2. Markkinointi ja kuluttaminen: tehtävät 14.11.2016

Tehtävät 14.11.2016

Vastaa tehtäviin ja palauta palautuskansioon.

Aineistot

- Kirja kpl 10. Markkinointi ja kuluttaminen sekä 11. Kuluttajan oikeudet
- Kilpailu- ja kuluttajaviraston sivut http://www.kkv.fi/Tietoa-ja-ohjeita/
- Ajantasainen lainsäädäntö http://www.finlex.fi/fi/

Tehtävät:
1. Samanlaisen ihonhoitotuotteen voi ostaa ystävän järjestämillä kotikutsuilla tai verkkokaupasta. Miten kaupan ehdot eroavat eri vaihtoehdoissa? Kuka maksaa postimaksun palautettavasta verkko-ostoksesta?

2. Kirja s. 90-91 teht. 6. (myös alla kirjoitettuna)
  • teht. 6. Elsa päätti korjauttaa polkupyöränsä urheiluliikkeessä ja samalla hän päätyi ostamaan itselleen kengät ja pyöräilykypärän alennusmyynnistä. Kotona hän huomasi, että toisen urheilukengän pohjassa on halkeama. Kypäräkin istui huonosti Elsan päähän. Elsa päätti palauttaa ostoksensa samalla kun hakisi pyöränsä liikkeestä. Korjauksen hinta yllätti. Alun perin 50 euron hinta-arvio olikin muuttunut 150 euron laskuksi ja renkaat sekä keskiö oli uusittu, vaikka kyseessä piti olla vain vaihteiden korjaus.
  • a) Onko Elsalla palautusoikeus ostamiinsa tuotteisiin?
  • b) Miten Elsan pitäisi suhtautua 150 euron pyöränkorjauslaskuun?

3. Kodinkoneliike lupaa 2 vuoden takuun pyykinpesukoneelle. Kone menee rikki 2 v 2 kk kuluttua ostohetkestä. Kuka maksaa korjauskustannukset? Perustele.

4. Olet ostanut lipun Antti Tuiskun konserttiin. Onko sinulla oikeus saada lipun hinta takaisin, jos konsertin esiintyjä peruuttaa esiintymisensä?

5. Janne osti auton naapurikaupungista Mikolta. He sopivat kaupasta netissä. Mikko tarjosi Jannelle mahdollisuutta tutkia autoa ennen kaupan lukkoonlyöntiä. Janne ei jaksanut matkustaa naapurikaupunkiin sitä varten, vaan maksoi Mikolle auton ja haki sen pois. Viikon kuluttua Janne otti Mikkoon yhteyttä ja vaati kauppahinnan alentamista sillä perusteella, että hän oli olettanut auton renkaiden olevan uudet. Oli käynyt ilmi, että renkailla ei saanut enää ajaa. Mikko ei suostunut, sillä hän ei ollut erikseen maininnut renkaista mitään.
a) Perustele Kauppalain 4 luvun 20 § avulla, miksi Mikko on oikeassa.
b) Miksi käytetyn auton ostaminen yksityiseltä henkilöltä on riskialttiimpaa kuin autoliikkeestä ostaminen?

Tehtävät 14.11.2016

  • Palauta kuva tai muu tiedosto
  • Palauta merkintä
  • Palauta linkki

Sinulla ei ole tarvittavia oikeuksia lähettää mitään.