivätoiminnasta).

Oppilashuoltopalvelut: Terveydenhoitaja on koulullamme pääsääntöisesti keskiviikkoisin. Koulukuraattori ja-psykologi käyvät koulullamme pääsääntöisesti vuoroviikoin, torstaisin. Varsinkin kuluneena lukuvuonna pääpaino on ollut yhteisöllisessä oppilashuoltotyössä, jota on toteutettu luokissa. Sisältöjä ovat olleet esim. ilmapiirin parantaminen, luokkahengen vahvistaminen, kiusaamisen ennaltaehkäisy. Tästä saadut kokemukset ovat olleet rohkaisevia ja toimintaa jatketaan tulevanakin lukuvuonna.

Toiminnallisuus on keskeinen osa toimintakulttuuriamme, ja käytämme opetuksessa hyväksi lähiseutujen retkeilykohteita kuten Kettuhiekkaa, Mörköpolkua ja Hitonhautaa. Uimme koulun rannassa keväisin ja syksyisin, jos säät sen sallivat. Hiihdämme jäällä ja ladulla, joka lähtee aivan koulun pihasta. Luistelukaukalo on ahkerassa käytössä myös pesäpallokauden aikana. Läheiselle urheilukentällekään ei ole pitkä matka ja kaunis Rantaraitti mahdollistaa mukavat kävelyretket. Monialaiset näytelmälliset projektit ovat olleet jo useiden vuosien ajan osa opetusvuotta. Näihin projekteihin osallistuvat kaikki oppilaat ja lukuisia muita yhteistyötahoja.

Koulussa on noin 70 oppilasta, ja opiskelemme paljon yli luokka- ja ainerajojen. Lue lisää alakohdista toiminnallinen oppiminen ja projektit ja näytelmät.