UUDELLE HAKIJALLE

Tervetuloa opiskelemaan Halikon lukioon!

Halikon lukion päämääränä on laaja-alaisen yleissivistyksen antaminen opiskelijoille. Opiskelijoiden tähtäimessä ovat ylioppilastutkinto ja jatko-opinnot.

Halikon lukio tarjoaa opiskelijoilleen tasokkaan ja aikaansa seuraavan opetuksen, yksilöllisen ohjauksen, mahdollisuuden oppituntien ulkopuolisiin projekteihin, valmiudet vaativiin jatko-opintoihin sekä viihtyisän ja innostavan opiskeluympäristön. Lukiossamme yhdistyy kova opiskelu ja rento meininki.

Keskikokoisen Halikon lukion vahvuuksia ovat yksilöllisyys, välittäminen, ohjaus, hyvä yhteishenki ja vireä opiskelijakuntatoiminta.
Hakuopas tarjoaa tietolähteen lukio-opintoihin ja Halikon lukion moniin mahdollisuuksiin. Yleisosion avulla pääset kiinni lukio-opiskelun ideaan. Ainekohtaisessa osiossa on selvitetty lyhyesti kussakin oppiaineessa tarjottavat kurssit ja niiden sisältö pääpiirteittäin. Hakuopas on hyvä apuväline uuden lukuvuoden suunnittelussa.

Lue hakuopas tarkkaan, pidä se tallella koko lukuvuoden. Anna myös vanhempiesi tutustua siihen.

Tartu tilaisuuteen ja suuntaa Halikon lukioon – tavallista parempaan peruslukioon!

Hakuopas 2020-2021

Jaksot ja tuntikaavio 2020-2021

Valintakortti 2020-2021

Kurssitarjotin 2020-2021

Kun sinut on hyväksytty opiskelijaksi Halikon lukioon.docx

KIRJALISTA 2020-2021 UUSI.doc

Liikunnan lajivalmennus
Urheiluseuroilla on mahdollisuus järjestää opiskelijoille harjoituksia keskiviikko- ja perjantaiaamuisin. Valmentajat seuraavat opiskelijan osallistumista lajivalmennukseen pitämällä kurssipäiväkirjaa. Opiskelija saa kurssin urheilun lajivalmennuksesta, kun hän on käynyt 38 valmennustunnilla. Kurssin saaminen ei siis edellytä osallistumista valmennukseen viikoittain tai edes jaksoittain. Lukioaikana on mahdollisuus saada kahdeksan lajivalmennuskurssia. Urheilun lajivalmennuksessa korostuu joustavuus: opiskelija osallistuu valmennukseen ja kerää valmennustunteja henkilökohtaisen tilanteensa mukaan. 

Myös yksilölajien harjoittelusta ja omatoimisesta harjoittelusta voi saada kursseja. Se edellyttää harjoittelua koulupäivien aikana (lajivalmennusaikana tai vapaatunneilla klo 6-16), etukäteen toimitettua harjoitussuunnitelmaa sekä jälkikäteen toimitettua valmentajan hyväksymää harjoituspäiväkirjaa. Lajivalmennusinfo pidetään heti lukuvuoden alussa Halikon lukiolla. Lisätietoja saat opinto-ohjaajalta.