PIHTIPUTAAN LUKIO - PARASTA NUORILLE

Ylioppilaskirjoitukset syksyllä 2020

Syksyn ylioppilastutkinnon koepäiviä muutetaan koronavirustilanteen mahdollisen jatkumisen vuoksi

Ylioppilastutkintolautakunta on päättänyt muuttaa syksyn 2020 koepäiviä niin, että kaksi reaalikoepäivää jaetaan neljäksi koepäiväksi ja vieraan kielen pitkän oppimäärään koepäivä jaetaan kahdeksi koepäiväksi.

Menettelyllä pyritään turvaamaan tutkinnon turvallinen järjestäminen syksyllä myös koronavirustilanteen jatkuessa. Kokeita on mahdollista järjestää lukioissa aiempaa pienemmissä ryhmissä ja suuremmilla turvaväleillä. Kokelas voi syksyn 2020 tutkinnossa halutessaan ilmoittautua suorittamaan sellaisia kokeita, jotka olisivat olleet alun perin samana tutkintopäivänä. Muutos helpottaa erityisesti niiden kokelaiden tilannetta, joiden tutkintosuunnitelmat muuttuivat keväällä oman sairastumisen, aikaistettujen koepäivien tai muun syyn vuoksi.

Uudet koepäivät ovat:

ma 14.9.
alkuperäiset kokeet jaettu
kemia, terveystieto
ke 16.9.
alkuperäiset kokeet jaettu
vieras kieli, pitkä oppimäärä
englanti
to 17.9.
uusi koepäivä
uskonto, elämänkatsomustieto, yhteiskuntaoppi, maantiede
pe 18.9. äidinkieli ja kirjallisuus (suomi ja ruotsi), lukutaidon koe
suomi/ruotsi toisena kielenä ja kirjallisuus -koe
ma 21.9. toinen kotimainen kieli, pitkä ja keskipitkä oppimäärä
ti 22.9. matematiikka, pitkä ja lyhyt oppimäärä
to 24.9.
alkuperäiset kokeet jaettu
filosofia, biologia
pe 25.9. äidinkieli ja kirjallisuus (suomi ja ruotsi), kirjoitustaidon koe
ma 28.9. vieras kieli, lyhyt oppimäärä
englanti
ranska
espanja
saksa
venäjä
italia
portugali
latina
saame
ti 29.9.
uusi koepäivä
psykologia, historia, fysiikka
ke 30.9. saamen äidinkielen koe
to 1.10.
uusi koepäivä
vieras kieli, pitkä oppimäärä
ranska
espanja
saksa
venäjä

”Koepäivien muutoksilla lautakunta valmistautuu syksyn koronavirustilanteeseen. Muutos tehdään nyt keväällä, jotta kokelaat voivat valmistautua ja ilmoittautua haluamiinsa kokeisiin. Lukioilla on myös aikaa toteuttaa tarvittavat järjestelyt”, toteaa pääsihteeri Tiina Tähkä. Lautakunta tekee yhteistyötä muiden viranomaisten kanssa ja seuraa koronavirustilannetta. 

Kokelaat ilmoittautuvat syksyn kokeisiin omaan lukioonsa 5.6. mennessä. Jos kokelas on tehnyt ilmoittautumisen jo aiemmin, hänen kannattaa ottaa yhteyttä lukioon, jotta hän saa tarvittavat muutokset tehtyä ennen määräaikaa.

Tutkintomaksuista

YTL:n tiedotteessa 8.5.2020:
"Koekohtaista tutkintomaksua ei peritä kokelaalta reaaliaineiden, toisen kotimaisen kielen, matematiikan ja pitkän vieraan kielen kokeista, joista kokelas on maksanut koekohtaisen maksun keväällä 2020. Jos kokelas on saanut päätöksen ilmoittautumisen mitätöinnistä ja saa siten palautuksen koekohtaisesta tutkintomaksusta, mitätöidyn kokeen uusiminen on maksullista."

Koekohtainen maksu on normaalisti 28€/koe. Kokelaalle jää maksettavaksi tutkintomaksu eli 14€.

Yhteishaku lähestyy!

Hakuaika lukiokoulutukseen on 18.2.–10.3.2020. DSC_0708.JPG
Tutustu näillä sivuilla, Instagramissa ja Facebookissa @pihtiputaanlukio ja sen erikoislinjoihin. Olet tervetullut myös käymään meillä. Ota yhteys rehtoriimme, oman koulusi tai meidän opoomme, kun kaipaat lisätietoja!

TERVETULOA OPISKELEMAAN PIHTIPUTAAN LUKIOON!

Voit hakea meille
  • Hakuaika on 18.2.-10.3.2020
  • Hakuaika päättyy 10.3. klo 15.00
  • Saat tiedon yhteishaun tuloksista aikaisintaan 11.6.2020. Jos olet antanut sähköpostiosoitteesi hakemuksella, saat tulokset myös sähköpostiisi.
  • Ota vastaan opiskelupaikkasi viimeistään 25.6.2020

LÄHETÄ SÄHKÖPOSTIA (markku.piippo@pihtipudas.fi) TAI SOITA (044 4596873).

Pihtiputaan lukio - parasta nuorille

Lukio toimii Pihtiputaan koulukeskuksessa omassa kiinteistössään lähellä keskustaa, liikuntapaikkoja ja opiskelija-asuntoja. Haluamme taata opiskelijoillemme laadukasta ja nykyaikaista opetusta.
DSC_1105.JPGLukion opiskelutilat ovat nykyaikaisella tekniikalla varustetut ja jokainen opiskelija saa oman tietokoneen käyttöönsä opiskelujen ajaksi.

Erikoislinjat

Vuodesta 1995 alkaen lukio on erikoistunut lentopalloon ja hiihtoon. Myöhemmin mukaan tuli musiikkilinja sekä uusimpina heittolajien linja ja Partio- ja johtajalinja.

Opiskelijoita n. 110
Erikoislinjoilla 45, ulkopaikkakuntalaisia n.30
Opettajia 15, valmentajia 4