Koululiikunta

Koululiikunta

Koululiikunnan tarkoituksena on tutustuttaa oppilaita eri liikuntalajeihin ja kehittää liikuntataitoja ja fyysistä kuntoa. Yksi edellytys tälle ovat sopivat varusteet ja asusteet, joissa on helppo liikkua. Toivomme teidän vanhempien huolehtivan siitä, että oppilailla on liikuntatunneilla kulloinkin tarvittavat vaatteet ja välineet.

Sade- ja pakkastilanne tarkistetaan liikuntatunnin alussa, ei aamulla kouluun lähtiessä. Opettajat ilmoittavat asiasta oppilaille.

Suihkussa ja pesulla koulussa käydään ainakin jokaisen aamupäivällä tai keskellä päivää olevan sisäliikuntatunnin jälkeen. Suihkussa voi käydä kotona, jos ulkoliikuntatunti päättää koulupäivän. Liikuntatunti loppuu kuitenkin samaan aikaan kuin niiden, jotka käyvät suihkussa, klo 14.30. Urheilukentältä ei voi siis lähteä kotimatkalle toisten lähtiessä koululle suihkuun.

Jos oppilas ei voi väliaikaisesti sairauden, vamman tai muun syyn takia osallistua liikuntatunnille, tarvitaan siihen vanhempien ilmoitus. Opettajat järjestävät ko. tunnille muuta tekemistä.

Oikeanlainen varustus liikuntatunnille: Liikuntaan sopivat housut (ei farmarit), paita, jalkineet ja vaihto-vaatteet sekä peseytymisvälineet ja pyyhe. Salissa liikutaan paljain varpain tai sisäpelikengillä.

Liikunnan opettajat lähettävät koteihin oppilaiden mukana liikuntasuunnitelmansa. Se on nähtävinä myös koulun peda.net-sivuilla.