MAOL -Helsingin kerho ry.

Fysiikan ja matematiikan LOPS keskustelutilaisuudet 12.12. ja 13.12.

Uusi lukion opetussuunnitelma prosessi on käynnissä ja nyt on hyvä aika vaikuttaa, ennenkuin ensimmäiset luonnokset valmistuvat ja saatetaan julkiseksi alkuvuodesta.

MAOL järjestää fysiikan ja matematiikan meneillään olevaa LOPS työtä pohjustavat keskustelutilaisuudet 12.12. ja 13.12. Vastaava kemian tilaisuus järjestään Turussa viikolla 51.
Fysiikan keskustelutilaisuus järjestetään Kumpulan kampuksella ke 12.12. klo 17.00 Exactumin (Gustaf Hällströmin katu 2 B, Helsinki) luokassa BK 114. Ennen tilaisuutta klo 16.30 alkaen järjestetään kahvitarjoilu. Tilaisuuden alustaa klo 17.00-17.15 yliopistolehtori Ismo Koponen, jonka jälkeen keskustelu LOPS:ista on vapaata. ILMOITTAUDU: https://goo.gl/forms/9xq1hu3c9hg9o1z92
Matematiikan keskustelutilaisuus järjestetään to 13.12 klo 17.00 Etu-Töölön lukiolla
(Arkadiankatu 26, Helsinki). Tilaisuus alkaa klo 17.00 kahvitarjoilulla. Itse tilaisuus alkaa klo 17.30-17.45 opetusneuvos Leo Pahkin (OPH) alustuksella, jonka jälkeen keskustelu LOPS:ista on vapaata.
ILMOITTAUDU: https://goo.gl/forms/1i6UFhXuApIFvFww2

Ilmoittaudu tarjoiluiden vuoksi mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään ti 11.12.

Siis:
Fysiikka LOPS 12.12. Kumpulan Exactum BK114 klo 16.30 https://goo.gl/forms/9xq1hu3c9hg9o1z92
Matematiikka LOPS 13.12. Etu-Töölön lukio klo 17.00
https://goo.gl/forms/1i6UFhXuApIFvFww2
Tervetuloa!

MAOL ry vuosikokous 17.11.2018

MAOL ry valitsi liittokokouksessaan uudeksi puheenjohtajakseen Tarja Ylivuoren (MAOL-Rauma). Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Tuula Havonen ( MAOL-Pirkanmaa). Varapuheenjohtajista kauttaan jatkavat Marja Tamm ja Jouni Björkman.

MAOL ry:n hallitus vuonna 2019 on seuraava :

Martta Hakamies, Katri Halkka, Teemu Hiltula, Petra Luukko, Anu Penttilä ( MAOL Espoo ry), Jan-Anders Salenius, Riitta Salmenoja ja Erkko Saviaro

Liittokokouksen päätöksellä MAOL ry:n jäsenmaksu ja koulutuspäivämaksu säilyivät ennallaan. MAOL ry:n sääntömuutos siirrettiin käsiteltäväksi seuraavassa kevätkokouksessa, jonka jälkeen sääntömuutos hyväksyttäneen syysliittokokouksessa 2019.

Geogebra-koulutus vuosikokouksen yhteydessä oli onnistunut!

Mikko Rahikka, geogebra-asiantuntija, kävi kouluttamassa innokkaita oppijoita Geogebran peruskäyttöön ajatuksella GeoGebra -opettajan, oppilaan ja opiskelijan työkalu malu-aineissa ti 13.2.2018 Etu-Töölön lukiolla, Helsingissä. 

Etukäteen olimme saaneet esittää toiveita niin peruskoulu- kuin lukiotasoltakin. Lisää mainiosta illasta Mikon omassa blogissa

Fykema - yo lähestyy, kuuletko digityksen? Dig-dig-dig…-illan antia ke 5.4.2017 Etu-Töölön lukiossa

Riitta_ja_editori2.png

MAOL Helsingin kerho järjesti keskiviikkona 5.4. 2017 keskustelutilaisuuden Helsingin seudun fysiikan, kemian ja matematiikan opettajille aiheesta digitaalinen ylioppilaskoe ja siihen vastaaminen.

Etu-Töölön lukion fysiikan luokkahuone täyttyi aiheesta kiinnostuneista opettajista ja paikalle saapui asiantuntijaksi fysiikan ja matematiikan lehtori Riitta Salmenoja Loimaan lukiosta.

Lue linkistä.pdf​​ lisää!

yhdistettykuva.JPG

Liitteet:

Digi-ilta

MAOLin ohjelmointikoulutusta Viikissä sponsoroi digikirjakustantamo e-Oppi

eOppi_logo.pnge-Oppi on tuottanut peruskouluun jo yli 35 ja lukioon yli 80 digitaalista oppikirjaa. Biologiassa, maantieteessä, fysiikassa ja kemiassa e-Oppi tarjoaa kattavan opinpolun alakoulusta lukioon. Matematiikkaa e-Oppi on tuottaneet luokille 3-5 ja 7.

e-Opin digikirjat uudistuvat vuoden vaihteessa myös yläkoulun uuteen opetussuunnitelmaan. Interaktiivisissa digikirjoissa yhdistyvät yhteisöllisyys ja täydellinen muokattavuus poikkeuksellisella tavalla. Oppilaat tulevat osallistujiksi oppikirjaan ja näet heidän vastauksensa reaaliajassa tai teetät vaikka tiedonhakutehtäviä kirjan sisällä.

Opettaja voi muokata kirjaa ennen opetusta tai kesken oppitunnin. e-Opin digikirjojen avulla tuot opetukseen mukaan omat tekstisi, videoita, linkkejä tai vaikka äänitallenteita. Arvostatko eriyttämistä, yhteisöllisyyttä, käänteistä oppimista tai oppimateriaalin muokattavuutta? Luonnontieteiden opettaminen voi alkaa uudella tavalla e-Opin kanssa!

Tutustu yläkoulukirjoihimme sisältöineen : https://peda.net/id/NrQmF3

Tutustu alakoulukirjoihimme sisältöineen : https://peda.net/id/MjnNT

Tutustu julkaisuaikatauluun ja hinnastoon: https://peda.net/id/3f27ab9a58c

Sivuston käyttöohjeita

Käyttääksesi näitä MAOL Helsingin kerho ry:n uusia verkkosivuja sinun ei tarvitse kirjautua sisään oikean yläreunan oranssista 'sisäänkirjautuminen' -palkista.

Osa sivuston sisällöstä on tarkoitettu vain jäsenille ja suojattu avaimella. Sivusto kysyy avainta, kun kyseinen kohta valitaan vasemman reunan valikosta tai muusta linkistä. Avain kerrotaan jäsenille kerhopostissa. Erillistä käyttäjätunnusta ei tarvita, ellet halua osallistua keskustelupalstan keskusteluun tai lisätä sisältöä sivustolle. Silloin sinun täytyy kirjautua peda.nettiin.

Uuden Peda-tunnuksen luominen keskusteluun osallistumiseksi ja sivuston päivittämiseksi

Unohtuneen salasanan palauttaminen