2023 Lopputyönäyttely

L O P P U T Y Ö N Ä Y T T E L Y

Kuvataiteen perusopetuksen nuorten lopputyönäyttely
Haiharan taidekeskuksen Tallissa 13.5. - 4.6.2023

Sara Hildén - akatemian lopputyönäyttely on esillä tänä vuonna Haiharan tallissa. Lopputyö tehdään kuvataidekoulun opintojen viimeisinä opiskeluvuosina. Se on teos tai teossarja, jonka oppilas suunnittelee ja toteuttaa itse. Lopputyötä tehdään omassa työpajaryhmässä opettajan ohjauksessa sekä itsenäisesti omalla ajalla. Teoksen lisäksi oppilas tekee lopputyöstä portfolion, jossa hän esittelee teosta ja työprosessiaan. Lopputyö on olennainen osa kuvataiteen perusopetuksen syventäviä opintoja.

Tänä lukuvuonna 2022-2023 lopputyön suoritti kuvataidekoulussa kymmenen opiskelijaa. Teoksissa tarkastellaan monia aiheita erilaisin visuaalisin keinoin. Anna Heinonen käsittelee akryylimaalaussarjassaan monimuotoista rakkautta. Alisa Hämäläisen akryylimaalaussarjassa sukelletaan eri kulttuurin kokemiseen äänimaailman rikastuttamana. Olga-Sofia Virta on halunnut haastaa itsensä suurikokoisen, paljon symboliikkaa sisältävän akryylimaalauksen työstämisessä. Saana Niemisen nostalgiseen julistetyyliin tehdyn akryylimaalaussarjan aiheeksi ovat nousseet vaihtovuotena koetut saksalaiset kaupungit. Unna Laaksonen on tehnyt suurikokoisen valokuviin perustuvan kollaasin, jossa riemuitaan kasvua tytöstä naiseksi. Myös Siiri Haapion teoksessa on valokuvia; hänen kollaasinsa käsittelevät muotia.

Venla Mikkilän erilaisin tekniikoin työstetty teossarja pohtii taiteen kaupallistamista. Vilho Ojalan yli 40-sivuinen sarjakuva piirtää osuvan kuvan 1980-luvun musiikin ympärillä pyörivästä kulttuurista. Hanna McMenaminin sarjakuvassa käsitellään puolestaan ikuisen elämän ja teknologian suhdetta. Oona Portaankorva on tehnyt koko lopputyönsä Instagramiin. Hänen videoteoksensa käsittelevät pieniä, ohikiitäviä hetkiä.

Vilho Ojala

Vilho Ojala
“Bad Trip”
Sarjakuva. Tussi ja maali.

Yli 40-sivuinen sarjakuva piirtää osuvan kuvan 1980-luvun musiikin ympärillä pyörivästä kulttuurista.



portfolio: Vilho Ojala portfolio.pdf

Olga-Sofia Virta

Olga-Sofia Virta
“Katoavaisuus”
Akryylimaalaus kankaalle

Lopputyössä on haluttu haastaa itseä suurikokoisen, paljon symboliikkaa sisältävän akryylimaalauksen tekemisessä.



portfolio: Olga-Sofia Virta portfolio.pdf