Kielet

Mikkelin kansalaisopiston kieltenopetus

Mikä kieli kiinnostaa sinua? Jatka matkaa viereisestä valikosta, josta löydät opetusohjelmassamme olevien kielten valikoiman. Joka kielen kohdalla saat lisää tietoa kyseisen kielen opetusohjelmasta lukukaudella 2018 - 2019. Syksyn ja koko vuoden kurssien osalta ohjelma on valmis, kevään ohjelma täydentyy vielä uusilla kursseilla marraskuun alkuun 2018 mennessä. Monilla opiston kursseilla on omat verkkosivut käytössä täällä Peda.netissä. Monista kursseista löydät lisätietoa jatkamalla kielen sivulta kurssin sivulle. Varsinaisille kurssin omille sivuille pääset vasta kun osallistut kurssille. Tarvittavan kurssin salasanan saat kurssin opettajalta oppitunneilla.

Kursseille voit ilmoittautua netin kautta, puhelimitse tai paikan päällä. Näistä tavoista löydät enemmän tietoa syksyn esitteestä tai opiston nettisivuilta. Jatkokursseille ilmoittautuminen käynnistyy heinäkuun alusta, uusille kursseille ja esim. verkkokursseille ilmoittautuminen alkaa ma 20.8. klo 10.00. Netti-ilmoittautumiseen pääset tästä linkistä. Internetissä ilmoittautumista voit harjoitella harjoittelukurssin 3401002 avulla. Siinä et siis varsinaisesti ilmoittaudu millekään kurssille, ainoastaan harjoittelet ilmoittautumista.

Kansalaisopisto järjestää keskiviikkona 5.9. klo 17-19 kielten opetuksen tutustumisillan. Silloin voit tavata opistolla, Lönnrotinkatu 7, eri kurssien opettajia ja saada ohjausta oikean kurssin valintaan. Erityisen tervetullut olet tilaisuuteen, jos osallistut jollekin nettikursseistamme tai haluat muuten opastusta pedanetin käyttöön. Siellä voit saada myös lisätietoa kielikaverin hankkimisesta, jos olet sellaisesta kiinnostunut! Huom! Muista poiketen italian opettaja Merja Kontinen on tavattavissa torstaina 6.9. klo 17-18.

Kansalaisopisto jatkaa myös suosittujen kielikahviloiden järjestämistä kahvila Nandassa (Savilahdenkatu 12). Kielikahvila on maksuton, monikielinen ja kaikille avoin tilaisuus, johon kuka tahansa voi tulla harjoittelemaan vierasta kieltä. Tarjolla on siis vapaata jutustelua kielistä ja kulttuureista kiinnostuneille. Joka kielellä on oma pöytänsä, jossa istuvan syntyperäisen puhujan kanssa voi treenata kieltä käytännössä, tai vaikkapa kuunnella toisten tarinointia. Halukkaat voivat ostaa kahvia ja muita Nandan herkullisia tuotteita. Tilaisuuksiin ei tarvitse ilmoittautua. Kullakin kerralla tarjolla olevat kielet ilmoitetaan saman viikon alussa kansalaisopiston nettisivuilla. Kielikahvila kokoontuu kerran kuussa, lauantaisin klo 14.30 - 16.00. Syksyn 2018 päivämäärät ovat 29.9., 27.10., 24.11. ja 15.12. Tervetuloa!

Kieltenopetuksen suunnittelusta vastaa kieltenopettaja Renny Virta, sähköposti renny.virta(at)mikkeli.fi, puhelin 050 311 7040.075 musiikkimuseo.JPG