Bee-Botit

Bee-Botit

Bee-botti on renkailla toimiva mehiläisrobotti. Se sopii erittäin hyvin ohjelmoinnin alkeiden opetteluun. Kokemuksen mukaan toimii alakoulussa kaikilla luokka-asteilla. Bee-Botin ohjaus tapahtuu sen selkäpuolella olevilla ohjausnapeilla.

Tarvittaessa Bee-botin kanssa voi käyttää erilaisia alustoja, joita löytyy valmiina. Niitä on helppo myös askarrella itse.

Tässä esimerkkejä alustoista:

Bee-Bot alustoja

Lisää Bee-Bot alustoja

Bee-botin käyttö opetuksessa

Bee-botin käyttöön ottaminen:

- Bee-botin liikkeitä ohjataan selässä olevilla nuolinapeilla.
- Alapuolelta löytyy virta- ja äänikytkin.
- Eteen- ja taaksepäin nuolesta liikuttu matka on 15cm. Käännökset molempiin suuntiin ovat 90 astetta
- Näppäillään haluttu ohjelma, jonka jälkeen se käynnistetään vihreällä Go-napilla. Samaa nappia painamalla voit myös keskeyttää ohjelman.
- X- napilla voit tyhjentää muistin. Pause-napilla botti pitää pienen tauon ennen seuraavaa ohjelmoitua - käskyä.Ohjelman lopuksi botti päästää äänimerkin.

Beebotin käytössä oikeastaan vain mielikuvitus on rajana. Halutessaan voi ostaa erilaisia alustoja ja mattoja mitä erilaisimmilla kuvioilla ja sisällöillä. Niitähän voi myös todella kätevästi valmistaa luokan kanssa esimerkiksi kuvistunnilla omiin tarpeisiin.

Alkuun hommissa pääsee ilman sen kummempia mattoja tai ratoja. Aloittaa voi vaikka ohjelmoimalla Beebotin kulkemaan neliön muotoisen kuvion. Ensin eteen- ja sitten taaksepäin. Näin ohjausnapit tulevat tutuksi.

Sitten tästä voi helposti kokeilla esim tuolien tai pulpettien ympäri liikkumista. Yksi nuolihan oli 15cm, joten tämähän toimii hyvin integrointitehtävänä matematiikan tunnilla. Jos ei ole mahdollisuutta käyttää mattoja, onnistuu nopean radan tekeminen vaikka maalarinteipillä luokan lattialle.

Esimerkkinä Beebotin voi ohjelmoida kulkemaan pienen neliön. Käskyinä kerran eteenpäin ja käännös oikealle. Tämä toistetaan neljä kertaa. Näin botti on jälleen lähtöasennossa.

Sitten vaan rohkeasti kokeilemaan erilaisia tehtäviä ja reittejä. Oppilaat ideoivat varmasti mielellään omia ratoja tunneilla