Tuusniemen lukio

Tervetuloa Tuusniemen lukion kotisivuille!

Freestyle with shades of yellow.png

TERVETULOA Tuusniemen lukion kotisivuille. Tältä sivustolta löydät tietoa lukiostamme ja siellä opiskelusta.

Tuusniemen lukio on noin 50 opiskelijan lukio, joka sijaitsee Tuusniemellä noin 60km päässä Kuopiosta. Lukiossamme käy opiskelijoita Tuusniemeltä, Kaavilta, Riistavedeltä ja Kuopiosta. Lukiomme on pieni yleislukio, jossa jokainen opiskelija pyritään huomioimaan mahdollisimman yksilöllisesti. Lukion koko mahdollistaa hyvät tukiresurssit opintoihin ja ilmapiiri lukiossamme on yhteisöllinen ja rento.  




Ajankohtaista

Huhtikuu

Hallitus on tällä viikolla jatkanut varhaiskasvatuksen ja opetuksen poikkeusjärjestelyitä 13.5. saakka. Samalla koulutuksen järjestäjiä on kehotettu valmistautumaan myös tilanteen pitkittymiseen. Onkin todennäköistä, että poikkeusjärjestelyt jatkuvat lukuvuoden loppuun.

Oppilashuollon tukitoimet jatkuvat koronaepidemiasta huolimatta. Oppilashuollon yhteystiedot löydät sekä wilmasta että täältä pedanetistä kohdasta oppilashuolto. 

Muistetaan kaikki, että epidemian hidastamiseksi on tärkeää noudattaa annettuja ohjeita. Ulkoilu ja luonnossa liikkuminen on edelleen sallittua ja erittäin suositeltavaa, mutta muistetaan välttää ylimääräisiä kontakteja ja huolehditaan esimerkiksi käsihygieniasta. 



Maaliskuu

Valtioneuvoston päätösten ja aluehallintoviraston määräyksen johdosta Tuusniemen lukion ja yhtenäiskoulun lähiopetuksen keskeytys jatkuu 13.4.2020 saakka.

Poikkeuksena määräyksestä koulujen on kuitenkin järjestettävä esiopetus sekä perusopetuksen 1.-3. luokkien lähiopetus niiden vanhempien lapsille, jotka työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Lisäksi koulujen on järjestettävä erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus sitä tarvitseville, kuitenkin niin, että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät näin.

Koulutyön suunnittelua varten pyydän huoltajia välittömästi ilmoittamaan, jos lapsillanne on näillä perusteella tarve lähiopetukseen. Tarvitsemme tiedot kouluun mahdollisesti tulevista lapsista ja heidän lähiopetustarpeensa perusteluista välittömästi. Ilman näitä tietoja emme opetuksen lisäksi pysty järjestämään esimerkiksi koulukuljetuksia tai kouluruokailua.

 

Reaaliaineiden koepäiviä aikaistetaan viikolla koronavirustilanteen johdosta

Ylioppilastutkintolautakunta on yhdessä opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa päättänyt aikaistaa kevään 2020 kolmannelle tutkintoviikolle sijoitetut reaaliaineiden koepäivät niin, että reaaliaineiden kokeet kirjoitetaan jo toisella tutkintoviikolla tiistaina 17.3. ja torstaina 19.3.

Menettelyllä pyritään turvaamaan tutkinnon järjestäminen, jotta mahdollisimman moni kokelas saa tutkinnon suoritettua.

Tutkinnon aikataulua tiivistetään siten, että saamen äidinkielen kieltä lukuun ottamatta tutkinto järjestetään 20.3. mennessä. Tiivistäminen toteutetaan siirtämällä reaalikokeiden (uskonto, elämänkatsomustieto, yhteiskuntaoppi, kemia, maantiede, terveystieto, psykologia, filosofia, historia, fysiikka, biologia) suorituspäivät viikkoa aikaisemmaksi eli 17.3. ja 19.3.

Uusi aikataulu kevään ylioppilastutkinnon jäljellä oleville koepäiville on: 

  • ma 16.3. toinen kotimainen kieli, pitkä ja keskipitkä oppimäärä
  • ti 17.3. (siirretty 24.3. päivästä) uskonto, elämänkatsomustieto, yhteiskuntaoppi, kemia, maantiede, terveystieto
  • ke 18.3. matematiikka, pitkä ja lyhyt oppimäärä
  • to 19.3. (siirretty 26.3. päivästä) psykologia, filosofia, historia, fysiikka, biologia
  • pe 20.3. vieras kieli, pitkä oppimäärä (englanti, ranska, espanja, saksa, venäjä)
  • ma 23.3. saamen äidinkielen koe

Helmikuu

28.2. Aurinkoista hiihtolomaa! 

20200220_155359.jpg


7.2. Nautittiin pukuloistosta ja hienoista koreografioista wanhojen tanssien merkeissä. 

20200207_212243.jpg


20200206_103922.jpg


6.2. Tänään koulun käytävillä raikui iloinen "ohi on" huuto, kun lukion abit siirtyivät lukulomalle. 


Joulukuu

 
Tuusniemen lukio onnittelee syksyn 2019 uutta ylioppilasta ja toivottaa hyvää itsenäisyyspäivää! 

20191205_123042.jpg