Liikkuva Visuveden koulu

Talvi 2020

Ainakaan tammikuun loppuun mennessä ei talvi odotuksista huolimatta tullut lainkaan, joten liikuntatunneille jouduttiin säveltämään monenlaista.

Suunnistus on tärkeä taito

Visuveden koulun suunnistusopetusta hankaloittaa se, että koulumme sijaitsee asutussa saaressa, joten metsään on melko pitkä matka. Pienimpien oppilaiden kanssa päästiin kuitenkin juoksemaan sänkipellolle, mikä tuo edes hieman vaihtelua asfaltti-ja hiekkapihassa kirmailemiseen.

Talvella luistellaan ja hiihdetään!

Koulumme pääliikuntalajit talvisin ovat edelleen luistelu ja hiihto. Kyläläiset ovat talkoilleet koulun pihaan luistinradan ja lähipelloille ladut, jotka ovat sään salliessa ahkerassa käytössä.
Yllättävän säänmuutoksen jälkeen luistinrata lainehti vettä, joten liikuntatunti käytettiin erittäin tärkeään työhön; luistinten pukemisen harjoitteluun. Hiki hommassa tuli, mutta aina joku oppii!

100 koria päivässä haaste!

Oppilaskunnan kokouksessa 23.1.2017 sovittiin 100 koria päivässä haaste:

Tämän haasteen ideana oli saada yhteensä 100 koria päivässä. Haaste saatiin suoritettua ja koreja tehtiin usein myös yli tavoitteen. Haaste sai kaikki ikäluokat touhuamaan ja kaikki tekivät oman osansa haasteessa. Haaste toi iloa ja naurua kaikkien koulupäivään.

(Päivityksen tänne Pedanettiin teki TET-harjoittelijamme Petteri. Kiitos Petterille mukavasta viikosta ja onnea ja menestystä koulutielle ja uusiin työelämän haasteisiin!)

Visuveden koulu leikkii 100 liikuntaleikkiä kuukaudessa!

Oppilaskunnan kokouksessa 23.1.2017 sovittiin helmikuulle 100 leikkiä kuukaudessa haaste:

Kukin luokka (5 kpl) leikkii kuukauden ajan vähintään 20 erilaista liikuntaleikkiä välituntien aikana. Leikkiin osallistuvat kaikki luokan oppilaat. Yksi leikki kestää 10 minuuttia. Ajasta ei saa kulua leikin suunnitteluun tai selittämiseen aikaa. Leikeistä pidetään kirjaa. Helmikuun aikana Visuveden koulu leikkii 100 liikuntaleikkiä!

Erilaisia liikuntaleikkialustoja asfalttipihaan!

Harmaa asfalttipiha ei oikein innosta liikuntaan, yleensä tuloksena on vain rikkinäiset housut ja polvet. Oppilaskunnan ehdotuksista maalattiin syyslomaa edeltävänä päivänä haravointitalkoilla siivottuun pihaan monenlaisia leikkiratoja, joihin voi keksiä lukemattomia erilaisia liikuntaleikkejä. Mikäli maali pysyy asfaltissa edes joten kuten, maalataan rajoja lisää.

Pakkasviikolla kävelyhaaste!

Pakkasvälitunneilla pysymme lämpiminä kävelyhaasteen kimpussa; kukin luokka kävelee pihaan merkittyä reittiä mahdollisimman monta kierrosta. Viikon kuluttua eniten kierroksia kerännyt luokka saa palkinnoksi miettiä jotain kivaa yhteistä tekemistä koulupäivää piristämään!

DSCN0412.JPG


DSCN0413.JPG
DSCN0411.JPGDSCN0410.JPG

Pihan riemuja!

Koulupäivään on järjestetty pitkä liikuntavälitunti ruokatunnin jälkeen. Kaikilla välitunneilla on mahdollisuus luistella, laskea mäkeä liukureilla ja lumilaudoilla, joilla myös koulumme isommat pojat innostuvat laskettelusta. Lumilinnojen rakentamiseen käytettävissä on kasa lapioita. Kaikille riittää liikkuvaa tekemistä.

Vanhemmille kaunis kiitos luistinradan jäädyttämisestä!


2016-01-20.jpg

Joulukalenteri

Kolmasneljäsluokkalaisten joulukalenteri toteutettiin joulukuussa 2015 arpomalla päivittäin erilaisista pyramideista päivän akrobaattitehtävä, joka rakennettiin pareittain tai pienissä ryhmissä aamuvoimisteluna. Joskus muistettiin laittaa kuvaukseen tonttulakit päähän. Hauskaa oli!