MAOL -Helsingin kerho ry.

Kemikaalivaraston hoitajan koulutus

to 26.4.2018 klo 16 - 19
Viikin Normaalikoululla (os.Kevätkatu 2)
Kouluttajat: Jenna Salmijärvi ja Ari Myllyviita

Onko kemikaalivarastosi ajan tasalla ja kemikaalien merkinnät kunnossa? GHS toi mukanaan uudet varoitusmerkit ja muutoksia kemikaalien merkintään. Tule jakamaan toimivia vinkkejä esimerkiksi kemikaalien merkitsemiseen ja säilytykseen tai jätteenkäsittelyyn. Samalla kuulet kemikaalilainsäädännön perusperiaatteita. Jaetaan kokemuksia ja ratkotaan yhdessä, miten voisimme koulussa toimia säädösten mukaisesti ja turvallisesti. Näet myös, miten Viikin normaalikoulussa on toteutettu kemikaalien säilytys, merkintä yms.

Voit jo etukäteen tutustua sähköiseen kemikaalivaraston vastuuhenkilön oppaaseen tästä 

Teethän koulutuksen ennakkotehtävän: "Mitä odotat koulutukselta?" sekä otat kuvan/kuvia oman koulusi varastosta/jätteenkäsittelystä/kemikaalien säilytyksestä. Vastauskohta sekä jaettu kansio kuville löytyvät ilmoittumiskaavakkeesta. Näin kouluttajat osaavat suunnitella koulutuksen kurssilaisia kiinnostavasta näkökulmasta.

Ilmoittaudu tästä! llmoittautumisdeadline ke 18.4.2018.

Viime hetken tietona: OPH:n tukee koulutuskuluissa, joten koulutus on maksuton ennakkotiedoista poiketen.

Tervetuloa mukaan yhteisen turvallisuuden puolesta!

Ajankohtaista muualla

MAOL Vantaan retki ABB:n luokkaan 26.4.2018

Vantaan kerho järjestää torstaina 26.4. klo 16:00-17:00 vierailun ABB:n fysiikan luokkaan Pitäjänmäkeen. ABB:n Helsingin fysiikan luokassa on mahdollisuus tuoda oppilasryhmiä tutkimaan fysiikan ilmiöitä peruskoulu- tai lukiotasolla. Töiden paino...

Geogebra-koulutusta vuosikokouksen yhteydessä

Mikko Rahikka, geogebra-asiantuntija, kävi kouluttamassa innokkaita oppijoita Geogebran peruskäyttöön ajatuksella GeoGebra -opettajan, oppilaan ja opiskelijan työkalu malu-aineissa ti 12.2.2018 Etu-Töölön lukiolla, Helsingissä. 

Etukäteen olimme saaneet esittää toiveita niin peruskoulu- kuin lukiotasoltakin. Lisää mainiosta illasta Mikon omassa blogissa

Fykema - yo lähestyy, kuuletko digityksen? Dig-dig-dig…-illan antia ke 5.4.2017 Etu-Töölön lukiossa

Riitta_ja_editori2.png

MAOL Helsingin kerho järjesti keskiviikkona 5.4. 2017 keskustelutilaisuuden Helsingin seudun fysiikan, kemian ja matematiikan opettajille aiheesta digitaalinen ylioppilaskoe ja siihen vastaaminen.

Etu-Töölön lukion fysiikan luokkahuone täyttyi aiheesta kiinnostuneista opettajista ja paikalle saapui asiantuntijaksi fysiikan ja matematiikan lehtori Riitta Salmenoja Loimaan lukiosta.

Lue linkistä.pdf​​ lisää!

yhdistettykuva.JPG

Liitteet:

Digi-ilta

MAOLin ohjelmointikoulutusta Viikissä sponsoroi digikirjakustantamo e-Oppi

eOppi_logo.pnge-Oppi on tuottanut peruskouluun jo yli 35 ja lukioon yli 80 digitaalista oppikirjaa. Biologiassa, maantieteessä, fysiikassa ja kemiassa e-Oppi tarjoaa kattavan opinpolun alakoulusta lukioon. Matematiikkaa e-Oppi on tuottaneet luokille 3-5 ja 7.

e-Opin digikirjat uudistuvat vuoden vaihteessa myös yläkoulun uuteen opetussuunnitelmaan. Interaktiivisissa digikirjoissa yhdistyvät yhteisöllisyys ja täydellinen muokattavuus poikkeuksellisella tavalla. Oppilaat tulevat osallistujiksi oppikirjaan ja näet heidän vastauksensa reaaliajassa tai teetät vaikka tiedonhakutehtäviä kirjan sisällä.

Opettaja voi muokata kirjaa ennen opetusta tai kesken oppitunnin. e-Opin digikirjojen avulla tuot opetukseen mukaan omat tekstisi, videoita, linkkejä tai vaikka äänitallenteita. Arvostatko eriyttämistä, yhteisöllisyyttä, käänteistä oppimista tai oppimateriaalin muokattavuutta? Luonnontieteiden opettaminen voi alkaa uudella tavalla e-Opin kanssa!

Tutustu yläkoulukirjoihimme sisältöineen : https://peda.net/id/NrQmF3

Tutustu alakoulukirjoihimme sisältöineen : https://peda.net/id/MjnNT

Tutustu julkaisuaikatauluun ja hinnastoon: https://peda.net/id/3f27ab9a58c

Sivuston käyttöohjeita

Käyttääksesi näitä MAOL Helsingin kerho ry:n uusia verkkosivuja sinun ei tarvitse kirjautua sisään oikean yläreunan oranssista 'sisäänkirjautuminen' -palkista.

Osa sivuston sisällöstä on tarkoitettu vain jäsenille ja suojattu avaimella. Sivusto kysyy avainta, kun kyseinen kohta valitaan vasemman reunan valikosta tai muusta linkistä. Avain kerrotaan jäsenille kerhopostissa. Erillistä käyttäjätunnusta ei tarvita, ellet halua osallistua keskustelupalstan keskusteluun tai lisätä sisältöä sivustolle. Silloin sinun täytyy kirjautua peda.nettiin.

Uuden Peda-tunnuksen luominen keskusteluun osallistumiseksi ja sivuston päivittämiseksi

Unohtuneen salasanan palauttaminen