Pohjois-Savon tutoropettajaverkosto -hanke

Tervetuloa Pohjois-Savon tutoropettajaverkosto -hankkeen sivuille!

Opetushallituksen rahoittaman hankkeen (1.1.2018-30.6.2019) tavoitteena on varmistaa, että hanketoimijoiden kaikille kouluille nimetään tutoropettaja ja heille organisoidaan koulutusta, jolla tutoropettajille huolehditaan riittävät ja tarpeisiin vastaavat ajanmukaiset pedagogiset ja digitaaliset taidot ohjata koulunsa opettajia. Koulutusten tavoitteena on myös tutoropettajien vuorovaikutustaitojen ja vertaiskouluttajaosaamisen kehittäminen.

Toisena tavoitteena on kehittää alueen koulujen toimintakulttuuria yhteisöllisemmäksi ja näin luoda edellytyksiä laadukkaalle tutoropettajatoiminnalle ja osaamisen kehittämiselle sekä levittämiselle. 

Hankkeessa hyödynnetään yhteistyökuntien sekä Kuopion tutor-mentoropettajamallia, tvt-sivustoa ja hankekokemuksia. Tavoitteena on luoda erikokoisia kuntia hyvin palveleva tutoropettajamalli ja kannustaa alueen tutoropettajia verkostoitumaan sekä jakamaan kokemuksiaan ja hyviä käytänteitään alueelliselle yhteiselle verkkoalustalle. 

Hankkeeseen osallistuvat seuraavat 17 kuntaa:
Iisalmi, Kaavi, Keitele, Kiuruvesi, Kuopio, Lapinlahti, Leppävirta, Pielavesi, Rautalampi, Rautavaara, Siilinjärvi, Sonkajärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi, Vesanto ja Vieremä.

Ohjeita verkoston Peda.net -sivujen käyttöön ja Peda.net -tunnusten tekemiseen

Alkuohjeita Peda.net -ympäristön käyttöönottoon ja tunnusten luomiseen niille, joilla vielä ei ole sellaisia (vain tunnuksilla kirjautumalla pääset liittymään alasivuille ja näkemään niiden sisällöt): 

1. Luo tunnukset osoitteessa https://peda.net/:register ja toimi saamiesi ohjeiden mukaan (jos sinulla on jo tunnukset Peda.nettiin, voit ohittaa tämän vaiheen). OmaTila-sivulla lisää profiiliisi vähintään kuntasi ja koulusi nimi, jotta tunnistamme sinut verkoston jäseneksi. OmaTila-sivulle pääset aina napsauttamalla omaa nimeäsi sivun yläreunassa. Napsauta siellä Muokkaa ja täytä ainakin Julkinen kuvaus -kenttä.

2.
Mene osoitteeseen https://peda.net/kuopio/tvt-tuki/pth ja kirjaudu ympäristöön henkilökohtaisilla tunnuksillasi. Sisäänkirjautumisen painike löytyy oikeasta yläkulmasta. 

3.
Sisäänkirjautumisen jälkeen sinun kannattaa tilata hankesivu OmaTila-sivullesi napsauttamalla sinistä tähteä tämän sivun oikeassa yläkulmassa (--> Tallenna). Näin löydät helposti seuraavan kerran kirjautuessasi Peda.nettiin linkin verkoston sivulle.

4.
Napsauta vasemman laidan sivujen otsikoita (oranssi ja vihreä lukon kuva otsikon vieressä) ja valitse aina "Liity sivulle", jolloin lukon kuva muuttuu harmaaksi. Tämän jälkeen joku ylläpitäjistä hyväksyy sinut osallistujaksi ko. alasivulle ja lukko muuttuu vihreäksi avaimen kuvaksi.  Muista sisäänkirjautua Peda.nettiin ennen tätä vaihetta, muutoin sinulta kysytään avainta!

5. Hyväksymisen jälkeen pääset näkemään kaikkien sivujen sisällöt, ilmoittautumaan esim. verkoston messuille ja osallistumaan keskusteluihin sekä mm. jakamaan aineistoja Ryhmäpalautuskansioihin. 

Huomaa, että OmaTila-sivullasi (Omat tiedot ja asetukset --> Ulkoiset todennuspalvelut) voit yhdistää Peda.net-tunnuksesi esim. O365-tunnukseesi, jonka jälkeen pääset kirjautumaan Peda.net -sivuillesuoraan O365-painikkeesta.


Ota tarvittaessa yhteyttä Anuun (anu.wulff(at)kuopio.fi, p. 044 718 4205).