Vanhempainyhdistys

Kevättä kohti!

magnolia-2256871_1280.jpg

Nyt mennään jo kevättä kohti, epäilemättä. Helmikuun vanhempaintapaamisessa keskusteltiin Kirkkiksen kevättapahtumasta. Tapahtuma päätettiin järjestää lauantaina 26.5. pihatapahtumana. Kevättapahtuma jatkaa toissa keväänä alulle laitettua Kirkkiksen oman keväisen tapahtuman ideaa. Silloin tapahtuma toteutettiin maaliskuussa ja tapahtuma kulki nimellä 123-päivä. Samalla idealla jatketaan. Ajatuksena on tuoda Kirkkiksen perinteeseen tapahtuma, jossa sekä viihdytään että myös, luokkatoimikuntien niin halutessa, kerätään rahaa luokkien kassaan. Vanhempainyhdistys toimii mahdollistajana ja pääorganisaattorina. Luokkatoimikunnat voivat ilmoittautua mukaan omalla tapahtumapisteellään, jossa voi olla tarjolla mukavaa tekemistä (esim. leikkejä, työpajoja) tai tuotteita ja palveluita pientä käypää hintaa vastaan.

Lisätietoja saat lähettämällä sähköpostia yhdistykselle osoitteeseen: mantsalan.kirkkis@gmail.com.

Seuraava vanhempaintapaaminen on Kirkkiksen opehuoneessa 13.3. klo 18. Jatkamme silloin tapahtuman suunnittelua. Tule mukaan!


Vanhempainyhdistyksen joulukuun tapaaminen

Joulukuun vanhempainyhdistyksen kokous 12.12. onkin vapaamuotoinen tapaaminen, jonne toivomme teitä mukaan hyvät vanhemmat keskustelemaan ensi vuodesta ja muusta mitä vain mielen päällä on.

Sama linja tulee jatkumaan myös ensi vuoden puolella, eli ainakin tammikuun tapaaminen järjestetään vapaamuotoisena tapaamisena. Tammikuun tapaaminen on 9.1.

Rauhaisaa joulun odotusta!
lumimaisema.jpg

Kirkkiksen vanhempainyhdistyksen kannatusmaksun maksaminen

kuva lapset heittää palloa.png

Vuosikokouksen päätöksellä kannatusmaksun suuruus lukuvuonna 2017 – 2018 on 15 euroa.

Kannatusmaksun voi maksaa yhdistyksen tilille:

FI54 4210 3020 0281 08

Saaja: Mäntsälän Kirkonkylän koulun vanhempainyhdistys ry

Kirjoita viestikenttään: kannatusmaksu

Vanhempainyhdistyksen varoilla mm. ostetaan xylitol-pastillit, järjestetään diskot keväällä ja syksyllä, hankitaan stipendit ja tuetaan koulua oppilaiden liikunta- ja muiden välineiden hankinnassa.

Mihin sinä toivoisit varoja käytettävän? Käy kommentoimassa yhdistyksen fb-sivulla: https://www.facebook.com/groups/kirkkis/

Lukuvuoden 2017 - 2018 hallitus esittäytyy

Syksy virkistävine tuulahduksineen ja raikkaine sateineen on jo pitkällä, ja niin on lukuvuosikin.

autumn-209479_1920.jpg

Vanhempainyhdistyksen uusi hallitus on aloittanut toimintansa. Hallituksen jäsenet ovat:
Marianne Karvonen, puheenjohtaja
Henri Kaikko, varapuheenjohtaja
Tomi-Pekka Eskola, sihteeri
Lauri Nummio, rahaston hoitaja
Nina Saastamoinen
Tiina Hast
Pasi Huuhtanen

Perinteinen Halloween-disko järjestetään maanantaina 30.10. (1.-3. lk) ja tiistaina 31.10. (4.-6.lk). Valvojia erityisesti isompien diskoon kaivataan edelleen.

live-concert-388160_640.jpg

Mäntsälässä on käynnistetty alakoulujen vanhempainyhdistysten yhteistyö. Ensimmäinen tapaaminen järjestettiin lokakuun alussa. Keskusteluissa nousi tärkeimpänä yhteistyömuotona vaikuttamistyö ja tavoitteenamme onkin päästä tapaamaan opetustointa jatkossa säännöllisesti.

Vanhempainyhdistys on päättänyt tukea koulua Bee-Bot:ien hankinnassa ja Bee-Bot -paketit onkin jo koululle tilattu. Bee-Bot on koodauksen opetukseen suunniteltu robotti. Bee-Boteja pääsevät kaikki luokat käyttämään vuorotellen.

Haluatko antaa hieman arvokasta aikaasi yhteiseen toimintaan esim. jo tulevassa diskossa? Haluatko liittyä whatsapp-ryhmäämme? Tai sähköpostilistalle? Saat meihin yhteyden seuraavissa osoitteissa:
Sähköposti: mantsalan.kirkkis@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/groups/kirkkis/

Kutsu vuoden ensimmäiseen kokoukseen :)

Kutsu Kirkkiksen Vanhempainyhdistyksen vuoden ensimmäiseen kokoukseen

AIKA: 9. helmikuuta 2016 kello 18:00

PAIKKA: Kirkonkylän Koulun Opettajainhuone

KOKOUS ON AVOIN KAIKILLE KOULUN VANHEMMILLE

Asialistalla:

  • Vappudisko
  • Koululla tarkoitus järjestää kevätrieha. Selvitetään sopisiko nk. 123-päivä samaan aikaan?
  • Suomi 100 itsenäisyyspäivän juhla 4-luokkalaisille ja yhteistyö kyky-työryhmän kanssa
  • Muut asiat

TERVETULOA!

Terveisin

Kirkkiksen Vanhemmat J

KIRKKIKSEN VANHEMPAINYHDISTYS KUTSUU SINUT DISKOPALAVERIIN :)

Vanhempainyhdistyksestä terve!

Perinteiseen tapaan lokakuun lopulla Kirkkiksen vanhempainyhdistys järjestää jo perinteeksi muodostuneen HALLOWEEN DISKON jonka vuoksi pidämme erillisen diskopalaverin ensi viikolla KESKIVIIKKONA 28/09/2016 klo 18:00 Kirkonkylän Koulun opettajainhuoneessa.

Jos et pääse paikalle suunnittelemaan diskoa, niin voit olla yhteydessä suoraan yhdistyksen puheenjohtajaan Mikkoon ja ilmoittaa hänelle kiinnostumisestasi osallistua talkoisiin.

Kuten viime vuonna, disko järjestetään kahtena päivänä. Ensin Keskiviikkona 26/10/2016 1-3 luokkalaisille ja Torstaina 27/10/2016 juhlii 4-6 luokkalaiset.

Lisää informaatiota tulee wilman sekä vanhempainyhdistyksen sivuilta peda netistä (https://peda.net/mantsala/kirkonkylän-koulu/vanhempainyhdistys)

Tule siis ja vaikuta lasten perinteiseen syksyn kohokohtaan 

Terveisin Kirkkiksen Vanhempainyhdistyksen puolesta

Pj Mikko A. Ratia

mikko.a.ratia@gmail.com

0400 781 792

Kutsu: Some-ilta Hepolan koululla "Lapset & Some" 6/10/2016

Kutsu keskusteluiltaan LAPSET & SOME

Torstaina 6/10/2016 klo 18-20 järjestetään keskusteluilta LAPSET & SOME Hepolan Koululla. Illan isäntänä toimii Mediakasvattaja Tommi Tossavainen.

Tilaisuuden järjestäjänä toimii Hepolan vanhemmat ja Kirkkiksen vanhempainyhdistys päätti lähteä mukaan tähän tilaisuuteen.

Tilaisuus on teille Kirkkiksen vanhemmille ilmainen. Toki jos ette itse pääse, niin myöskin isovanhemmat ovat tervetulleita kuulemaan ja keskustelemaan erittäin tärkeästä aiheesta kuin Lapset & Some.

Ovet avautuu 17:30 ja 100:lle ensimmäiselle on tarjolla kahvit 

Tervetuloa
Kirkkiksen Vanhempainyhdistys ry

VUOSIKOKOUSKUTSU 15/09/2016

Kutsumme kaikki Kirkonkylän Koulun oppilaiden vanhemmat mukaan vuosikokoukseen ensi torstaina :)
Päivämäärä ja paikka: Torstaina 15/09/2016 klo 18:00 Kirkonkylän Koulun Opettajainhuone
1. Todetaan kokouksen laillisuus.
2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja ja sihteeri sekä kaksi pöytäkirjan tarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa.
3. Esitetään yhdistyksen vuosikertomus, tilit ja tilintarkastajain lausunto edellisestä toiminta- ja tilivuodelta.
4. Vahvistetaan tilinpäätös edelliseltä tilikaudelta sekä päätetään vastuuvapauden myöntämisestä yhdistyksen hallitukselle ja muille tilivelvollisille tai niistä toimenpiteistä, joihin yhdistyksen hallinto antaa aihetta.
5. Valitaan hallituksen puheenjohtaja.
6. Valitaan hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle.
7. Valitaan kaksi tilintarkastajaa ja kaksi varatilintarkastajaa.
8. Vahvistetaan jäsenmaksujen suuruus.
9. Vahvistetaan talousarvio kuluvaa toimintavuotta varten.
10. Vahvistetaan toimintasuunnitelma kuluvaa toimintavuotta varten.
11. Päätetään mahdollisesta ilmoituslehdestä.
12. Käsitellään muut esityslistassa mainitut asiat.
- Perhepäivän ”saldo”
Tervetuloa!
Kirkkiksen Vanhemmat ry

Tervehdys Kirkkiksen Vanhempainyhdistyksestä :)

Hyvät Kirkonkylän Koulun oppilaiden vanhemmat

Uusi lukukausi on startannut käyntiin ja samalla vanhempainyhdistys on aloittanut työnsä kodn ja koulun yhteistyötä vaalien.

Tulossa on muutoksia. Uusi opetussuunnitelma tuo eniten muutoksia oppilaiden & koulun opettajien arkeen. Hyvillä mielin ja odotuksilla allekirjoittanut seuraa mitä tästä kehkeytyy J

Muutoksia on tulossa myös käynnissä olevan lukuvuoden jälkeen vanhempainyhdistykseen. Moni yhdistyksemme aktiivinen vanhempi poistuu kuvioista lukukauden jälkeen ja jättää arvokkaan työnsä jalanjäljen yhdistykseen joka on toiminut jo vuodesta 1992.

Siksi me tarvitsemme sinua nyt. Tulossa olevaan vuosikokoukseemme toivoisimme uusien aktiivien tulevan, sillä tämä arvokas työ kodin ja koulun välillä tarvitsee jatkajia. Eihän nyt kukaan vanhempi halua että yhdistys kuihtuu hiljaa pois ja näin ollen kaikki tilaisuudet, kuten perinteeksi muodostuneet Halloween & Vappudisko, tms. jäisivät kokonaan koulun arjesta pois?

On ensisijaisen tärkeää varmistaa nyt yhdistyksen jatko. Tulethan siis seuraavaan vuosikokoukseen, jonka ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Sana ”yhdistys” pelottaa ehkä monia vanhempia. Memenkö ”naimisiin” sen kanssa? Tarkoituksemme ei ole sitoa ketään mihinkään, vaan kaikki on tehty mahdollisimman joustavaksi yhdistyksessä, joten stressiä ei siitä pitäisi kellekään syntyä.

Ole siis kuulolla. Wilman kautta tulee tietoa vuosikokouksesta ja myös seuraamalla (linkit alla) Facebookin ”Kirkkis-ryhmää” ja vanhempainyhdistyksen sivuja koulun sivujen yhteydessä pysyt ajantasalla missä mennään J

Hyvää ja rauhallista syksyn alkua

Terveisin

Kirkonkylän Koulun Vanhempainyhdistys ry

pj Mikko A Ratia

sp: mikko.a.ratia@gmail.com

Kirkkiksen vanhemmat Facebookissa: https://www.facebook.com/groups/kirkkis/

Koulun sivujen yhdistyksen osio: https://peda.net/mantsala/kirkonkylän-koulu/vanhempainyhdistys

”Jo joutui armas aika ja suvi suloinen...”

Lasten koulutyö on loppusuoralla. Niin on myös Kirkkiksen vanhempainyhdistyksen toiminta ennen kuin kesäloma koittaa.

Eilen (01/06/2016) Kirkkiksen koululla järjestettiin perinteistä poikkeavat Moksumessut. Mielestäni messut oli loistava päätös rehtori Sari Laasilan viralle Kirkkiksellä.

Olen viljellyt ylistystä Sarin työstä lasten, kodin ja koulun sekä vanhempainyhdistyksen eteen. Enkä yhtään suotta, sillä hän on nostanut lapset, kodin ja koulun sekä yhdistyksen yhteistyön aivan uudelle tasolle.

Kiitos siis vielä kerran yhteistyöstä millä olemme nostaneet koulun profiiliin korkealle ”Me henkeä” ylläpitävänä kouluna.


Kaikki se vaati kumminkin ponnistelua, eikä välillä meinannut oikein aika riittää kaikkeen.

Uusi Opetussuunnitelma (OPS) tuo ajatuksia mukanaan, miten se kaikki vaikuttaa mm. yhdistyksen toimintaan, tms. Mutta syksyllä sekin nähdään.

Siltikin. Tarvitsemme nyt kipeästi aktiiveja. Syynä yksinkertaisesti pikkuhiljaa harvenevan yhdistyksen, kun yhdistyksen ”vanhojen aktiivien” lapset siirtyvät yläkouluun, tms.

Joten nyt olisi sinun aikasi toimia ja vaikuttaa, jos vielä haluatte että yhdistyksemme jatkaa toimintaansa aktiivisesti.

Meihin saa yhteyden parhaiten Facebookissa, Wilmaa seuraamalla tai sitten ihan näiltäkin sivuilta löytyvistä yhteystiedoista (pj)

Kesällä kaikki on lomilla, joten emme ole niin aktiivisia. Mutta taas Elokuun alussa alkaa uuden kouluvuoden suunnitelu myös yhdistyksellä.


Koulutyö Kirkkiksellä jatkuu syksyllä uuden rehtorin Taina Ahosen johdolla ja tästähän on hyvä jatkaa J

Kiitos tästä lukuvuodesta kaikille vanhempainyhdistyksen aktiiveille, vapaaehtoisille talkoolaisille & koko Kirkkiksen henkilökunnalle tasavertaisesti!

Terveisin

Kirkkiksen Vanhempainyhdistyksen pj

Mikko A Ratia

Tervehdys Kirkkiksen Vanhempainyhdistyksestä!

Syksy on koittanut ja uusi lukuvuosi alkanut meillä Kirkonkylän Koulussa.

Vanhempainyhdistyskin on aloittelemassa toimintaa ja ensimmäinen hallituksen kokoontuminen on ensi viikon keskiviikkona 24/08/2016 klo 17:30, jossa valmistelemme tulevaa vuosikokousta myöhemmin syksyllä.

Vapaaehtoisuuteen perustuvaa työtä lastemme eteen olisi tarkoitus jatkaa samalla asenteella ja innolla, kuin olemme sitä viimeiset vuodet tehneet.

Talkootyöt on onnistunut teidän vanhempien läsnäololla ja toivonkin että esim. tulevissa diskoissa taas saamme apua juuri teiltä?

Koulujen alkamisviikolla on ollut MLL:n Mäntsälän paikallisyhdistyksen ja vapaaehtoisten pyörittämä Suojatiepäivystys (16-19.8.2016, klo 8-8:30)
Olen saanut vastata Kirkkiksen vastaavana päivystäjänä kysymyksiin "päivystystättekö myös iltapäivisin?", "miksi päivystys on vain viikon? ja "miksei kaikkia risteyksiä ole valvottu?"

Nämä kysymykset ovat erittäin hyviä ja onnistuisi JOS meillä olisi tarpeeksi vapaaehtoisia päivystämään. Tämä syksy on ollut vilkas mitä päivystäjiin tulee. Kiitos niiden vanhempien ketkä pitävät asiaa tärkeänä, Mäntsälän Moottorikerhon ja Mäntsälän VPK:n.

Tulevaisuudessa pyrin päivittämään näitä sivuja ahkerammin sekä Facebook ryhmää.

Ai niin ja ettei unohdu... kaikki asiasta kiinnostuneet ottakaahan yhteyttä meihin jos kiinnostus heräsi? :)

Hyvää Elokuun jatkoa

Terveisin

Kirkkiksen Vanhempainyhdistyksen puolesta
pj Mikko

Vanhempainyhdistyksestä päivää :)

Tervehdys!

On kulunut jo liian kauan aikaa, kun Kirkkiksen vanhempainyhdistyksestä on kuulunut näillä uusilla koulun sivuilla.
Syytä tähän on ihan turha lähteä kertomaan, sillä niin monimutkainen juttu tämä sinänsä on ollut, ettei allekirjoittaneen aika ole tahtonut riittää saattaa homma päätökseen :(

Mutta nyt on kaikki selvää uusillakin sivuilla, eli aloitetaan.

Kirkonkylän Koulun Vanhempainyhdistys ry on toiminut aktiivisesti läpi lukuvuoden, kuten viime lukukaudet ovat sen osoittaneet.

Nyt en aio listata asioita mitä yhdistys on puuhaillut, vaan jätän tämän ensi syksylle kun taas on uusi lukuvuosi edessä.

Hallituksemme menneen lukuvuoden aikana on ollut seuraavanlainen:

Mikko A Ratia (pj)
Marianne Karvonen (vara-pj & rahastonhoitaja)
Vesa Räsänen (siht.)

Jäseninä:
Nina Saastamoinen
Eeva Lyyra
Henri Kaikko
Meri Vikstedt
Tomi-Pekka Eskola
Erja Jokiaho
Esa Kynäslahti
Kati-Kauren-Eskola
Erja Seppänen

Facebookissa meillä on oma ryhmä, joka löytyy TÄÄLTÄ :)
Wilman kautta olemme myös tottunut tiedoittamaan akuutit asiat, joten seuraile Wilmaa ahkerasti :)
Puheenjohtajan yhteystiedot on: mikko.a.ratia@gmail.com tai vaihtoehtoisesti 0400 781 792

Palataan syksymmällä aktiivisemmin asiaan. Nyt ei muuta kuin hyvää toukokuun loppua ja kesän odottelua joka kotiin :)

Terveisin

Kirkkiksen Vanhempien puolesta
Mikko A Ratia

Hyvää alkanutta kouluvuotta :)

Tervehdys!

Uusi lukuvuosi on alkanut jo hyvän aikaa sitten ja vanhempainyhdistyksessäkin on ollut jo vipinää tulossa olevien suunnitelmien myötä.

Syyskuun lopulle kaavailtu yhdistyksen vuosikokous on hyvällä mallilla, joten luottavaisin mielin jatketaan mihin jäätiin

Vanhempainyhdistys piti lukukauden aloittavan palaverin tiistaina 12.08.2014. Osallistujia oli niin uusista vanhemmista "vanhoihin aktiiveihin"

Silti mukaan mahtuu toimintaan vielä.

Jos olet kiinnostunut toiminnasta, niin ota reilusti yhteyttä. Ei tämän yhdistyksen tarkoitus ole sitoa ketään, vaan kaikki perustuu vapaaehtoiselle toiminnalle

Muistathan seurata wilmaa, jossa kokouskutsut, tapahtumat, jne. leviää parhaiten, kun vastaanottajina on kaikki vanhemmat :)

Hyvää tätä lukuvuotta toivottaen

Kirkkiksen vanhempainyhdistys

PS. Meidät löytää myös facebookista (https://www.facebook.com/groups/136346816510299/)

Vanhempainyhdistys

KIRKONKYLÄN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYKSEN HALLITUS TOIMIKAUDELLE 2014-2015


Puheenjohtaja: Mikko A. Ratia
Varapuheenjohtaja: Erja Kaikko
Sihteeri ja rekisterivastaava: Erja Jokiaho

Hallituksen jäsenet:

Heidi Aalto
Marianne Karvonen
Eeva Lyyra
Henri Kaikko
Esa Kynäslahti

Hallituksen ulkopuolisena Rahastohoitajana jatkaa Tiina Ahlqvist