Google Suite for Education ( Google Drive, Docs, Sheets jne)

Google Suite for Education, Googlen pilvipalvelu

Äänekosken opetuspalvelut on ottanut käyttöön Googlen opetuskäyttöön tarkoitetun pilvipalvelun. Jokaiselle oppilaalle on luotu käyttäjätunnukset ja salasanat palveluun kirjautumista varten. Samalla on tehty järjestelyjä, jonka avulla oppilas pääsee samoilla tunnuksilla Googleen, koulun Linux-päätejärjestelmään ja Peda.netin pilvipalveluun.
Tunnus on muotoa etunimi.sukunimi@eduaanekoski.net. 

Pääoppimisalustana säilyy edelleen Peda.net. Kasvun kansio, eli oppilaan portfolio ja sen arviointiin liittyvät tallennuspaikat ovat edelleen keskeisessä asemassa oppilaan koulutyötä ajatellen. 
Google Suite for Education tukee hyvin mobiililaitteiden ja kannettavien tietokoneiden käyttämistä opetuksen tukena. Tämä monipuolistaa myös oppilaan saamia kokemuksia sovelluksista, ohjelmistoista ja laitteista.

Tällä sivustolla on Googlen ohjelmistoon liittyviä käyttöohjeita sekä opettajille, oppilaille ja myös huoltajille. Lisäksi löytyy perusohjeet palveluun kirjautumiseen, Linux-päätteelle kirjautumiseen ja käyttäjätunnuksen kytkemisestä Opinsys-kirjautumisen kautta Peda.netin sisäänkirjautumiseen.


Salasanan voi vaihtaa täältä! (Opinsysin kautta)

(Salasanan vaihtaminen Googlen toiminnon kautta aiheuttaa sen, että se toimii vain Google-tiliin, eikä sillä pääse LTSP-systeemiin sisälle.)

Linkkejä ohjesivustoille