HYVÄ opisto - Hyviä väestösuhteita, tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta
Uusi opiston toiminnan kehitämishanke pureutuu yhdenvertaisuuteen ja saavutettavuuteen
Hankkeen tavoitteet saavutetaan päivittämällä kansalaisopiston ja taidekoulun tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma, kehittämällä saavutettavuutta kuulemisten ja asiakasraadin avulla, kehittämällä ohjaus- ja tukipalveluita. Oleellista on viestinnän kehittäminen aiempaa
saavutettavammaksi, kohdennetummaksi ja luottamusta rakentavaksi.
Hankeaika 15.5.2023 - 30.6.2025.
HYVÄ-opisto -hankkeen tavoitteet ja toimintasuunnitelma:
Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunitelman päivittäminen, hyvien väestösuhteiden huomioiminen, syksy 2023, alkuvuosi 2024
Syksyllä kartoitamme kyselyllä yhdenvertaisuuden toteutumista opiston toiminnassa. Yhdenvertaisuuden teemaviikoilla marraskuussa aloittaa toimintansa uusi asiakasraati, joka syksyn aikana osallistuu yhdevertaisuuteen liittyvien asioiden arviointiin ja kehittämiseen.
Saavutettavuus, väestösuhteet, kevät 2024-syksy 2024
Keväällä 2024 huomion kohteena ovat opiston asiakasjärjestelmät ja tiedottaminen. Miten saavuttamme paremmin kaikki lapualaiset. Tavoitteena on tuottaa erityisen matalan kynnyksen kursseja, jotka on suunniteltu yhdessä eri järjestöjen asiantuntijoiden ja kokemusasiantuntijoiden avulla. Asiakasraati kutsutaan koolle osana kurssisuunnittelua ja arvioimaan toteutuneita kursseja ja tiedottamisen saavutettavuutta.
Ohjaus-, neuvonta- ja tukipalvelutoiminnan pilotointi syksy 2024-kevät 2025
Pitäisikö opistolla on osa-aikainen ohjausta ja neuvontaa toteuttava henkilö, joka avustaa kuntalaisia löytämään opiston kurssivalikoimasta parhaiten tarpeisiin vastaavan kurssin ja tarvittaessa ohjaa myös muiden palveluntuottajien piiriin, jos soveltuvaa kurssia ei opistolla ole? Tarvitsemmeko chat-botin, joka avustaa kurssien löytämisessä? Millaista olisi vakiintunut, säännöllinen yhteistyö sidosryhmien kanssa? Erityisesti yhteistyö hyvinvointialueen kaipaa toimintamalleja. Entä liikunta- ja kulttuurireseptitoiminta, voisiko se olla hyvinviointia edistävää ja miten Kaikukortti on palvellut asiakkaitamme?
Viestinnän kehittäminen saavutettavammaksi, sen arviointi keväällä 2025 - Selkotunnuksen hakeminen keväällä 2025
Tarkoituksena on, että opistolla on syksyllä 2025 ajantasainen viestintä- ja markkinointisuunnitelma, jossa on huomioitu saavutettavuus ja selkokielisyys. Iso urakka on saada kaikki opiston eri viestintäkanavat saavutettaviksi aj selkokielisiksi. Kunnianhimoisena tavoitteenamme on että opiston ja taidekoulun kotisivuilla on Selkotunnus, tavoitamme eri kohderyhmät aiempaa kattavammin ja apunamme tässä on asiantuntijaraati, eri järjestöjen verkostot sekä muut yhteistyökumppanit. Myös viestinnässämme tulee toteutua hyvien väestösuhteiden kehittäminen.