Menninkäiset

VIIKKO 38, 16. - 20.9.2019

Maanantaina menemme koko porukka metsäretkelle. Säänmukainen varustus päälle ja reppuun pienet eväät.
Muina päivinä leikkiryhmät kokoontuu sekä teemme syksyisiä maalauksia. Perjantaina on leikkipäivä.

Taikatassun perheilta keskiviikkona 18.9. klo 17.30 - 19.00. Päiväkodin pihalla mukavaa yhteistä puuhaa lapsille ja huoltajille. Päiväkodinjohtaja Kirsi Hyytiäinen on myös paikalla. Tervetuloa!!!

Lauantauina on koko perheen liikuntapäivä liikuntapuistossa klo 9.30 - 13. Tervetuloa!! Ilmoitathan tulostasi päiväkodin henkilökunnalle!

VIIKKO 37, 9. - 13.9.2019

Maanantaina 9.9. lähdemme metsäretkelle. Lähtö on yhdeksältä päiväkodilta ja palaamme takaisin lounaalle. Mukaan reppuun istuinalausta ja pienet eväät sekä juomapullo. Säänmukainen vaatetus päälle.
Tiistaina ulkoleikkejä ja sisällä leikkiryhmät
Keskiviikkona enkkuryhmät alkavat Suvin johdolla. Keskiviikkona on myös LELUPÄIVÄ. Jatkossa joka toinen viikko (pariton viikko) keskiviikkoisin on aina lelupäivä.
Torstaina koko talon retki Torron suolle. Lähtö päiväkodilta klo 8.55, olethan ajoissa paikalla. Säänmukainen vaatetus päälle!!!! Syömme retkellä retkilounaan. Palaamme päiväkodille noin klo 12.15.
Perjantaina leikkipäivä.

Taikatassun perheilta

Keskiviikkona 18.9. KLO 17.30 - 19 päiväkodilla on Menninkäisten ja Tiitiäisten yhteinen perheilta

Englannin kielisuihku

Englanninkielen opettaja Suvi Jussila tulee Taikatassun syyskuusta alkaen parittomien viikkojen keskiviikkona opettamaan kielisuihkun keväällä valinneita lapsia. Hän puhuu lapsille ainoastaan englantia. Opetustuokiot alkavat klo 8.45 ja 9.15 (kaksi pienryhmää).

Turvallinen kulkeminen


Hyvät vanhemmat,
huomioittehan päiväkotien piha-alueilla päiväkotiin tullessanne tai sieltä poistuessanne lasten kulkemiseen liittyviä vaaranpaikkoja Esimerkiksi päiväkodin piha-aidan porteissa ei ole turvallista roikkua ja keinua portin mukana edestakaisin, henkilökunnan ja asiakkaiden parkkipaikalla on lasten kulkemisten suhteen omat vaaran paikkansa (mm. parkkipaikan aidalla käveleminen on turvallisuusriski) ja henkilökunnan parkkipaikan alapuolisessa rinteessä on isoja kiviä, joihin voi loukata itsensä. Aikuisen ja lapsen yhtämatkaa kulkeminen on turvallinen valinta.

Mukavaa kevättä toivotellen
Kirsi

SUUJUMPPAA LAPSILLE

Olemme muutaman viikon ajan tehneet lasten kanssa päiväkodilla suujumppaa . Sen tarkoituksena on parantaa suun motoriikkaa, mikä auttaa puuttuvien äänteiden löytymisessä. Osalle lapsista Kristiina pitää äännekerhoa kerran viikossa.

Menninkäisten Pedanet-sivuilla on myös linkit puheterapeuttien laatimiin harjoituksiin. Sieltä kannattaa harjoitusta tarvitsevien napata tehtäviä kotona tehtäväksi. Treeniä olisi hyvä tehdä päivittäin. Lasta voi innostaa vaikkapa tarrapalkinnoilla (10-20 tarraa kerättynä = mukava yhteinen tekeminen, joka motivoi lasta)


5v maksuton varhaiskasvatus 20t/vko

Tammelan kunta tarjoaa maksutonta varhaiskasvatusta 20 t/vko kaikille viisivuotiaille perhepäivähoidossa ja päiväkodissa toimintakaudella 1.8.2019-31.7.2020. Viisivuotiaiden maksuttomaan varhaiskasvatukseen haetaan sähköisellä hakulomakkeella 31.3.2019 mennessä: http://www.tammela.fi/asuminen/palvelut-2/varhaiskasvatus-ja-koulutus/varhaiskasvatus/esiopetus-ja-paivahoitohakemus/

Mikäli lapsi tarvitsee varhaiskasvatusta enemmän kuin 20 t/vko, muu varhaiskasvatusaika on maksullista. 20 t/vko on keskimäärin 90 t/kk riippuen kuukauden pituudesta. Mikäli lapsella on jo varhaiskasvatuspaikka Tammelassa, hakua maksuttomaan varhaiskasvatukseen ei tarvitse täyttää erikseen. 20 t/vko maksuton varhaiskasvatus vähennetään varhaiskasvatusmaksusta. Hoitosopimuslomakkeella ilmoitetaan maksuttoman ylittävä varhaiskasvatusaika esim. maksuton varhaiskasvatus 20 t/vko (n. 90 t/kk) + 56 t/kk (30 % kokopäivämaksusta). Muita tuntiperustaisia maksuportaita on 63 t/kk (40 %), 105 t/kk (60%) ja 147 t/kk (80%).

Tammelan kunta on saanut Opetushallituksen erityisavustuksen viisivuotiaiden maksuttoman 20 t/vko varhaiskasvatuksen järjestämiseksi vuoden ajalle. Avustuksella tuettavan kokeilun tavoitteena on selvittää, miten maksuttomuus vaikuttaa 5-vuotiaiden lasten varhaiskasvatukseen osallistumiseen, perheen nuorempien lasten varhaiskasvatukseen osallistumiseen, kustannusvaikutuksiin, vanhempien työllistymiseen, 5-vuotiaiden lasten varhaiskasvatuksen toimintamallien ja pedagogiikan kehittämiseen jatkumona esiopetukseen sekä varhaiskasvatuksen palveluohjaukseen.

Vinkkejä englannin kielisuihkuun

Varhaiskasvatuksen Pedanet-sivulta "Englantia varhaiskasvatukseen" löytyy linkkejä ja toimintaideoita , joita voi toteuttaa kotona

Lapsen tuonti- ja hakutilanteet

Toivomme, että lasta päiväkotiin tuodessanne näemme myös lapsen tuojan ( kiireisenäkin aamuna nopeat huomenet :D ) . Ja hakutilanteessa tuttuun tapaan lapsen "käsiheipat" päiväkodin aikuisen kanssa.
Parkkipaikalla vanhemman kannattaa liikkua yhdessä lapsen kanssa (ahtaudesta johtuen aina välillä sattuu vaaratilanteita).