Kurikankulman koulu

Kurikankulman koulun toiminta-ajatus

Koulumme on pienten lasten koulu, jossa esi- ja alkuopetus sekä aamu- ja iltapäivätoiminta tekevät tiivistä yhteistyötä. Yhteisöömme kuuluu myös päiväkoti.

Sitoudumme yhdessä luomaan kouluumme ilmapiirin, jossa on turvallista ja innostavaa työskennellä. Koulussamme kannustetaan yrittämään parhaansa ja riemuitsemaan niin omasta kuin kaverinkin onnistumisesta. Ymmärrämme, että epäonnistumisetkin kuuluvat elämään. Olemme erilaisia ulkonäöltämme, tiedoiltamme ja taidoiltamme ja silti olemme arvokkaita isoja ja pieniä ihmisiä.

Koulussamme vallitsee avoimien ovien kulttuuri. Vanhemmat ovat tervetulleita niin koulun tilaisuuksiin ja tapahtumiin kuin arkipäivän toimintaankin.

Arvostamme hyviä käytöstapoja ja pidämme toisistamme huolta.

Kannustamme liikuntaan ja terveisiin elämäntapoihin. Lähiluonto on tärkeä oppimisympäristö. Toimimme kestävän kehityksen periaatteiden mukaan.

Tutustumme ympäröivään maailmaan lähellä ja kaukana.


Arvot ja toimintakulttuuri Kurikankulman koulussa

Koulu-yhteinen työpaikkamme

Kurikankulman koulu on kaikkien talossa työskentelevien aikuisten ja lasten yhteinen työpaikka. Koulussa vallitsee suvaitseva ja salliva ilmapiiri, opimme myös epäonnistumisista.

Osallistu ja vaikuta

Kurikankulman koulussa vallitsee yhteisen oppimisen kulttuuri. Opettajat ja ohjaajat tekevät tiivistä yhteistyötä sovituista yhteisistä tavoitteista.

Me-henkeä nostetaan kerran viikossa yhteisissä aamunavauksissa.

Pidä huolta ympäristöstä Jokainen ottaa vastuun yleisten tilojen siisteydestä ja paremman järjestyksen ylläpitämisestä.

Luokissa viihtyisyyttä on lisätty sohvilla ja muilla oppimista edesauttavilla kalusteilla. Luokissa ja koulun läheisyydessä sijaitsevat lajitteluroskikset, joita jokainen osaa käyttää. Huolehdimme myös lähiympäristön siisteydestä omalla esimerkillä ja osallistumalla yhteisiin siivouistalkoisiin. Hyödynnä lähiluonto opintoretkillä ja lähiympäristöä oppimisympäristönä. Tällaisia ovat mm. Rölli-metsä, välituntipihan metsä, ”kielletty metsä”, läheiset leikkipuistot, kirjastoretket, tms. Pohdimme arjen valintoja kaikessa toiminnassamme ja pyrimme myös perheet osallistamaan kestävän kehityksen toimintaan. Vuosittaisia kestävän kehityksen teema-aiheita ovat mm. kierrätysaiheiset tempaukset, kuten kirjojen – ja lehtienvaihtotori, vanhempainyhdistyksen järjestämät kirpputorit, Syystori, Vihreä lippu tietoiskut koulussa ja koteihin suunnatut tiedotteet ja kyselyt, koulukirjojen kierrättäminen, paperittomien viikkojen viettäminen, kierrätysmateriaaliaskartelut, laadukkaiden ja kestävien materiaalien hankinta.

Kulttuuri näkyy ja kuuluu

Kurikankulman koulun vuosittaisia tapahtumia ovat mm.

Lava on vapaa, Unicef-kävely, viikoittaiset päivänavausesiintymiset, Nenä-päivä, joka keväinen teatteriretki Tampereelle, Nälkäpäivä, kirjastoretket kävellen, syystori, viikon ulkoleikki, Erasmus-hankkeet, koulu ympäristön koristeluvuorot luokittain, esiintyvät kouluvieraat, liikuntapäivät ym.


Jaettu johtajuus Kurikankulmalla

HKK=Henkilökuntakokous. Henkilökuntakokous pidetään viikoittain, yleensä tiistaisin klo 13 henkilökunnan taukotilassa. Kokouksessa tiedotetaan ja keskustellaan ajankohtaisista- ja tulevista tapahtumista.

KKK=Kurikankulman kokous. Kurikankulman kokous kokoontuu yleensä neljä kertaa lukuvuodessa. Kokouksen osallistuu koulun, päiväkodin ja tilapalvelun henkilökuntaa. Kokouksessa tilannekartoitetaan koko Kurikankulman kiinteistössä työskentelevän henkilökunnan toimintaa.

Kokery=Koulun kehittämisryhmä. Kokeryyn kuuluu rehtori, vastuuohjaaja ja kaksi tai kolme vuosittain vaihtuvaa opettajajäsentä. Ryhmän vastuulla on toiminnan suunnittelu ja arviointi.

OPA=Ohjaajien palaveri. Pidetään kerran viikossa. Ohjaajat suunnittelevat ja arvioivat AP/IP-toimintaa.