КИНО 'ЭКРАН' ELOKUVAKERHO 'EKRAN'

ELOKUVAKERHO 'EKRAN'

мосфилм.jpg
Venäläinen elokuva on maailmanlaajuisesti tunnettua, ja sillä on ollut aina tärkeä sija venäläisessä kulttuurissa ja venäläisten ihmisten arjessa. Elokuvakerho 'EKRAN' (valkokangas) esittelee kuuluisia venäläisiä elokuvia ja neuvostoelokuvia hyvässä seurassa ja mukavassa ilmapiirissä. Ennen elokuvaa on lyhyt alustus kyseiseen elokuvaan liittyen ja sitten vain nautitaan elokuvasta. Popkornin syöminenkään ei ole kiellettyä, ja jos haluaa päästä neuvostoluksuksen tunnelmaan, voi tuoda mukanaan vaikka lämmintä pepsiä!
Kerho on avoin kaikille! Venäjän kielen taitoa ei vaadita - ainoastaan kiinnostusta venäläistä elokuvaa kohtaan. TERVETULOA!

PAIKKA ON TYLLIN AUDITORIO, Hallituskatu 30, 2.kerros

OHJELMA
2015-2016
styl.jpgjoulukuu 2015
Hurjaa menoa ja railakasta nuorisokulttuuria esittelee elokuva Hipsterit eli Стиляги. Alustuksena asiaa venäläisestä nuorisokulttuurista.2014-2015


avajaisnäytös 4.12.2014 torstaina klo 16 IRONIJA.jpg
Neuvostokomedia Ironija sudby (1976) eli Kohtalon ivaa, joka on venäläisten perinteinen uuden vuoden elokuva. Tämä elokuva katsotaan venäläisissä perheissä yhdessä vuoden vaihtuessa ja naureskellaan elokuvan hassuille sattumuksille. Sille, joka osaa tarkkaan katsoa, elokuva sisältää myös kritiikkiä Neuvostoliiton tasapäistävää systeemiä kohtaan. Luvassa on siis sekä hauskoja että mielenkiintoisia katseluhetkiä! Elokuva on tekstitetty englanniksi.

гена.jpg22.1.2015 torstaina klo 16
'Minä soitan harmonikkaa, ihmiset on kummisaan...' Kuulostaako tutulta? Rakastettu krokotiili Gena sekä hänen hellyttävä ystävänsä Tsheburashka, jonka lajia ei ole pystytty missään eläintarhassa tunnistamaan, seikkailevat taidokkaasti tehdyissä neuvostoanimaatioissa. Katselemme animaatioita vuosilta 1968-1983. Venäjän kielen taitoa ei tarvita, sillä vaikka Genan kieli on venäjä, juonta pystyy hyvin seuraamaan ja elokuvasta nauttimaan, vaikkei venäjää ymmärtäisikään.


ili.jpg23.4.15 torstaina klo 16 "Tervetuloa eli ulkopuolisilta pääsy kielletty" (Mosfilm 1964). Loistava komedia, joka on kertovinaan lasten pioneerileiristä, mutta taitaakin itse asiassa kertoa Neuvostoliitosta. Ainakin sensuuri oli sitä mieltä, sillä elokuva kiellettiin saman tien ja vapautui katsojien iloksi vasta 90-luvulla. Aivan mainio, viisas ja äärettömän hauska. Ei tekstitystä, mutta perässä pysyy tässä elokuvassa ilmankin. Tule nauramaan! Ja ihmettelemään kuinka tämä elokuva on jälleen muuttunut ajankohtaiseksi.