Tuusniemen yhtenäiskoulu

Ajankohtaista

2020

Toukokuu


Tuusniemen yhtenäiskoulu valmistautuu lähiopetuksen aloittamiseen. Lukio jatkaa etäopetuksessa lukuvuoden loppuun. Suunnitelmia luodaan jatkuvasti ja pyrimme kaikin tavoin vastaamaan tilanteeseen. Tähän mennessä olemme päättäneet ottaa käyttöön ainakin seuraavat toimintatavat:

-Koulukuljetuksiin on varattu lisää ajoneuvoja, jotta niissä olisi väljempää.
-Sairaana ei edelleenkään saa tulla kouluun.
-Koulukuljetuksen ja koulupäivän aikana on edelleen tärkeää noudattaa annettuja ohjeita. https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/ohjeita-kansalaisille-koronaviruksesta .
-Myös koulun siistimisessä noudatetaan tähän tilanteeseen erityisesti annettuja ohjeita.
-Kouluun saavuttaessa kokoonnumme opettajien johdolla luokittain koulun pihamaalle. Opettaja ohjaa oman ryhmänsä edelleen luokkaan tai muuhun oppimistilaan.
-Koulupäivän ajan luokka pysyy yhdessä. Jokaiselle luokalle osoitetaan oma luokkatila jäljellä olevan lukuvuoden ajaksi.
-Ruoka toimitetaan luokkiin yksittäisiin annoksiin pakattuina.
-Opettajat huolehtivat ryhmänsä välituntivalvonnasta ja välituntien porrastamisesta eikä välituntisoittoja soiteta. Näin käytävillä ei samanaikaisesti liiku suuria oppilasmääriä.
-Suosimme opiskelua ulkona aina kuin mahdollista.
-Etäopetuksen vuoksi peruuntuneita työelämään tutustumisjaksoja toteutetaan mahdollisuuksien mukaan.
-Kevätjuhlia ei lauantaina 30.5. järjestetä, mutta todistukset ja stipendit jaetaan luokittain.

Ilmoitattehan mahdollisimman pian, mikäli haette vapaata lapsellenne koulun päättymispäiväksi tai pidemmäksi aikaa. Lyhyen vapaan voi anoa luokanvalvojalta ja yli kolmen päivän rehtorilta. Mikäli arvioitte lapsenne tarvitsevan vapaata lapsen oman tai läheisen terveydentilan vuoksi, lääkärintodistuksia ei tarvitse esittää. Tiedotamme lisää, kun suunnitelmat täsmentyvät.

Janne Karttunen Tuusniemen lukion ja yhtenäiskoulun rehtori

Huhtikuu

Hallitus on tällä viikolla jatkanut varhaiskasvatuksen ja opetuksen poikkeusjärjestelyitä 13.5. saakka. Samalla koulutuksen järjestäjiä on kehotettu valmistautumaan myös tilanteen pitkittymiseen. Onkin todennäköistä, että poikkeusjärjestelyt jatkuvat lukuvuoden loppuun.

Oppilashuollon tukitoimet jatkuvat koronaepidemiasta huolimatta. Oppilashuollon yhteystiedot löydät sekä wilmasta että täältä pedanetistä kohdasta oppilashuolto. 

Muistetaan kaikki, että epidemian hidastamiseksi on tärkeää noudattaa annettuja ohjeita. Ulkoilu ja luonnossa liikkuminen on edelleen sallittua ja erittäin suositeltavaa, mutta muistetaan välttää ylimääräisiä kontakteja ja huolehditaan esimerkiksi käsihygieniasta. Maaliskuu

Valtioneuvoston päätösten ja aluehallintoviraston määräyksen johdosta Tuusniemen lukion ja yhtenäiskoulun lähiopetuksen keskeytys jatkuu 13.4.2020 saakka.

Poikkeuksena määräyksestä koulujen on kuitenkin järjestettävä esiopetus sekä perusopetuksen 1.-3. luokkien lähiopetus niiden vanhempien lapsille, jotka työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Lisäksi koulujen on järjestettävä erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus sitä tarvitseville, kuitenkin niin, että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät näin.

Koulutyön suunnittelua varten pyydän huoltajia välittömästi ilmoittamaan, jos lapsillanne on näillä perusteella tarve lähiopetukseen. Tarvitsemme tiedot kouluun mahdollisesti tulevista lapsista ja heidän lähiopetustarpeensa perusteluista välittömästi. Ilman näitä tietoja emme opetuksen lisäksi pysty järjestämään esimerkiksi koulukuljetuksia tai kouluruokailua.
Helmikuu

28.2. 

Rentouttavaa hiihtolomaa! 

IMG_8485.JPG

7.2. Yhtenäiskoulun oppilaat pääsivät nauttimaan hienoista wanhojen tansseista.

20200207_123908.jpg

6.2. Penkkarihumua myös yhtenäiskoulun puolella.

20200206_152202.jpg

2019
Elokuu

Lukuvuosi on startattu käyntiin. Seiskaluokkalaisten ryhmäyttämispäivää vietettiin torstaina 15.8. Mäkimajalla. 
IMG-20190815-WA0000.jpg
Hyvää kesää!Koulutyö jatkuu 12.8.2019 klo 9.00. 

20190603_132443.jpg