Viikko 36

Viikko alkoi leikeillä ja palapelien rakentamisella. Ryhmässä palapelien rakentelu on monelle lapselle juuri nyt mieleinen juttu. Palapelejä on kiva koota yhdessä kaverin kanssa ja samalla sinnikkyys ja hahmottamisen taito lisääntyy.

Matematiikassa kuvailtiin paikkoja. Matikkamuurahaisten tavoin muodostimme erilaisia jonoja ja pohdimme: Kuka on jonon ensimmäinen? Kuka on jonon viimeinen? Kuka on jonon keskimmäinen? Entä toinen, kolmas, toiseksi viimeinen jne. Mitä tarkoittaa jos olet kaveria vastapäätä? Miltä näyttää jos kaverukset ovat selät vastakkain? Ryhmään tuli kyläilemään Saksasta asti pikku-robotti. Robotit toimivat aina tarkasti ohjeen mukaan ja robottileikin avulla niin toimivat myös eskarilaiset. Leikissä käytimme omaa kehoamme ja harjoittelimme käsitteitä pystysuora ja vaakasuora. (Esim. Laita oikea käsi pystysuoraan, laita vasen käsi vaakasuoraan. Seiso pystysuorassa, makaa vaakasuorassa jne. Tuokion lopuksi teimme kuullun ymmärtämisen harjoituksen.

Seikkailujen eskarin tämän kertainen tarina oli nimeltään ”Pelottava ääni”. Katsoimme siihen liittyvän videon, jossa esikouluikäiset lapset kertovat omista peloistaan. Aihe herätti paljon keskustelua ja lapset kertoivat omia kokemuksiaan pelottavista asioista ja tilanteista. Miltä pelon tunne tuntuu ja mikä siihen voisi auttaa? Lopuksi lapset piirsivät kuvan: ”Mikä minua pelottaa.”

Torstai aamu käynnistyi koko koulun poistumisharjoituksella. Harjoitus tuntui monesta jännittävältä, sillä kaikki oli uutta ja ihmisiä kokoontui pihalle paljon. Olimme kuitenkin puhuneet asiasta jo etukäteen lapsille ja siirtyminen pelastautumispaikalle sujui hienosti.

Torstaina Vahvuusvaris ystävineen esittäytyi lapsille. (Huomaa hyvä! - materiaali, joka pohjautuu positiiviseen pedagogiikkaan ja luonteenvahvuuksien tunnistamiseen) Luimme Vahvuusvariksen tarinan ystävällisyydestä ja keskustelimme lasten kanssa ystävällisistä teoista. Mitä ystävällistä sinä olet tehnyt? Mitä ystävällistä joku toinen on sinulle tehnyt? Miltä ystävällisyys tuntuu? Ryhmässä on esillä ystävällisyyden tähtitaulu, johon lapset saavat liimata tähtiä tehdessään ystävällisiä tekoja. Ryhmässä käynnistyi heti ilo auttaa muita ja hyvä tunne omasta onnistumisesta. Samalla lapset oppivat itsearviointia.

Kommentit

Kirjaudu sisään lisätäksesi tähän kommentin