1. Turnaus 24.10.2020 Outokumpu

Tekijä: Kari Juvonen
Kauden avaus lähti liikkeelle kotiturnauksella, jossa Kipinä kohtasi kaikki paikalle tulleet neljä joukkuetta. Joen Juonikkaat oli tässä turnauksessa huilausvuorossa. Mukaan peleihin saatiin raavittua 10+2 pelaajaa.

1. pelissä tuli vastaan Epa-TT Varkaudesta. Ottelun alku meni ihmetellessä, saako kaukalopallossa laukoa myös ennen 2 metriä maalia? Epa-TT hallitsi ottelun alkua selvästi, liekö paremmista alkulämmöistä ollut hyötyä. Tilanne 6 minuutin jälkeen 0-2 Epalle. Kipinäkin alkoi saada ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen tilanteita ja toisen erän alussa päästiin tasoihin 2-2. Sitten tuli synkkä 3-minuuttinen, jossa Epa teki 3 maalia. Tällä kertaa Epa oli parempi ja lopputulos 2-6.

2. peliin tuli vastaan Lieksan Into, jolla oli tiedossa toinen peli putkeen, niin kuin muillakin joukkueilla jossain vaiheessa turnausta. Peli alkoi tiukkana, mutta pikkuhiljaa Innon edellinen tiukka peli ja kahdeksan pelaajan rosteri alkoi näkyä ja Kipinä sai muutaman hienon maalin ja yhden onnenkantamoisen avulla usemman maalin johdon, joka piti loppuun asti. Hyvin taistellut Into hävisi lopulta 8-2 Kipinälle.

3. peli oli tiedossa 3 tunnin tauon jälkeen. Vastaan tuli Ruoska-07, joka rimpuili hyvin edellisessä pelissä TNC:tä vastaan. Peli alkoi leppoisissa tunnelmissa, kun molemmilla oli kyseessä kolmas peli. Maalipaikkoja tuli molemmille ja ensimmäisen erän tulos oli 3-2 Kipinälle. Toisessa erässä väsyneet joukkueet tarjoilivat maalipaikkoja toisilleen, joista Ruoska sai tehtyä yhden. Lopputulos pomppuisella jäällä 3-3.

4. peli alkoi heti Ruoska pelin ja jäädytyksen jälkeen. Vastassa Team No Control Kuopiosta. TNC pyöritteli alussa Kipinää mennen tullen ja 10 minuutin jälkeen tulostaululla oli lukemat 1-5 TNC:lle. Sitten joko TNC:n hyvänolon tunteen tai Kipinän pelaajien turtuneiden jalkojen paranemisen takia peli tasoittui ja hyvien onnistumisien avulla Kipinä pääsi 6-6 tasoihin muutamaa minuuttia ennen pelin loppua. Yksi harppuunahyökkäys vastustajalta vesitti kuitenkin pisteen saannin ja lopputuloksena maalin tappio (kuten viime vuonna) nyt lukemin 6-7.

Neljän pelin maraton jätti kuitenkin jotain hyvääkin mieleen. Tänäkään vuonna mitään peliä ei ole etukäteen pelattu ennen kuin summeri soi. Joukkueiden voimasuhteet voi hyvinkin vaihdella otteluohjelmien ja koronan takia. Pelit pelattiin reilusti olosuhteet huomioiden. Seuraava turnaus (toivottavasti) vajaan kahden kuukauden päästä 19.12. Leppävirralla. Siellä huilausvuorossa Ruoska-07.
Kiitokset paikallaolijoille ja turnauskestäville tuomareille.