Matin ja Liisan koulu

Viimeinen kouluviikko ja uusi lukuvuosi

Perjantai 29.5

Perjantaina kouluissa on poikkeusaikataulu eli koulupäivä on sekä ala- että yläkoululla kello 8-12. Oppitunnit pidetään alakoululla luokanopettajan ja yläkoululla luokanvalvojan johdolla lukujärjestyksestä poikkeavasti.

Lauantai 30.5.

Lauantaina on ohjelmassa pikainen koulupäivä. Aloitamme kyytien saavuttua kello 8:15 ja ohjelman pitäisi olla valmis jo 8:45, jolloin kyydit lähtevät takaisin. Toivomme, että kaikki koulukuljetuksessa olevat oppilaat käyttäisivät kyytejä, jolla vältetään turhaa autoruuhkaa koululla. Valitettavasti tänä vuonna huoltajat eivät voi tulla mukaan todistusten jakoon eli toivomme, että kaikki huoltajat pysyvät koulualueen ulkopuolella. 

Todistusten postitus

Niille oppilaille, jotka ovat anoneet poissaolon, todistus lähetetään poikkeuksellisesti postissa. Postitus alkaa maanantaina 1.6. eli todistusten voi olettaa olevan perillä aikaisintaan viikon 23 lopulla.

Opinto-ohjaaja

Yhteisvalinnan tulokset julkaistaan 11.6. Opinto-ohjaaja on koululla torstaina 11.6. ja perjantaina 12.6. 8:30-14:00.

Ehtolaiskuulustelu

Niille oppilaille, jotka saavat todistukseen hylätyn arvosanan järjestetään ns. ehtolaiskuulustelupäivä 15.6.2020. Mahdollisen hylätyn oppiaineen suorittamisesta tulee sopia opettajan kanssa erikseen.

Kirjojen palauttaminen

Niillä oppilailla, jotka ovat anoneet poissaolon, kirjojen palautus on käynnissä Wilmassa lähetetyn aikataulun mukaisesti viimeisen kouluviikon aikana. Jos tänä aikana kirjoja ei ole palautettu, palautuksesta pitää sopia erikseen kanslian kanssa. Palautumattomista kirjoista kunta lähettää normaalisti laskun koteihin.

Hyvää kesää kaikille!

Paluu lähiopetukseen 14.5. alkaen

Hallituksen päätöksen mukaisesti peruskouluissa siirrytään takaisin lähiopetukseen 14.5. alkaen. Tälle sivulle kootaan tietoja niistä asioista, joita kouluun palatessa on hyvä huomioida sekä muutoksista käytännön järjestelyistä.

Poissaolot:


Jos oppilas on pois, huoltaja tekee normaalisti anomuksen poissaolosta. Yli 5 päivän poissaoloanomukset tehdään rehtorille. Anomuksen voi tehdä normaalisti paperilomakkeella, joka löytyy täältä tai viestillä Wilmassa huoltajan tunnuksia käyttäen niin, että anomuksesta selviää samat asiat kuin lomakkeelta eli:
  • oppilaan nimi ja luokka
  • poissaolon ajankohta
  • syy poissaololle
  • Ilmoitus siitä, että huoltaja ymmärtää vastaavansa poissaolon ajalta oppilaan koulutyön edistymisestä.

Jos oppilas on sairas, poissaolo ilmoitetaan normaalisti Wilmassa. Tällä hetkellä lienee kaikille selvää, että kouluun ei tulla edes vähän oireilevana vaan silloin sairastetaan kotona. Jos oppilas oireilee koulussa, hänet siirretään erilliseen tilaan odottamaan huoltajaa hakemaan hänet pois koulusta. Oireilevaa oppilasta ei voida kuljettaa koulukyydeillä ilmeisen tartuntavaaran takia.

Tehtävät poissaolon ajalta tulee tiedustella opettajilta. Kouluun palatessa etäopetusta ei enää järjestetä.

Kouluun saapuminen ja poistuminen:


Kouluun saavuttaessa kunta on ohjeistanut oppilaita siirtymään kuljetuksesta suoraan luokkaan odottamaan tunnin alkua. Tästä annetaan tarkentavaa ohjeistusta myöhemmin. Itsenäisesti kouluun tulevia oppilaita kehoitetaan tulemaan kouluun mahdollisimman tarkasti koulun alkamisen aikaan ja siirtymään suoraan luokkaan.

Koulun päättyessä koulun alueelle ei ole suositeltavaa jäädä vaan kuljetusoppilaat siirtyvät kuljetuksiin ja muut kotimatkalle. 

Oppilaita saattavia huoltajia pyydetään pysymään mahdollisuuksien mukaan koulualueen ulkopuolella.

Välitunnit:


Välitunteja on porrastettu alkamaan eri aikoihin. Välitunnit vietetään ulkona oman luokan kanssa sekä ala- että yläkoululla. Tämä tehdään ryhmien sekoittumisen minimoimiseksi ja kouluun tulevien oppilaiden on hyvä ymmärtää tämä jo etukäteen. 

Yläkoululla siirtymävälitunneilla siirrytään suoraan luokasta toiseen.

 

Ruokailu:


Monarilla ruokailevat alakoulun luokat (1, 2, 5, ja 6) ruokailevat luokkatiloissaan porrastetusti.
Lukiolle siirtyvät alakoulun luokat (3-4) ruokailevat porrastetusti lukion ruokalassa.
Yläkoulu ruokailee porrastetusti Monarin ruokalassa ja liikuntasalin lohkossa.

Luokittaiset ruokailuaikataulut näkyvät pääsääntöisesti Wilmassa.

Koulukuljetukset:


Kuljetusaikataulut löytyvät nyt Wilmasta. Koulukyydit toimivat lähes normaalisti. Yksittäisissä vuoroliikenteen busseissa voi vielä tulla muutoksia, koska kaikkia linjoja ei ole vielä vahvistettu ajettavaksi. Jos muutoksia tulee, niistä kerrotaan täällä ja Wilmassa.

Koulukuljetuksissa on toivottava, että oppilaat istuvat mahdollisimman väljästi kunnan ohjeistuksen mukaisesti. Ensisijaisesti on hyvä istua samassa taloudessa asuvan henkilön vieressä.

Jos oppilas ei käytä koulukuljetuksia, siitä on hyvä ilmoittaa etukäteen Kati Sammallahdelle Wilmassa.

Opetusjärjestelyt:

Loppu kevään ajaksi osa luokista siirtyy opetukseen lukion tiloihin. Siirtyvät luokat ovat alakoulun 3-4 luokat sekä taton oppilaat. Näillä oppilailla koulupäivä alkaa ja päättyy lukiolla, myös kuljetukset on järjestetty. Ruokailu tapahtuu lukion ruokalassa.

Lukujärjestykset uusine porrastuksineen tulevat vähitellen näkyviin Wilmaan. Tällä hetkellä valmiina on suurin osa 1-6 luokkien lukujärjestyksistä.

Muita muutoksia:


Ryhmien sekoittumista vältetään. Tätä varten mahdollisimman monissa aineissa pidetään tunnit oman luokan mukana. Joissain aineissa tämä on mahdotonta, joten myös sekaryhmiä on edelleen.

Alakoululla luokkatilojen välillä liikutaan mahdollisimman vähän. Yläkoululla liikkumisen määrää yritetään vähentää, mutta käytännössä sitä ei kuitenkaan voida välttää. Oppilaat eivät liiku ala- ja yläkoulun luokkien välillä. 

Liikuntaa ja muitankin tunteja pidetään mahdollisuuksien mukaan ulkona. Oppilaan varustautuminen on hyvä olla sen mukaista.

Yhteisessä käytössä olevia koulun tavaroita käytetään vain, jos ne voidaan puhdistaa käytön jälkeen. 

Kevään aikana kiinnitetään erityistä huomiota yhteisten sääntöjen noudattamiseen. Jos oppilas tahallisella toiminnallaan aiheuttaa ongelmia ja näin tahallaan aiheuttaa vaaraa muille oppilaille, loppu koulupäivän opetuksen epäämistä käytetään huomattavasti normaalia herkemmin. Näissä tapauksissa huoltajaa pyydetään hakemaan oppilas koulusta tai lupa oppilaalle palata kotiin itsenäisesti. 

Viranomaisten ohjeistuksia:


Opetushallituksen tiedotteen asiaan liittyen voit lukea täältä ja linkin kautta löytyy myös lisätietoja kouluille annetuista yleisistä ohjeistuksista.

Opetus- ja kulttuuriministeriön päivitetty ohje täällä.

Tiedote 15.4.2020: Ateriakorvaus Lapinlahden kunnassa etäopetuksen aikana

Palvelulautakunta päätti kokouksessaan 3.4.2020, että Lapinlahden kunta korvaa etäopiskelijoiden kouluruokailua osto-oikeussetelillä. Setelin arvo tulee olemaan 1,25€/oppilas/koulupäivä. Korvaus maksetaan siltä osin kuin etäopiskelu on toteutunut eli mahdolliset lähikoulupäivät vähennetään setelin arvosta. Osto-oikeussetelit käyvät Lapinlahden alueen ruokakaupoissa: Lapinlahden ja Varpaisjärven S-Marketit, K-Market Ruokamestari, K-Kauppa Nissinen ja Alapitkän Eväskori.

Wilmassa on ajalla 15.-22.4.2020 avoinna lomake, jolla kysytään, haluaako huoltaja/täysi-ikäinen opiskelija hyödyntää etäopetusjakson ajalta ateriakorvauksen. Tämä lupa koskee koko etäopetusjaksoa 18.3. alkaen sinne saakka kuin se tulee kestämään. Lupa on lapsikohtainen eli on käytävä antamassa jokaisen perheen oppilaan osalta erikseen. Vain Wilman lomakkeen kautta ajoissa tulleet ilmoitukset huomioidaan.

HUOM! Lomakkeet löytyy vain Wilman selainversiosta.

Ajalta 18.3.-30.4.2020 setelit postitetaan vk 18-19 aikana. Tämä seteli on voimassa 31.5.2020 saakka. Toukokuun osalta postitus tapahtuu lopummalla toukokuuta riippuen poikkeusajan kestosta.

Osto-oikeusseteli tulee käyttää yhdellä ostokerralla ja se jätetään kassalle allekirjoitettuna. Kauppa toimittaa setelin kuitteineen laskun liitteenä koulutoimistoon. Osto-oikeussetelillä saa ostaa vain elintarvikkeita (sis. alv 14%). Perheille, joilla on monta oppilasta, postitetaan setelit oppilaskohtaisesti.

 

Lisätietoja:
Merja Korhonen
sivistysosaston palvelusihteeri
merja.korhonen@lapinlahti.fi
040 488 3052