Linja-autovaraukset

Koulujen ohje tilausajoihin

Kunnalla onkaksi päivähintaista autoa käytettävissä mm. uimahallikuljetuksiin. Päivähintaisten autojen koko ja vapaanaolotiedot löytyvät tältä sivulta.


Kaikkien tilausajojen pyynnöt lähetetään sähköpostilla Savo-Karjalan Linjan ajojärjestelijä Joonas Tukiaiselle, joonas.tukiainen@skl.fi (0443513114).
Lähetä kopio pyynnöstä myös hyvinvointipalveluiden toimistosihteerille (anna-maija.mustonen@liperi.fi), jotta pyyntö saadaan arkistoitua mahdollista kustannusten jakoa varten.

Pyynnössä tulisi olla seuraavat tiedot:

  • Mistä kuljetuksen tulisi lähteä ja milloin
  • Montako oppilasta kuljetetaan
  • Mihin oppilaat kuljetetaan
  • Jos oppilaat kuljetetaan myös toiseen suuntaan, mihin aikaan ja mistä
  • Kuljetusta koululla hoitavan henkilön tiedot
Lisäksi tee varaus kuljetuksista pedanet varauskalenteriin, jotta varauksesi on tiedossa muille kouluille. Kirjaa pedanet-varaus haluamasi auton kohdalle, kirjaa lisätietoihin koulu ja varaajan nimi. 

Tilausajot kattavat niin suuret, kuin pienet oppilasmäärät. Mikäli suuria oppilasmääriä ei ole mahdollista kuljettaa omilla päivähintaisilla autoilla, tulee siitä Joonas Tukiaisen ilmoitus, jolloin kunta voi harkita erillisen tilauksen tekemistä joko Savo-Karjalan linjalta tai muulta toimijalta. Mikäli pieniä oppilasmääriä ei ole esimerkiksi taloudellisista syistä järkevää kuljettaa kouluilta omilla autoilla, voi kunta harkita, tilaako se erillisen taksin kuljetukseen. Kuljetuksen taloudellisesta tai muusta tekijästä voi tarvittaessa kysyä kuljetusyhteyshenkilön arvion.