Koululiikunta

Koululiikunta

Koululiikunnan tarkoituksena on tutustuttaa oppilaita eri liikuntalajeihin ja kehittää liikuntataitoja ja fyysistä kuntoa. Yksi edellytys tälle ovat sopivat varusteet ja asusteet, joissa on helppo liikkua. Toivomme teidän vanhempien huolehtivan siitä, että oppilailla on liikuntatunneilla kulloinkin tarvittavat vaatteet ja välineet.

Sade- ja pakkastilanne tarkistetaan liikuntatunnin alussa, ei aamulla kouluun lähtiessä. Opettajat ilmoittavat asiasta oppilaille.

Suihkussa ja pesulla koulussa käydään jokaisen sisäliikuntatunnin jälkeen. Suihkussa voi käydä kotona, jos ulkoliikuntatunti päättää koulupäivän. 

Jos oppilas ei voi väliaikaisesti sairauden, vamman tai muun syyn takia osallistua liikuntatunnille, tarvitaan siihen vanhempien ilmoitus. Opettajat järjestävät ko. tunnille muuta tekemistä.

Oikeanlainen varustus liikuntatunnille: Liikuntaan sopivat housut (ei farmarit), paita, jalkineet ja vaihto-vaatteet sekä peseytymisvälineet ja pyyhe. Salissa liikutaan paljain varpain tai sisäpelikengillä.

Liikunnan opettajat ilmoittavat liikuntatuntien sisällöstä wilma-viestein tai suunnitelmin.