Tiedote oppilaan huoltajille

KiVa-lyhenne muodostuu sanoista Kiusaamisen Vastainen tai Kiusaamista Vastustava. KiVa Koulu on toimenpideohjelma koulukiusaamisen vähentämiseksi. KiVa Koulun on todettu vähentävän kiusaamista ja lisäävän kouluhyvinvointia! Lähes kaikki suomalaiset peruskoulut ovat jo ottaneet käyttöönsä KiVa Koulu -ohjelman, näiden joukossa meidän koulumme.

KiVa Koulu näkyy koulun arjessa monin tavoin. KiVa-oppitunneilla opitaan keinoja vastustaa kiusaamista. Tunteja pidetään ensimmäisellä, neljännellä ja seitsemännellä luokalla. KiVa Koulu julisteita on koulun käytävillä ja opettajilla on välituntivalvonnassa yllään keltaiset KiVa Koulu -liivit.

KiVa-tiimi selvittää kiusaamistapaukset yhteistyössä luokanopettajan tai luokanvalvojan kanssa.

Jos epäilet sinun lastasi kiusattavan tai sinulla on syytä uskoa hänen kiusaavan toisia, ota rohkeasti yhteyttä kouluun, jotta asiaan voidaan puuttua mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti. Keskustele lapsesi kanssa kiusaamisesta, vaikka hän ei olisi kiusattu eikä kiusaisi muita. On tärkeää miettiä yhdessä lapsen kanssa, miten kannattaa toimia jos havaitsee kiusaamista omassa koulussa.

"KiVassa Koulussa on kiva olla!"