Tenavat

Varhaiskasvatussuunnitelmista

Hei kaikille!

Lasten varhaiskasvatussuunnitelmat pyritään päivittämään siinä järjestyksessä kun ne on viimeksi pidetty. Ensimmäisenä keskustelut käydään lasten kohdalla, joilla ei vielä ole suunnitelmaa ollenkaan. 
Olen opettajana aloittanut hetki sitten ryhmässä ja myös syksyllä henkilöstössä oli muutoksia. Kaikkia vasuja en ehdi pitämään luvatussa aikataulussa esim. lapsen syntymäpäivän kohdalla. Katson vasujen aikataulun kiirellisyysjärjestyksen mukaan sekä varhaiskasvatuksen erityisopettaja Tarja Tuomisen kanssa yhteistyössä.
Otan vanhempiin yhteyttä sopiaksemme keskustelun ajankohdasta. :)
Kiitos yhteistyöstä ja ymmärryksestä!

Terveisin Juulia

Koronaohjeet varhaiskasvatuksessa oleville lapsille, oppilaille, opiskelijoille ja lapsiperheille. Lue huolella! 

 

  1. Jos saatflunssaoireita tai vatsakipua, pysy kotona ja tee koronankotitesti. On suositeltavaa tehdä kotitesti myös seuraavana päivänä. Jos testit ovat negatiivisia, voit palata päivähoitoon/oppilaitokseen, kun sinulla ei ole oireita. Lievää kuivaa yskää ei pidetä oireena. Kyse on sairauspoissaolosta, ilmoita poissaolosta oppilaitokseen/päivähoitoon normaalisti. 
  1. Jos sairastut koronaan, jää heti kotiin, kun saat oireita ja pysy kotona vähintään10vuorokautta ensimmäisistä oireista. Voit palata päiväkotiin/oppilaitokseen vasta kahden oireettoman päivän jälkeen. Lievää, kuivaa yskää tai haju- tai makuaistin muutoksia ei pidetä oireina. Mikäli korona on todettu virallisella PCR-testillä laboratoriossa, ottaa tartuntatautitiimi yhteyttä. Koronatestistä (virallinen tai kotitesti) positiivisen tuloksen saanutta/tämän huoltajaa kehotetaan kertomaan itse tartunnasta niille, joihin tartunnan saaneella on ollut lähikontakti 2 vuorokautta ennen oireita ja mahdollisesti vielä oireiden puhkeamisen jälkeen.  
  1. 3.Jos perheessäsi on todettu koronavirustartunta,eli olet altistunut koronalle kotona, pyrkii tartunnanjäljitystiimi ottamaan yhteyttä perheeseen. Ennen tätä suosittelemme vapaaehtoista kotiin jäämistä, sillä todennäköisesti kotona altistunut koululainen joutuu myös viralliseen karanteeniin heti kun häneen on ehditty ottaa yhtyettä.  Jos tulee oireita tai kotitesti on positiivinen, pysy kotona vähintään 10 vrk ensimmäisistä oireista tai positiivisesta testistä. Lisätietoja kotitestauksen mahdollisesta varmentamisesta virallisella PCR-testillä on saatavilla Loviisan kaupungin internet-sivuilta: https://www.loviisa.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/epailetko-koronavirusta-testiin-hakeutuminen/ 
  1. Päiväkodit, koulut ja oppilaitokset tiedottavat ryhmien koronatapauksista muille ryhmän jäsenille/huoltajille paljastamatta tartunnan saanutta.Heitäkehotetaan tekemään kotitestin. Toistaiseksi kotitestit täytyy ostaa itse.  
  1. Jos lapsi on altistunut koronavirustartunnalle vapaa-ajalla, asia käsitellään huoltajan kanssa, ei koulun tai varhaiskasvatuksen.Tartunnanjäljitystiimi pyrkii vielä rajoitetusti ja mahdollisuuksien mukaan ottamaan yhteyttä, myös vapaa-ajalla altistuneisiin. Heille suositellaan kotona pysymistä 5 vrk ajan ja kotitestausta ennen kuin vapaaehtoinen karanteeni päättyy. Jos lapsi on rokotettu koronaa vastaan ja kyse ei ole perheen sisäisestä tartunnasta eikä lapsi kuulu vakavan koronataudin riskiryhmään, ei vapaaehtoinen karanteeni ole tarpeen.  

 

 

Loviisan varhaiskasvatuksessa on pula sijaisista 

Loviisan varhaiskasvatuksessa on pula sijaisista 

Loviisan varhaiskasvatuksessa on pula sijaisista koronaviruspandemiasta johtuen. Päiväkodissa voi tulla tilanteita, joissa varhaiskasvatuslain edellyttämää henkilöstöä ei ole saatavilla. Tilanne vaikeuttaa myös koronatartuntaa ennaltaehkäiseviä toimintatapojen toteuttamista, kuten sitä, että ryhmien sekoittamista tai yhdistämistä keskenään tulisi välttää. 

Tilanteeseen viitaten, on ensisijaisen tärkeää, että huoltajat ilmoittavat ajoissa lapsen tarkat päivittäiset hoitoajat. Hoitoaikojen muutokset tulee ilmoittaa heti päiväkotiin. 

Tilanteissa, joissa varhaiskasvatuksen henkilöstön työvuorosuunnittelulla ei pystytä vastaamaan kello 6.30–17 auki olevan päiväkodin lasten hoidon tarpeisiin, päiväkodin aukioloaika voidaan keskittää esimerkiksi kello 7.30–16.30 välille. Tällöin huoltajia pyydetään järjestämään lapsen hoidontarve päiväkodin lyhennetyn aukioloajan puitteissa. 

Päiväkodin johtajat tiedottavat mahdollisista toimenpiteistä. Pahoittelemme tilannetta ja teemme kaikkemme, jotta toiminta voi jatkua mahdollisimman normaalina. 

Päivitetyt suositukset varhaiskasvatuksessa (3.1.2022)

Nämä ohjeet tarkentavat kasvomaskien käyttöä
ja päiväkodeissa liikkumista.

Huoltajia pyydetään jälleen välttämään tarpeetonta
oleskelua päiväkotien tiloissa.

Haluamme erityisesti korostaa että:
• Varhaiskasvatus suosittelee huoltajia käyttämään
kasvomaskia, mikäli on tarvetta asioida päiväkodin ja
perhepäivähoidon sisätiloissa tuonti- ja hakutilanteissa.
• Suosittelemme, että lasten haku- ja tuontitilanteet
hoitaa vain yksi aikuinen ja ne pyritään hoitamaan
turvaväleistä huolehtien.
• Lapsen varhaiskasvatussuunnitelman eli vasu -
keskusteluja käydään toimintakauden aikana.
Tarvittaessa on hyvä pohtia keskusteluihin vaihtoehtoisia
toimintatapoja, kuten etäyhteyksiä hyödyntämällä.

Käytäntö on voimassa toistaiseksi.

Pysäköinti ja liikennejärjestelyt päiväkodin ympäristössä


Hei!


Kulkeminen päiväkodille on ollut tietöistä johtuen haastavaa jo pidemmän aikaa. Myös päiväkodin suojaksi tulevan meluaidan rakentamiseen liittyvä kaivuutyö on käynnissä ja haittaa päiväkodille kulkemista. Työ pyritään saamaan valmiiksi mahdollisimman pian. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Olen saanut tiedon, että päiväkodin pysäköintipaikan rakentamista kiirehditään. Työt aloitetaan viikolla 51. Nordenskiöldintien linja-autopysäkkiä voi tällä hetkellä käyttää pysäköintipaikkana.

Saaristotien uusi tielinjaus otetaan kaikelle liikenteelle käyttöön viikolla 51. Työt uuden tielinjauksen valaistuksen suhteen on aloitettu 16.12.2021, ja työt ovat valmiina viikon 51 alussa.

Nykyisen puiston puolelle rakennettu aurinkokatos on valmistunut ja pihavaraston kunnostaminen on aloitettu. Toivomme, että uudet leikkivälineet olisivat asennettu pihalle joululoman aikana.

Ystävällisin terveisin,

Päivi Ahola, päiväkodinjohtaja

Päiväkodin piharemppa alkaa

Hyvät huoltajat,

Kauan odotettu päiväkodin piharemontti alkaa mahdollisesti jo ensi viikolla (vk46). Tarkempi aikataulu selviää lähiaikoina.  Ulkovarasto korjataan, leikkivälineitä vaihdetaan, valaistusta lisätään ja aidat uusitaan. Samalla saamme viereisestä leikkipuistosta lisää tilaa.

Remontista tulee aiheutumaan häiriötä, mutta uskon lopputuloksen olevan vaivan arvoinen. Työtä tehdään vaiheittain niin, että meille löytyy aina joku paikka, jossa voimme ulkoilla turvallisesti. Sovimme urakoitsijan kanssa näistä alueista sekä työmaa-alueen suojaamisesta. Turvallisuussyistä leikkipuistoa tai päiväkodin pihaa ei pitäisi käyttää ilta-aikaan ennen töiden valmistumista.

Pysäköinti päiväkodin läheisyydessä on viime aikoina ollut todella ongelmallista. Onneksi tähän on tulossa muutos, kun päiväkoti saa oman pysäköintialueen. Sitä aletaan rakentaa samalla, kun piha-aluetta kunnostetaan. Pyydämme, että ette käyttäisi keskeneräistä pysäköintialuetta ennen kuin tiedotamme, että se on käyttökunnossa.

Yhteistyöterveisin,

Määrlahden päiväkodin henkilökunta

Lisätietoja antaa päiväkodinjohtaja Päivi Ahola paivi.ahola@loviisa.fi / 044 565 1084

Päiväkodin yhteinen tiedote koteihin:

 

Vallitsevasta koronatilanteesta johtuen, emme voi pitää fyysistä vanhempainiltaa päiväkodilla.  

Korvaamme sen yhdessä kokoamallamme infopaketilla, joka käsittää yleisimmät asiat. Lisäksi jokainen ryhmä on saanut koostaa oman osuuden infopaketista halutessaan. 

 

Päiväkodissamme on kolme ryhmää.  

Pampulat alle 3 vuotiaat, Tenavat 3-5 vuotiaat, Muruset 3-5 vuotiaat.  

Pampuloilla työskentelee Katja, Jaana ja Heli. puh nro: 0401950603 

Tenavilla työskentelee Susanne, Anneli ja Ingrid. puh nro: 0407743183 

Murusilla Emmi, Minna ja Pia. puh nro: 0440555632 

 

Päiväkotimme on auki arkisin klo 6-17.00.  

Vastaanotamme lapsia 6:00 alkaen Tenavien ovesta. 

Muruset siirtyvät n. klo 7:00 omalle puolelleen. Pampulat avaavat omat ovensa klo 7:30. 

 

Hoitoaikojen ilmoittaminen: 

- Varaa hoitoajat eVarhaiskasvatus-palvelun kautta viimeistään maanantaina klo 23.00 mennessä kaksi viikkoa ennen hoidon tarvetta. 

Miksi hoitoajat tulee ilmoittaa? 

Suunnittelemme henkilökunnan työvuorot hoidon tarpeen perusteella. Näin pidämme huolen, että paikalla on oikea määrä kasvattajia. Toinen syy on, että tilaamme keskuskeittiöltä erikseen ruuan jokaiselle hoitoa varanneelle.  

(Jo ilmoitettuihin hoitoaikoihin voi tehdä muutoksia aina hoitoviikkoa edeltävän viikon maanantaihin asti. Jos järjestelmä on jo suljettu, muutoksista voi ilmoittaa suoraan varhaiskasvatusryhmän henkilökunnalle. Pyrkikää kuitenkin noudattamaan etukäteen ilmoittamianne aikoja) 

Poissaoloista olisi hyvä ilmoittaa päiväkodin henkilökunnalle, olivat ne sitten vapaapäivien tai sairauden vuoksi. 

 

 

Noudatamme edelleen kansallisia THL:n, Opetushallituksen sekä alueellisen pandemiaryhmän ohjeita tartuntojen välttämiseksi.   

-Suojaudu maskilla, kun vierailet päiväkodin tiloissa.  

-Toivomme aina mahdollisimman lyhyttä oleskelua päiväkodin sisätiloissa ja että vain yksi huoltaja tulee sisälle. Hänen tulee olla oireeton, ja suosittelemme maskin käyttöä. 

-Toivomme että aamuisin luovuttaisitte lapsenne jo päiväkodin ulko-ovella. Iltapäivisin saatte omalla vuorollanne vierailla lapsen naulakolla asti. 

-Pienilläkään oireilla ei voi tulla varhaiskasvatukseen! Jos lapsi sairastuu, tulee hänen olla poissa varhaiskasvatuksesta. Päiväkotiin voi palata yhden täysin oireettoman päivän jälkeen tai vaihtoehtoisesti negatiivisen testituloksen saatuaan. Oireiden pitkittyessä suositellaan koronatestiä. Mikäli lapsi on sairauden vuoksi poissa, voi hänen oireeton sisaruksensa osallistua varhaiskasvatukseen. Suositus olisi pitää kaikki lapset kotona. 

 

Käyttämämme tiedotuskanava on Peda.net. https://peda.net/loviisa/s/mp 

Jokaisella ryhmällä on siellä omat sivut, joihin laitamme ajankohtaiset tiedotteet ja asiat. Niitä kannattaa seurata. 

 

 

Muistilista: 

-Päiväkotiin ei tulla oireisena 

-Ilmoita hoitoajat, mahdolliset muutokset ja poissaolot. 

-Ei tuoda omia leluja/juomapulloja yms. 

-Nimikoikaa lapsenne vaatteet, ne sekoittuvat keskenään todella helposti. 

Yhteistyöterveisin, Määrlahden päiväkodin henkilökunta

Muskari alkaa!

Tälläkin kaudella teemme yhteistyötä Porvoon musiikkiopiston kanssa. Muskari on tällä kertaa toiveestamme projektipainotteinen ja siihen saavat osallistua kaikki 3-5 vuotiaat.
Muskarista tuttu Emmi-Liina tulee pitämään muskaria maanantai-aamuisin viikoilla 36-42 sekä viikoilla 2-7.

Tarkempaa infoa kellonajoista tulossa myöhemmin! 

Tieodoksi huoltajille

Kun päiväkodissa todetaan koronatartunta, vain asianomaisiin perheisiin otetaan yhteyttä. Tartuntatautiyksikkö on asianomaisiin yhteydessä puhelimitse. Jos perheeseen ei ole otettu yhteyttä, perhe voi olettaa, että lapsi voi osallistua toimintaan normaalisti.

Varhaiskasvatusta sitoo vahva vaitiolovelvollisuus ja jaamme arkaluonteista tietoa hyvin harkiten. Tiedotamme siksi huoltajia vain tapauksissa, joissa tilanne johtaa erityisjärjestelyihin päiväkodin toiminnassa.

Tenavien kuvagalleria

Olemme lisäilleet nyt kuvia keväältä kuvagalleriaan. Lisäksi siellä on video muskarin kevätjuhlasta ja Tenavien omasta kevätjuhlasta, jota vietimme 31.5.

Menkäähän katsomaan. Tämän kauden kuvat ovat näkyvillä ainakin 31.7 asti

Miten toimitaan kun lapsi sairastuu hengitystieinfektioon?

Kun huoltaja toteaa, että lapsella on infektio-oireita, lapsi ei saa mennä kouluun tai varhaiskasvatukseen. Lapsi pitää viedä testiin, jos hänellä on huoltajan tai terveydenhuollon ammattilaisen arvion mukaan koronavirusinfektioon sopivia oireita.

- Jos oireilu on hyvin lievää, eikä lapsi tiettävästi ole altistunut varmistetulle koronavirustapaukselle eikä perheestä kukaan ole matkaillut ulkomailla edeltävän 14 vrk aikana, oireita voi seurata kotona ilman testaamista. Oireisena lapsi ei kuitenkaan voi mennä kouluun tai varhaiskasvatukseen.

- Jos lapsella on allerginen nuha, yksittäisiä aivastuksia tai jos hänen nenänsä alkaa valua ulos mennessä mutta oireilu loppuu sisätiloissa, lapsi voi mennä kouluun tai varhaiskasvatukseen, kunhan hänen yleistilansa on muuten normaali eikä infektio-oireita ole.

Jos oireet seurannassa kokonaan väistyvät, ei testiin tarvitse mennä, vaan kouluun tai varhaiskasvatukseen voi palata yhden oireettoman päivän jälkeen.

Jos testitulos on negatiivinen, lapsi voi palata kouluun tai varhaiskasvatukseen, kun hän on parantumassa, vaikka oireet eivät olisi kokonaan väistyneet.

Jos testi otetaan, mutta tuloksen saaminen viivästyy, voi kouluun tai varhaiskasvatukseen palata yhden oireettoman päivän jälkeen, jos lapsi ei tiettävästi ole altistunut varmistetulle koronavirustapaukselle eikä perheestä kukaan ole matkaillut ulkomailla edeltävän 14 vrk aikana.

Saman perheen samaan aikaan sairastuneista riittää yksi negatiivinen koronatestitulos. Kaikkia perheen lapsia ei ole tarpeen testata.

Jos lapsen hengitystieoireet pitkittyvät, häntä ei tarvitse testata toistuvasti, kunhan oirekuva pysyy samanlaisena.

Koulu tai varhaiskasvatus ei saa vaatia todistusta negatiivisesta testistä

Lisää tietoa: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/lapset-ja-koronavirus

Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä