Ammatit

Vastaanotto Työntekijä

Hänen tarkka ammatin nimi on tarjoilija. Hänen työtehtävät ovat respassa ravintolassa ja joskus välillä siivousta. Hänen koulutus oli hotelli ja ravintola alan perustutkinto. Hänen ammatissa ei tarvitse olla kokemusta, mutta se riipu paikasta. Tässä työssä asetta olla hygieniapassi ja alkoholipassi. Sopiva henkilö tekemään tätä työtä on sosiaalinen, asiakaspalveluhenkinen ja ahkera.
Hänen työsopimus oli määräaikainen. Hänellä oli työehtosopimus se kuulu matkailu, ravintola ja vapaan ajan palvelutta. Hän kuuluu ammattiliitoon eli hän saa palvelua ammattiliitosta. Hänen työaika oli 8h ja hän on töissä kahdessa vuorossa. Aamuvuoro on 8-15 ja iltavuoro on 15-22. Hänen ylityöistä maksetaan ensimaisella 20h 50% ja sen jälkeen, jos yli 20h sitten maksetaan 100%. Hänen pitää tietää 3 viikkoa eteen hänen työvuorot. Positiivista tässä työssä on vaihtelevat asiakkaat ja tapaa erilaisia ihmisiä. Negatiivista kun oli paljon töitä ja tekemistä ja eri hommia.


Respa

Respassa oli meidän tehtävä Pikku-Syöteellä siinä olimme tutustumassa ammatteihin saimme paljon tietoa ja harjoitelimme ja juttelimmme työntekijan kanssa

Työntekijalla on kokemus tasta alasta ja se hänellä on ammattikoulun tutkinto ja työntekijalla on alkoholipassi ja hänellä aamun vuorotyö eli vain aamulla töissä ja ilalla on toinen työntekijä.

Hotelli Respa

Oltiin seuramassaan hotellin respa ammattiin Pikku-Syöteellä. Saatiin hyviä tietoja respaan alasta, mistä voi olla hyötyä respan alan kiinnostaville.

Respaan tarkka ammattinimike on vastaanotto virkailija. Sen työtehtävissä on puhelimen vastaaminen, huoneiden varaaminen, asiakkaiden neuvominen ja vastaaminen asiakkaiden mahdollisemmin kysymyksiin ja toivotuksiin, sekä joskus pitää tehdä myös tarjoilijan hommiakin.

Vastaanotto virkailijalla on yleensä kahteen työvuoroa, aamu ja ilta työvuoroa. Tekee töitä 8 tuntia päivässä. Joskus voi tehdä myös ylitöitäkin.

Respaan alalla tarvitaan vastaanotto virkailijan ja tarjoilijan koulutusta, sekä tarvitaan hyviä kielitaitoja. Ainakin pitää osata englannin, ruotsin ja suomen kieltä. Tämä ammatti kuuluu Paamittoon ammattiliittoon. Tässä ammatissa ei välttämättä tarvitse pitkään aikaan työkokemusta, koska vastaanotto virkailijan ammatti koulussa opetetaan tarpeeksi opetusta.

Tähän ammattiin sopiva työntekijä on sosiaalinen, iloinen, reipas, juostava ja aikaan tarkka. koska joskus työntekijä joutuu tekemään muutakin tehtäviäkin kun respaan töitä. Tässä ammatissa tekee työtä ihmisten seurassa, tekee työtä monilaisten ihmisten kanssa.

Virkailija työ

Hänellä on yliopisto tai ammattikorkeakoulututkinto.

Virkailijantyö ohjaamista olisi hyvää osata sekä olla hyvät tietotekniikkataidot.

Henkilön, joka tekee tätä työtä pitää osata käyttää tietokonetta ja järjestää aikatauluja sekä olla hyvää asiakaspalvelutaidot.

Työ on vuorotyötä, jossa voi olla aamu- tai iltavuoro. Työaika on 8 tuntia päivässä ja voi olla ylityötä.

Positiivista tässä työssä on mukava työkaverit ja erilaisia työtehtäviä. Negatiivinen

asia on se, että kesällä ei ole niin paljon työ. Hänellä on vakituinen työ kesällä.

Hänellä on vakituinen työsopimus ja työvuorot hän tietää kaksi viikkoa eteenpäin.

Nuorisotyön koordinaattori

Hänellä on nuoriso alan ja eräoppaan koulutus. Työ on nuorten ja lasten ohjaamista sekä aikataulujen järjestämistä. Työssä pitää olla hyvät tietotekniikka- ja asiakaspalvelutaidot. Luonnossa liikkumisesta on hyvä tykätä.

Positiivista tässä työssä on mukavat työkaverit ja negatiivista on se, että on paljon työtä. Hänellä on vakituinen työsopimus ja työvuorot hän tietää kaksi viikkoa eteenpäin.

Nuoriso-ohjaaja

Ohjaus työntekijän työtehtäviä ovat erilaisten ryhmien ohjaus ja ryhmien ohjelmien suunnittelu. Hänen tarkka ammattinimike on nuoriso ohjaaja. Tähän ammattiin vaaditaan matkailualan perustutkinto. Työkokemus ei ole välttämätön tähän ammattiin.
Hänen työsopimus on vakituinen ja hänen työehtosopimus on majoitus ja ravintola-alan työehtosopimus. Hän on työssä 7 ja puoli tuntia vuorokaudessa. Hän tietää kolme viikkoa eteenpäin työvuoroja.
Tähän ammattiin pitää olla ulospäinsuuntautunut ja tunnollinen. Tämän ammatin vaatimukset ovat vastuullinen ja turvallinen ohjaaja.
Hänen mielestään työskentely ihmisten kanssa on positiivinen käsitys tästä työstä ja joskus on stressaavaa työskennellä lasten kanssa on negatiivinen käsitys tästä työstä.


Nuoriso-ohjaaja

Ohjaajan työntekijän tehtävät ovat ryhmien ohjaaminen, suunnitella ja toteuttaa leirikouluja. Sopiva henkilö tähän ammattiin pitää olla avoin, energinen/aktiivinen myös hauska ja luotettavaan oloinen. Hänen työsopimus on kausiluontoinen. Hänen TES on MARA- matkailu-ja ravintolan-ala. Hän kuuluu ERTO (erityistoimialan) ammattiliittoon. Hänellä on kokopäiväinen työaika ja hänen työnaika on vaihteleva eikä hänellä ole ylityötä. Tässä työssä negatiivista on pitkät työpäivät. Positiivista ovat että välillä tapaa uusia ihmisiä, pääsee ulos ja näkee hienoa luontoa.


Nuoriso-ohjaaja

Hänen työtehtävät ovat leiri-ohjaajan aktiviteetin suunnittelut. Hänellä on tutkinto ammattikorkeakoulusta. Tähän ammattiin tarvitaan opiskelun ja harjoiteluun kautta kokemusta. Tässä työssä pitää voida tulla toimeen eri ihmisten kanssa, ja pitää pysty sietämään stressiä. Energinen, aktiivinen, sosiaalinen ja luova ihminen on sopiva tekemään tätä työtä. Hänellä on kausiluontoinen ja kokoaikainen työsopimus. Hänen TES (työehtosopimus) on hotelli ja matkailualan. Hän kuuluu erityistoimialan ammattiliittoon. Hänellä on täysipäiväinen työaika ja hänellä ei ole ylityötä. Tässä työssä positiivista on, että välillä tapaa uusia ihmisiä ja pääsee ulos. Negatiivista on pitkät työpäivät.

Nuoriso-ohjaaja

Hänen työtehtävissä päätehtäviä ohjaaja eli suunnittele, tähän ammatti koulutus Tarvitaan liikunnan ohjajaa ja nuorissa ohjaaja perustutkinnon ammatti tutkinto. tätä Vaatimuksia työsi  pitäisi olla turvallinen ohjata. sopiva henkilö tätä ammatti Vastontoineen. hänen työsopimus on vakituinen. hänen T E S matkailu työ ravintola ala. Hänen työaika on seitsemän ja puoli tunti.  hänen työvuorosi kolmeksi viikoksi.

Kerroshoitaja

Kerroshoitajan työtehtäviä ovat hotellihuoneiden ja yleistentilojen siivous. Siivoojalla on

kerroshoitajan ammattitutkinto. Tähän ammattiin tarvitaan työkokemusta ja työntekijällä pitää olla

hyvä terveys ja stressinsietokyky sekä hänen pitää olla luotettava täsmällinen henkilö.

Hänellä työsopimus määräaikainen. Hänen työaika on 8 tuntia, kello 6-14.00 tai 8-16.00.

Ylityöstä maksetaan tunti tunnilta.

Hän tietää työvuorot 3 viikoksi eteen päin.

Hyvää työssä on työaika ja negatiivista työssä on se, että se on fyysisesti raskasta.

images

Siivooja

Hänen tarkka ammattinimike on kerroshoitaja.
Hänen työtehtävät ovat siivous huoneissa ja yleisissä tiloissa. Tähän ammattiin työkokemus riittää. Vaatimuksia ovat hyvä terveys ja stressin sietokyky. Sopiva henkilö tekemään tätä työtä on ahkera, täsmällinen, luotettava, tehokas ja asiakasystävällinen. Hänen työsopimus on määräaikainen. Hänen työaika on 8h (6-14 tai 8-16) ja ylityöstä maksetaan tunti tunnista. Hän teitä työvuorot kolmeksi viikoksi eteenpäin. Positiivista hänen on työaika. ja negatiivista on työn raskaus.

Sivooja

Hänen tarkka ammattinimike on kerroshoitaja.
Hänen työtehtävät ovat siivous huoneissa ja yleisissä tiloissa. Tähän ammattiin työkokemus riittää. Vaatimuksia ovat hyvä terveys ja stressin sietokyky. Sopiva henkilö tekemään tätä työtä on ahkera, täsmällinen, luotettava, tehokas ja asiakasystävällinen. Hänen työsopimus on määräaikainen. Hänen työaika on 8h (6-14 tai 8-16) ja ylityöstä maksetaan tunti tunnista. Hän teitä työvuorot kolmeksi viikoksi eteenpäin. Positiivista hänen on työaika. ja negatiivista on työn raskaus.


Salin työntekijä

Salintyöntekijä tehtäviä ovet tiskata, siivota pöytä, tavaroiden järjestely, olla kassalla.

Työaikaa on 8/h vrk- 40/h vko.

Tähän ammattiin koulutus ovat hotelli, ravintolan perustutkinto, madollisuus työkokemus.

Tähän ammattiin työkokemus ei torvia koska oppii aikaa nopeasti.

Vaatimuksia töissä asetta anniskelupassi, hygieniapassi.

Sopiva henkilö tähän ammatti olla iloinen, ystävälinen, palvelu altis, hyvä fyysinen.

Työsopimus on määräaikainen.

Salin työntekijä työehtosopimus on matkailu-ravintola, vapaa-ajan, työehto-sopimus.

Ylityö maksetaan ammattiliton mukainen yli työ korvaus.

Positivisteista salintyöntekijä: näkee uusia ihmisiä, moni puolista työtä, erilaisia asiakkaatta, ei ole kahta sama työpäivä- Negativistia: raskasta, uusien tosi kova kiire.

Kokki

Olimme työharjoitellussa keittiössä, Pikku-Syötteellä. Oli hyvää työkokemusta.

Kokki on henkilö, joka toimii ammattimaisena ruoanlaittajana. Kokki voi työskennellä ravintolan, laivan, leirin tai muun vastaavan keittiössä. Ravintolakokin työhön kuuluu muun muassa ruoanlaitto, ruokalistan laatiminen ja asiakkaiden tilauksien vastaanottaminen hovimestarilta, tarjoilijalta tai ”printiltä”. Keittiön esimiehiä ovat vuoromestarit, keittiömestarit ja keittiöpäälliköt.

Kokiksi voi Suomessa päästä esimerkiksi suorittamalla ravintolakokin tai suurtalouskokin ammattitutkinnon tai hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon. On myös mahdollista opiskella matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinto, jonka jälkeen nimeke on restonomi (AMK).

Kokki

Kokin työtehtäviä ovat lounaan ja aamupalan valmistua sekä muut keittiötehtävät.

Hänellä on kokin ammattitutkinto. Jos halua päästä kokin ammattiin, pitää jaksaa opiskella ammattikoulussa 3 vuotta. Tässä ammatissa tarvitsee hygieniapassin ja työturvallisuuskortin. Henkilön pitää olla tunnollinen, oma-aloitteinen ja ripeä.

Kokeilla voi olla erilaisia työsopimuksia, esimerkiksi tuntisopimus tarvittaessa tai sesonkiajan sopimus. Työ on vuorotyötä. Aamuvuoro on kello 8.-15.00 ja iltavuoro on 14-22.00. Ylityöstä maksetaan tuplapalkka.

Positiivista tässä työssä on mukavat työkaverit, oppii koko ajan uutta vaihtelevaisuus, monipuolisuus.

Tarjoilija

Hänen työtehtäviä ovat tiskaus, myytävien tuotteiden esillepano ja työpisteen siisteyden ylläpito. Hänellä on hotelli- ja ravintola alan perustutkinto ja myös mahdollista työkokemusta. Töissä pitää olla anniskelupassi ja hygieniapassi.
Työntekijä tulee olla sopiva iloinen, ystävällinen ja hänellä pitää olla hyvä fyysinen kunto.
Hänellä on määräaikainen työsopimus. Tarjoilijan työehtosopimus on matkailu- ja ravintola-alan sekä vapaa-ajan työehtosopimus.
Työaika on 8 tuntia ja ylityö ammattiliiton mukainen. Hän tietää työaikaa kolme viikkoa eteenpäin.
Ammatin positiivisia puolia: yleensä näkee uusia ihmisiä, monipuolista työtä ja erilaisia asiakkaita. Negatiivista ammatissa: se on raskasta ja usein on tosi kova kiire.

Kiinteistöhuolto

Kiinteistöhuolto eli tarkoitta rakennus ylläpito sen työ tehtävä on aina erilainen esimerkiksi lumityöt, hiekoitus, putki ja sähkö korjaus. pitäisi opiskelen ammatti -koulussa ja sain sen jälkeen ammattitutkinto.
Kiinteistöhuolto on voi olla töissä myös viikonloppuna, jos jotain tarvitaan korjaus. se on toistaiseksi työ, se kuuluu ammattiliittoon, Kiinteistöhuolto yleensä voi olla ylityö mutta korvataan vapaalla tai maksettaan, Kiinteistöhuolto on positiivinen ja negatiivinen, negatiivinen on iso lumi talvessa, on hankala töihin, posetiivinen on esimerkiksi vaihteleva eli ei tarvitaan aina samalla paikalla voi olla töihin ulkona sisällä. se on unelma ammatti.

Kiinteistöhuolto

Kävimme haastattelemassa yhtä kiinteistöhuollon työtekijää Pikku-syötteellä

Tämän ammattiin tarkka nimike on kiinteistöhuoltaja.

Talvityöt, kunnossapitoa, korjaaminen (esimerkiksi patterit ja lukot), lamppujen vaihto, puutyöt (esimerkiksi tuolien ja pöytien kunnostus), LVI-työt eli ilmastoinnin, lämmityksen ja putkien pienet huoltotyöt.

Tähän ammattiin tarvitaan kiinteistöhuollon koulutus ja kokemusta ei ole pakko olla tähän työhön.

Tähän ammattiin tarvitaan sopiva henkilö, joka on huolellinen, ahkera, vastuun-tuntoinen, täsmällinen ja sosiaalinen.

Henkilöllä jota haastattelimme, on vakituinen työ.

Hän on työssä 08.00-15.30.

Kuukaudessa on 4-5 päivää vapaata. Ylitöistä maksetaan normaalisti

Hän tietää hänen työvuorot eteenpäin noin 3 viikkoa.

On positiivista, että työ on vaihteleva eli välillä sisällä ja välillä ulkona.

Negatiivinen ja haastava asia on se että, joskus koneet mene rikki keskellä yöllä ja ne pitää korjata heti.

Rinnepäällikkö

Rinnetyöntekijä

Minä olin rinnetyöntekijäksi pikku syöteellä. Aamulla olin vuokramussa seillä tulevat asiakaita ja he vuokraavat lomilauta, sauvat, laskettelumonot, siteet ja sukset. Minun tehtävä oli järjestetään nämä tavaroita koska asiakaille on helppo löytää että mikä koko soppi heille ja rinnetyöntekijät ottavat heidän etunimi, sukunimi ja puhelin numeroita.

Rinnekeskustyöntekijä

Rinnekeskustyöntekijän työtehtävät ovat vuokraamotyöntekijä, kahvila työt, lumilautailun opetus ja hotellin aktiviteettiohjaaja. Hänellä on ohjaajan koulutus ja työkokemusta. Hän on huolellinen, asiakaspalveluhenkinen, ystävällinen, sosiaalinen ja ahkera. Hänen työsopimus on vakituinen sopimus. Hänen työaika on vaihteleva, välillä pitkä ja välillä lyhyt. Positiivista hänen työssä on, että se on vaihteleva ei tylsä. Negatiivista on kiireaikoina pitkät päivät.

Rinnekeskustyöntekijä

Minun ammattinimike on rinnekeskustyöntekijä.Työntehtävä on hissin valvominen, EA (ensiapu) päivystys, rinneturvallisuuden valvominen. Koulutusta ei tarvitse. Työkokemus katsotaan eduksi. Henkilö sopii tähän ammattiin ja persoonallisuus joka on kärsivällinen, rauhallinen ja asiakaslähtöinen. Työaika on kausityöntekijän sopimus. TES ( työehtosopimus) Rinnetyöntekijän työehtosopimus. Rinnepäällikön työntekijä saa olla ammattiliitossa jos haluaa. Hissin valvomisessa on kaksi eri työaika. 9-17. 11-20. Ylityöstä maksetaan peruspalkka. Työvuoro tiedetään 2-3 viikkoa eteenpäin. Positiivisia on työpaikassa se,että saa olla ulkona ja työ on mukavaa. Tähän ammattiin voi päästä työharjoittelun kautta.

Hissin valvoja

Heidän ammattinimike on rinnetyöntekijä Ja heidän työtehtävä on hissin valvominen. Hissin valvojan koulutus on kokemus ja asiakas palvelu. Hissi valvoja ammatti on sellainen, että ei tarvitse ammattipätevyyttä. Työkokemus katsotaan eduksi. Jos joku halua mennä siihen töihin hänen pitää olla täysikäinen. Jos työntekijällä on työkokemus, se on yksi hyvä mahdollisuus työntekijälle silloin hän helposti pääse töihin. Työntekijä on sopivat tähän ammatti kärsivällinen, rauhallinen, Positiivinen, Ahkera ja asiakas myönteinen. Heidän työsopimus on määräaikainen (kausi työntekijä) ja heidän TES (työehtosopimus) on Hiihtokeskusalan. Hissin valvoja työtekijä on normaali palkka ja normaali aikaa. Heidän työ saa olla ulkona ja monipuolista ja vastuullista työtä. 

Kuvatulos haulle pikku-syöte hissi

Snowparkin huoltaja

Työtehtävät 
Tehtäviin kuuluu työskentelyä hiihtokeskuksen asiakaspalvelussa, välinevuokraamossa tai hisseillä sekä päivystäjänä, rinneajossa tai huoltotöissä toimimista. Suuremmissa keskuksissa työskennellään yhdessä toimipisteessä, pienemmissä vuoroittain kaikissa.
Välinevuokraamossa vuokrataan suksia, lumilautoja ja monoja sekä hoidetaan lipunmyyntiä. Hiihtokeskustyöntekijä neuvoo ja opastaa asiakkaita välineiden valinnassa ja turvallisessa käytössä. Hän huoltaa ja kunnostaa välineitä, valvoo niiden kuntoa sekä pitää vuokraustilat järjestyksessä ja siisteinä.
Rinneajossa hiihtokeskustyöntekijä vastaa rinteiden kunnossapidosta. Ensimmäisten pakkasten saapuessa aloitetaan suuritöinen rinteiden lumetus. Työhön kuuluu huolehtimista rinteiden lumetuksesta sekä rinteen ajamista rinnekoneella tasaiseksi.
Työ on vaihtelevaa ulkotyötä, johon kuuluu sekä itsenäistä työskentelyä että töitä ihmisten kanssa.

Työajat vaihtelevat rinteiden aukioloaikojen mukaisesti. Hissi- ja välinevuokraamotyö on päivätyötä, rinnetyö ilta-, yö- ja aamutyötä. Lämpötilalla yleensä on ratkaiseva vaikutus työtehtäviin. Työ on sesonkiluonteista, ja hiihtokeskukset ovat auki lumitilanteen mukaisesti syksystä kevääseen. Pieni osa hiihtokeskustyöntekijöistä työskentelee myös kesäisin tehden erilaisia huolto- ja korjaustöitä.

Työn vaatimukset
Hiihtokeskustyöntekijältä edellytetään hyviä sosiaalisia taitoja ja ryhmätyötaitoja sekä kielitaitoa.
Työssä tarvitaan palvelualttiutta sekä kykyä tulla toimeen ja työskennellä erilaisten ihmisten kanssa.
Ammatissa tarvitaan myös itsenäistä työotetta ja oma-aloitteisuutta sekä järjestelykykyä ja reippautta.
Työssä on osattava toimia joustavasti vaihtelevien tilanteiden ja asiakkaiden mukaisesti.
Työ vaatii koneiden varmaa tuntemusta, jota auttaa tekninen osaaminen ja kyky omaksua nopeasti uusia asioita. Työssä käytetään päivittäin moottorikelkkaa.
Työssä tarvitaan melko hyvää fyysistä kuntoa, sillä tehtävät ovat ajoittain raskaita.
Pääosin ulkona tapahtuva työskentely vaatii sopeutumista vaihteleviin sääoloihin.

Koulutus
Työnantaja perehdyttää hiihtokeskustyöntekijän tehtäviinsä.
Pohjakoulutuksena hiihtokeskustyöntekijällä saattaa olla esimerkiksi jokin sähkö- tai rakennusalan koulutus.

Palkkaus

Alalla noudatetaan hiihtokeskusalan työehtosopimusta.

Tukiasumisyksikön Ohjaaja

Ohjaajan työ sisältää tukiasumisyksikön nuorten ohjauksia erilaisissa asioissa. Esimerkiksi:

+ Auttaminen Kelan tai TE-toimiston asioissa

+ Yhteistyö sosiaalityöntekijän ja terveydenhuollon kanssa

+ Arjen asioissa auttaminen

+ Harrastuksen löytäminen

+ Vapaa – ajan tekemisten suunnittelu

+ Tuettu asuminen, eli ohjataan niitä nuoria, jotka ovat muuttaneet omaan asuntoon.

Sosionomi ja lähihoitaja ovat tarvittavia koulutuksia tähän työhön. Tämän työn hakijan ei tarvitse työkokemuksia eli se ei ole pakollista, mutta aiempi työkokemus saattaa vaikuttaa esimerkiksi työsopimuksen kestoon.

Sopiva henkilö tähän ammattiin on avoin ja suvaitsevainen henkilö. Hänen pitää osata lähestyä helposti nuoria ja osata tulla toimeen erilaisten nuorten kanssa. Hänen pitää käyttäytyä tasa-arvoisesti kaikkien nuorten kanssa. Hänen pitää myös noudattaa vaitiovelvollisuutta.

Työsopimus on yleensä määräaikainen, mutta se voisi olla toistaiseksi voimassa olevakin. Tukiasumisyksikön ohjaajatyö on vuorotyö eli ohjaajilla on aamuvuoro tai iltavuoro.

Koulunkäynninohaaja

Olen ollut koulussa ja auttanut opiskelijoita ohjaaja Katriinan kanssa monenlaisissa asioissa ja läksyparkissa.

Koulunkäynninohjaajan työtehtäviä ovat opiskelijoiden ohjaaminen ja auttaminen kaikissa kouluun liittyvissä tehtävissä sijaistaminen opettajien sijaistaminen. Tähän työhön tarvitsee koulunkäynninohjaajan ammattitutkinnon ja työkokemus auttaa. Kaikki ihmisten kanssa tehty työ ja esimerkiksi ohjaustyö auttaa.

Tähän työhön sopivan henkilön pitää olla rauhallinen, empaattinen, positiivinen, omatoiminen, joustava, kannustava, ystävällinen ja helposti lähestyttävä sekä hyvä kuuntelija. Tämä työ on yleensä kokoaikainen työ eli  8tuntia ja 40h viikossa.