Hiihtolinja

Hiihtolinjan esittely

Valmennuksen ohjauksessa pääpaino on oikein
mitoitetuissa ja monipuolisissa harjoituksissa sekä tekniikkavalmennuksessa.
• mahdollisuus myös oman valmennusohjelman toteuttamiseen
• valmennuksen ohjaus integroituna lukiolaisen päiväohjelmaan 4krt/vk
• tekniikkakuvaukset ja –analyysit
• leirimahdollisuus, ensilumenleirit pohjoisessa

Linjan vetäjän tavoittaa numerosta 040 8600761.

Maarit kertoo hiihtolinjalla opiskelusta

Sonkajärveläinen Maarit opiskelee hiihtolinjalla ensimmäistä vuotta. Hän tuli linjallemme, vaikka hänen hiihtotaustansa oli heikko.maarit.jpg

Alkushokki oli aikamoinen, kun muut pinkoivat niin nopeaa.”

Maarit haluaa rohkaista muita tulemaan linjalle: Ei tartte pelätä tänne tulemista. Tasolla ei ole väliä. Sitä kyllä kehittyy! Maaritin mielestä linjalle voi tulla, vaikka on toisen lajin harrastaja: Linjalla voi olla myös muun kestävyyslajin urheilija, esim. triathlonisti tai suunnistaja.”

Miten päädyit Pihtiputaan lukion hiihtolinjalle?
”Sisko oli jo täällä ja tiesin sitä kautta linjasta paljon. Halusin yhdistää lukion ja hiihtämisen. Kotona se ei olisi onnistunut. Tänne oli helppo tulla.”

Miltä opiskelu on tuntunut linjalla?
”Linja on ihan huippu! Meillä on tosi mukava porukka ja teemme paljon yhdessä. Valmentajalta ja muilta saa neuvoa heti esim. tekniikkaopiskeluun. Linjan tunnit eivät häiritse opiskelua, koska ne on sijoitettu hyvin lukujärjestykseen.”
Opiskelija huomioidaan henkilökohtaisesti linjalla: Valmentaja suunnittelee oman tason mukaisen treenin ja tarvittaessa henkilökohtaisen valmentajien toiveet otetaan huomioon.”

Hiihtolinjalaiset osallistuvat erilaisille leireille vuoden aikana. Syksyllä he esimerkiksi käyvät Vuokatissa ja marraskuussa ensilumilla Saariselällä.
Lukio tukee hyvin eri leirejä ja omavastuut jäävät pieniksi. Viikon kestävät leirit häiritsevät hieman opiskelua, mutta opettajat antavat tehtäviä ja omalle vastuulle jää niiden tekeminen.”

Voisitko suositella Pihtiputaan lukion hiihtolinjaa muille opiskelijoille?
”Totta kai!” Maaritin mielestä käytännön järjestelyt ovat mallillaan: ”Iltapäiväruokailu on hyvä ja monipuolinen, kaikki treenipaikat ovat lähellä ja kämpänkin saa helposti.”

Kaikki tänne näin!!!” :D