Englanti

Lukuvuoden 2019 - 2020 kurssitarjonta

Tältä sivulta löydät yleiskatsauksen englannin kurssitarjontaan. Kaikkien kurssien tarkemmat kuvaukset löydät tästä linkistä. Siellä voit myös ilmoittautua kursseille.

Onko sinun vaikea löytää oikean tasoista englannin ryhmää itsellesi? Opinto-ohjelmassa on jokaisen kurssin nimen perässä ilmoitettu, minkä tasoisesta kurssista on kyse. Ensimmäinen numero tarkoittaa kielitutkintojen taitotasoja (esim. taso 2) ja toinen eurooppalaisen viitekehyksen vastaavaa tasoa (esim. taso A2). Löydät taitotasokuvaukset opinto-oppaasta tai tästä linkistä opetushallituksen sivuilta. Uudet opiskelijat ovat tervetulleita kaikille kursseille!

Kevään uudet kurssit

Keväällä 2020 alkaa kaksi uutta lähiopetuskurssia, sekä entisen- että uudenlaisia verkkokursseja. Verkkokursseista löydät tietoa alempaa. English in Use järjestetään keskiviikkoisin klo 17.15 - 18.45, ja se alkaa 8.1. Pääpaino kurssilla on suullisessa kielitaidossa, mutta opiskelijoiden tarpeiden ja toiveiden mukaan kerrataan myös rakenteita ja sanastoa. Matkaillijan englantia on kevätlukukauden jälkeen 14.4. - 19.5. järjestettävä lyhytkurssi, jolle voit tulla oppimaan matkoilla tarvittavaa kielitaitoa.

Voit myös ilmoittautua jo syksyllä alkaneille kursseille. Maksat vain kevään oppituntien määrän mukaan. Seuraavaksi vähän tietoa syksyllä alkaneista kursseista:

Alkeiskurssi

Tänäkin vuonna on taas mahdollisuus opiskella englantia aivan alkeista lähtien. Kurssi järjestetään päiväkurssina torstaisin klo 13.30 - 15.00. Kurssi on alkanut syyskuussa. 

Muut päiväkurssit

Muita päiväkursseja on ohjelmassa 9 kappaletta, ja ne ovat eri tasoisia aina vaativalle tasolle asti. Kursseilla harjoitellaan kielen eri osa-alueita kuten keskustelua, kuuntelua ja kielioppia kuten myös englantilaisen kielialueen kulttuuria. Näiden kurssien kuvaukset löydät tästä linkistä. Samalla voit myös jo ilmoittautua!

Iltakurssit

Tänä vuonna englannissa on tarjolla kuusi iltakurssia, joista vaativin on keskustelukurssi, Conversations. Helpommalla tasolla voit harjoitella puhumista kurssilla English Club. Toki myös muilla kursseilla pääset harjoittamaan keskustelutaitojasi, mutta niillä mukana on enemmän muutakin, kuten kielioppia ja kuuntelua. Näillekin kursseille voi ilmoittautua tästä linkistä.

Verkkokurssit

Syksyllä tarjolla on entiseen tapaan Englannin verkkokurssi ja Englannin kirjoituskurssi. Lisäksi syksyllä on tarjolla Englannin kertaus verkossa 1 ja keväällä Englannin kertaus verkossa 2. Niissä on eri sisältö, ja voit valita niistä jomman kumman tai vaikka molemmat.Syksyllä on tarjolla myös kurssi Insights into British Culture, joka järjestetään yhteistyössä Pieksämäen seutuopiston kanssa.

Keväälle ohjelmaan on tullut mielenkiintoisia uutuuksia. Kurssit Englannin kieliopin kertaus, Historian havinaa ja Sulkakynästä kirjoituskoneeseen, ovat tiettyyn teemaan keskittyviä lyhytkursseja. Lisää tietoa verkkokurssien sisällöistä löydät klikkaamalla kurssin nimeä vasemmalla olevasta valikosta.

Pääset ilmoittautumaan Mikkelin kansalaisopiston kursseille tästä linkistä.

DSCN1200.JPG