Muruset

Koronaohjeet varhaiskasvatuksessa oleville lapsille, oppilaille, opiskelijoille ja lapsiperheille. Lue huolella!

  1. Jos saat flunssaoireita tai vatsakipua, pysy kotona ja tee koronankotitesti. On suositeltavaa tehdä kotitesti myös seuraavana päivänä. Jos testit ovat negatiivisia, voit palata päivähoitoon/oppilaitokseen, kun sinulla ei ole oireita. Lievää kuivaa yskää ei pidetä oireena. Kyse on sairauspoissaolosta, ilmoita poissaolosta oppilaitokseen/päivähoitoon normaalisti. 
  1. Jos sairastut koronaan, jää heti kotiin, kun saat oireita ja pysy kotona vähintään10vuorokautta ensimmäisistä oireista. Voit palata päiväkotiin/oppilaitokseen vasta kahden oireettoman päivän jälkeen. Lievää, kuivaa yskää tai haju- tai makuaistin muutoksia ei pidetä oireina. Mikäli korona on todettu virallisella PCR-testillä laboratoriossa, ottaa tartuntatautitiimi yhteyttä. Koronatestistä (virallinen tai kotitesti) positiivisen tuloksen saanutta/tämän huoltajaa kehotetaan kertomaan itse tartunnasta niille, joihin tartunnan saaneella on ollut lähikontakti 2 vuorokautta ennen oireita ja mahdollisesti vielä oireiden puhkeamisen jälkeen.  
  1. Jos perheessäsi on todettu koronavirustartunta,eli olet altistunut koronalle kotona, pyrkii tartunnanjäljitystiimi ottamaan yhteyttä perheeseen. Ennen tätä suosittelemme vapaaehtoista kotiin jäämistä, sillä todennäköisesti kotona altistunut koululainen joutuu myös viralliseen karanteeniin heti kun häneen on ehditty ottaa yhtyettä.  Jos tulee oireita tai kotitesti on positiivinen, pysy kotona vähintään 10 vrk ensimmäisistä oireista tai positiivisesta testistä. Lisätietoja kotitestauksen mahdollisesta varmentamisesta virallisella PCR-testillä on saatavilla Loviisan kaupungin internet-sivuilta: https://www.loviisa.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/epailetko-koronavirusta-testiin-hakeutuminen/ 
  1. Päiväkodit, koulut ja oppilaitokset tiedottavat ryhmien koronatapauksista muille ryhmän jäsenille/huoltajille paljastamatta tartunnan saanutta.Heitäkehotetaan tekemään kotitestin. Toistaiseksi kotitestit täytyy ostaa itse.  
  1. Jos lapsi on altistunut koronavirustartunnalle vapaa-ajalla, asia käsitellään huoltajan kanssa, ei koulun tai varhaiskasvatuksen.Tartunnanjäljitystiimi pyrkii vielä rajoitetusti ja mahdollisuuksien mukaan ottamaan yhteyttä, myös vapaa-ajalla altistuneisiin. Heille suositellaan kotona pysymistä 5 vrk ajan ja kotitestausta ennen kuin vapaaehtoinen karanteeni päättyy. Jos lapsi on rokotettu koronaa vastaan ja kyse ei ole perheen sisäisestä tartunnasta eikä lapsi kuulu vakavan koronataudin riskiryhmään, ei vapaaehtoinen karanteeni ole tarpeen.  

 

Loviisan varhaiskasvatuksessa on pula sijaisista

Loviisan varhaiskasvatuksessa on pula sijaisista koronaviruspandemiasta johtuen. Päiväkodissa voi tulla tilanteita, joissa varhaiskasvatuslain edellyttämää henkilöstöä ei ole saatavilla. Tilanne vaikeuttaa myös koronatartuntaa ennaltaehkäiseviä toimintatapojen toteuttamista, kuten sitä, että ryhmien sekoittamista tai yhdistämistä keskenään tulisi välttää. 

Tilanteeseen viitaten, on ensisijaisen tärkeää, että huoltajat ilmoittavat ajoissa lapsen tarkat päivittäiset hoitoajat. Hoitoaikojen muutokset tulee ilmoittaa heti päiväkotiin. 

Tilanteissa, joissa varhaiskasvatuksen henkilöstön työvuorosuunnittelulla ei pystytä vastaamaan kello 6.30–17 auki olevan päiväkodin lasten hoidon tarpeisiin, päiväkodin aukioloaika voidaan keskittää esimerkiksi kello 7.30–16.30 välille. Tällöin huoltajia pyydetään järjestämään lapsen hoidontarve päiväkodin lyhennetyn aukioloajan puitteissa. 

Päiväkodin johtajat tiedottavat mahdollisista toimenpiteistä. Pahoittelemme tilannetta ja teemme kaikkemme, jotta toiminta voi jatkua mahdollisimman normaalina. 

Päivitetyt suositukset varhaiskasvatuksessa (3.1.2022)

Nämä ohjeet tarkentavat kasvomaskien käyttöä
ja päiväkodeissa liikkumista.

Huoltajia pyydetään jälleen välttämään tarpeetonta
oleskelua päiväkotien tiloissa.

Haluamme erityisesti korostaa että:
• Varhaiskasvatus suosittelee huoltajia käyttämään
kasvomaskia, mikäli on tarvetta asioida päiväkodin ja
perhepäivähoidon sisätiloissa tuonti- ja hakutilanteissa.
• Suosittelemme, että lasten haku- ja tuontitilanteet
hoitaa vain yksi aikuinen ja ne pyritään hoitamaan
turvaväleistä huolehtien.
• Lapsen varhaiskasvatussuunnitelman eli vasu -
keskusteluja käydään toimintakauden aikana.
Tarvittaessa on hyvä pohtia keskusteluihin vaihtoehtoisia
toimintatapoja, kuten etäyhteyksiä hyödyntämällä.

Käytäntö on voimassa toistaiseksi.

Hyvää Joulua! ❤

Kiitos kaikille perheille kuluneesta vuodesta ja hyvästä yhteistyöstä! ❤

Hyvää ja rauhallista joulua kaikille sekä oikein hyvää uutta vuotta!

T. Emmi, Minna, Pia, Johanna ja Krista

Pysäköinti ja liikennejärjestelyt päiväkodin ympäristössä


Hei!


Kulkeminen päiväkodille on ollut tietöistä johtuen haastavaa jo pidemmän aikaa. Myös päiväkodin suojaksi tulevan meluaidan rakentamiseen liittyvä kaivuutyö on käynnissä ja haittaa päiväkodille kulkemista. Työ pyritään saamaan valmiiksi mahdollisimman pian. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Olen saanut tiedon, että päiväkodin pysäköintipaikan rakentamista kiirehditään. Työt aloitetaan viikolla 51. Nordenskiöldintien linja-autopysäkkiä voi tällä hetkellä käyttää pysäköintipaikkana.

Saaristotien uusi tielinjaus otetaan kaikelle liikenteelle käyttöön viikolla 51. Työt uuden tielinjauksen valaistuksen suhteen on aloitettu 16.12.2021, ja työt ovat valmiina viikon 51 alussa.

Nykyisen puiston puolelle rakennettu aurinkokatos on valmistunut ja pihavaraston kunnostaminen on aloitettu. Toivomme, että uudet leikkivälineet olisivat asennettu pihalle joululoman aikana.

Ystävällisin terveisin,

Päivi Ahola, päiväkodinjohtaja

Päiväkodin piharemppa alkaa

Hyvät huoltajat,

Kauan odotettu päiväkodin piharemontti alkaa mahdollisesti jo ensi viikolla (vk46). Tarkempi aikataulu selviää lähiaikoina.  Ulkovarasto korjataan, leikkivälineitä vaihdetaan, valaistusta lisätään ja aidat uusitaan. Samalla saamme viereisestä leikkipuistosta lisää tilaa.

Remontista tulee aiheutumaan häiriötä, mutta uskon lopputuloksen olevan vaivan arvoinen. Työtä tehdään vaiheittain niin, että meille löytyy aina joku paikka, jossa voimme ulkoilla turvallisesti. Sovimme urakoitsijan kanssa näistä alueista sekä työmaa-alueen suojaamisesta. Turvallisuussyistä leikkipuistoa tai päiväkodin pihaa ei pitäisi käyttää ilta-aikaan ennen töiden valmistumista.

Pysäköinti päiväkodin läheisyydessä on viime aikoina ollut todella ongelmallista. Onneksi tähän on tulossa muutos, kun päiväkoti saa oman pysäköintialueen. Sitä aletaan rakentaa samalla, kun piha-aluetta kunnostetaan. Pyydämme, että ette käyttäisi keskeneräistä pysäköintialuetta ennen kuin tiedotamme, että se on käyttökunnossa.

Yhteistyöterveisin,

Määrlahden päiväkodin henkilökunta

Lisätietoja antaa päiväkodinjohtaja Päivi Ahola paivi.ahola@loviisa.fi / 044 565 1084

Muskaritoiminta toimintavuonna 2021-2022

Toimintavuonna 2021-2022 muskaritoiminta järjestetään päiväkodissamme projektiluontoisesti. Muskari on tarkoitettu kaikille 3-5-vuotiaille ja opettajana jatkaa Emmi-Liina Vakkuri-Johansson. Muskaritoimintaa järjestetään meidän päiväkodissamme maanantaiaamuisin viikoilla 36-42 ja kevätkaudella viikoilla 2-7.

Kettujen pienryhmän muskari alkaa klo 9.30
Pupujen pienryhmän muskari alkaa klo 10

Tiedoksi huoltajille

Kun päiväkodissa todetaan koronatartunta, vain asianomaisiin perheisiin otetaan yhteyttä. Tartuntatautiyksikkö on asianomaisiin yhteydessä puhelimitse. Jos perheeseen ei ole otettu yhteyttä, perhe voi olettaa, että lapsi voi osallistua toimintaan normaalisti.

Varhaiskasvatusta sitoo vahva vaitiolovelvollisuus ja jaamme arkaluonteista tietoa hyvin harkiten. Tiedotamme siksi huoltajia vain tapauksissa, joissa tilanne johtaa erityisjärjestelyihin päiväkodin toiminnassa.

Miten toimitaan kun lapsi sairastuu hengitystieinfektioon?

Kun huoltaja toteaa, että lapsella on infektio-oireita, lapsi ei saa mennä kouluun tai varhaiskasvatukseen. Lapsi pitää viedä testiin, jos hänellä on huoltajan tai terveydenhuollon ammattilaisen arvion mukaan koronavirusinfektioon sopivia oireita.

- Jos oireilu on hyvin lievää, eikä lapsi tiettävästi ole altistunut varmistetulle koronavirustapaukselle eikä perheestä kukaan ole matkaillut ulkomailla edeltävän 14 vrk aikana, oireita voi seurata kotona ilman testaamista. Oireisena lapsi ei kuitenkaan voi mennä kouluun tai varhaiskasvatukseen.

- Jos lapsella on allerginen nuha, yksittäisiä aivastuksia tai jos hänen nenänsä alkaa valua ulos mennessä mutta oireilu loppuu sisätiloissa, lapsi voi mennä kouluun tai varhaiskasvatukseen, kunhan hänen yleistilansa on muuten normaali eikä infektio-oireita ole.

Jos oireet seurannassa kokonaan väistyvät, ei testiin tarvitse mennä, vaan kouluun tai varhaiskasvatukseen voi palata yhden oireettoman päivän jälkeen.

Jos testitulos on negatiivinen, lapsi voi palata kouluun tai varhaiskasvatukseen, kun hän on parantumassa, vaikka oireet eivät olisi kokonaan väistyneet.

Jos testi otetaan, mutta tuloksen saaminen viivästyy, voi kouluun tai varhaiskasvatukseen palata yhden oireettoman päivän jälkeen, jos lapsi ei tiettävästi ole altistunut varmistetulle koronavirustapaukselle eikä perheestä kukaan ole matkaillut ulkomailla edeltävän 14 vrk aikana.

Saman perheen samaan aikaan sairastuneista riittää yksi negatiivinen koronatestitulos. Kaikkia perheen lapsia ei ole tarpeen testata.

Jos lapsen hengitystieoireet pitkittyvät, häntä ei tarvitse testata toistuvasti, kunhan oirekuva pysyy samanlaisena.

Koulu tai varhaiskasvatus ei saa vaatia todistusta negatiivisesta testistä.

Lisää tietoa: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/lapset-ja-koronavirus

Tervetuloa Murusille!

Muruset on 3-5 -vuotiaiden lasten iloinen ryhmä. Tällä hetkellä lapsia on ryhmässä 18 ja aikuisia neljä.

Tavallinen päivämme koostuu mm. leikeistä, lauluista, saduista, loruista ja ulkoilusta. Viikkoomme sisältyy myös yhdessä liikkumista sekä kädentaitojen ja kaveritaitojen harjoittelua.

Murusilla toimimme päivittäin pienryhmissä, joita tällä kaudella on kaksi. Toinen pienryhmistä ulkoilee heti aamupalan jälkeen ja toinen aloittaa päivän sisätoiminnalla. Poikkeuksia ovat mm. retkipäivät, jolloin yleensä olemme kaikki liikkeellä samaan aikaan. Pedanetin kalenterista sekä ryhmämme ilmoitustaululta voitte seurata mitä milloinkin touhuamme!

Meidän tavoitteenamme on luoda turvallinen ja lämmin kasvuympäristö, missä kaikilla lapsilla on hyvä olla ja missä heidän on turvallista kasvaa ja kehittyä omiksi ainutlaatuisiksi yksilöikseen. Lapsilähtöisyys ja kiireettömyys ovat tärkeitä arvoja ryhmässämme. Yhteistyö teidän vanhempien kanssa on erityisen tärkeää, joten otattehan rohkeasti puheeksi, jos jokin asia teitä mietityttää. Ideoita ja toiveita otamme myös aina mielellämme vastaan myös teiltä vanhemmilta!

Tervetuloa Murusille! 💜

Hoitoaikojen ilmoittaminenVaraa hoitoajat eVarhaiskasvatus-palvelun kautta viimeistään maanantaina klo 23.00 mennessä kaksi viikkoa ennen hoidon tarvetta.

Suunnittelemme henkilökunnan työvuorot lasten hoitoaikojen mukaan niin, että aina on riittävästi henkilökuntaa paikalla. Henkilökunnan työvuorot vahvistetaan viikkoa aikaisemin. Siksi on erittäin tärkeää, että ilmoitatte lapsenne hoitoajat ja noudatatte ilmoittamianne aikoja.

Jo ilmoitettuihin hoitoaikoihin voi tehdä muutoksia aina hoitoviikkoa edeltävän viikon maanantaihin asti. Jos järjestelmä on jo suljettu, ilmoita muutoksista suoraan ryhmän henkilökunnalle.

Kerralla voi ilmoittaa usean viikon hoitoajat. Merkitse myös lapsen mahdolliset vapaapäivät merkinnällä ”Ennalta ilmoitettu poissaolo”.

Jos hoitoaikoja ei ole varattu määräaikaan mennessä, varhaiskasvatusyksikön henkilökunta varaa lapselle hoitoajat jokaiselle päivälle keskimääräisen tuntimäärän mukaan klo 8-16 välille. Tämä tuntimäärä lasketaan mukaan ilmoitettuun tuntimäärään. Jos varattu tuntiraja kuukaudessa ylittyy, lapsen varhaiskasvatuksen läsnäolon keskimääräinen aika tarkistetaan kolmen kuukauden aikana. Jos ylitys on jatkuvaa, lapsen varhaiskasvatusmaksu muuttuu seuraavaan maksuluokkaan.

Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä