Oppimistehtävän mallipohja
Voit käyttää tätä mallipohjaa kun luot tehtäviä Peda.netiin tai Moodleen
Kun luot tehtävää omalle opintojaksollesi Moodlessa, Peda.netissä tai O365:ssä, voit käyttää alla olevaa jäsentelyä. Se auttaa opiskeljaa hahmottamaan tehtävän kokonaisuuden suhteessa opetussuunnitelmaan, opintojaksoon ja käytettävissä olevaan aikaan.
TEHTÄVÄN OTSIKKO
Anna tehtävälle täsmällinen ja sisältöä kuvaava otsikko. Jos opintojaksolla on useampia tehtäviä, numeroi tehtävät loogisesti.
OHJEET
Kirjoita ohjeet kokonaan ja täsmällisesti, vaikka olisitkin kertonut ne kontaktiopetuksen luennolla tai pienryhmässä. Näin annat opiskelijalle mahdollisuuden palata ohjeisiin, ja esittää täsmällisiä kysymyksiä, jos hän ei muista ohjeitasi tai ymmärrä, mitä niillä tarkoitat. Älä käytä passiivia, vaan kirjoita aktiivissa, jotta opiskelijalle ja itsellesikin on aina selvää, kuka tekee mitäkin.
TAVOITTEET
Kerro mitä oppimista tehtävällä tavoitellaan ja miksi se on merkityksellinen opiskeljan kannalta. Viittaa opetussuunnitelmaan ja opintojakson tavoitteisiin konkreettisesti, samoja sanoja käyttäen.
LISÄTIEDOT
Kerro tarvittessa lisätietoja ja vinkkejä, jotka auttavat opiskeljaa tehtävän tekemisessä. Kerro myös, kenen puoleen voi kääntyä, jos opiskelja törmää teknisiin ongelmiin oppimisympäristössä.
TEHTÄVÄN TEKEMISEEN TARVITTAVA AIKA
Anna arvio siitä, kuinka paljon aikaa opiskeljan on hyvä varata tehtävän tekemiseen. Tämä auttaa opiskeljaa suunnittelemaan ajankäyttöään, sekä arvioimaan sitä, mikä panostus tehtävään on riittävä - ei liikaa, mutta ei myöskään liian vähän.
PALAUTUSPÄIVÄ VIIMEISTÄÄN
Kun kerrot viimeisen palautuspäivän ja kellonajan, autat opiskeljaa rytmittämään opiskeluaan paremmin. Säädä tehtävän asetukset kuitenkin niin, että annat opiskelijalle mahdollisuuden palauttaa tehtävä myöhässä, jotta opiskelu voi edetä joustavasti esteidenkin sattuessa.
* * * * *
Voit halutessasi kopioida tämän tehtäväpohjan ja muokata testin haluamaasi muotoon omaa tehtävänantoasi varten.