Koulun toimenpiteet

Noudatamme syksyllä 2016 käyttöön otettua uutta opetussunnitelmaa ja tarjoamme oppilaillemme sen mukaista opetusta. Pyrimme käyttämään erilaisia työtapoja ja monipuolisia opetusmenetelmiä. Koulun pedanet-sivuilta löytyy koulukohtainen tuntijako, jota lukuvuosittain tarpeen mukaan päivitämme. Valinnaisainetarjonnan pyrimme pitämään monipuolisena.

Yksityisen päiväkoti Touhula-Vehmasmäki varhaiskasvatuksen (esiopetuksen) ja Vehmasmäen koulun perusopetuksen (alkuopetuksen) lukuvuoden aikana tehtävä yhteistyö kirjataan yhteistyösuunnitelmaan. Touhulan päiväkoti sijaitsee fyysisesti noin kilometrin päässä Vehmasmäen koululta, joten se määrittelee yhteistyön muotoja ja määrää. Lukukaudella 2021-2022 otetaan käyttöön Tiimisopimus

Tiimisopimus Vehmasmäen koulu joustava esi-ja alkuopetus vol1.docx

Lukuvuoden kolme VESO-päivää käytetään seuraavasti:
10.8. Koulukohtainen suunnittelupäivä (1 VESO)
11.8. Koulukohtaista suunnittelua (1VESO) 
Talvella koulukohtainen suunnitteluiltapäivä tai yhteinen koulutus, CAF-arviointi (1/2-VESO)
Keväällä vuosisuunnitelman arviointia (1/2-VESO)

Suunnitelmat laaja-alaisen erityisopettajan sekä koulunkäynninohjaajien tunneista tehdään lukuvuoden suunnittelupäivänä. Erityisopettajan tunnit kohdennetaan niin, että todellinen tarve ja tasapuolisuus toteutuvat. Kolmiportaisen tuen toteutumista seurataan koko ajan ja siihen tehdään tarpeen mukaan tarvittavia muutoksia. Laaja-alainen erityisopettajamme toimii pääsääntöisesti luokissa. Hänelle on annettu mahdollisuus pitää myös tukiopetustunteja.
Ohjaajien tunnit on jaettu siten, että ohjaajat olisivat mahdollisimman paljon saman luokan tai opetusryhmän kanssa. Kaikilla ohjaajilla on koulun tuntien ohella tunteja myös iltapäivätoiminnassa. Lisäksi ohjaajat osallistuvat kuljetusoppilaiden kyytivalvontoihin aamuisin.

Liikkuva Koulu -toimintaa jatketaan edelleen. Kaksi opettajaa muodostaa tiimin, joka vastaa toiminnan suunnittelusta ja toteuttamisesta. He toimivat samalla myös koulun liikuntavastaavina.

Oppilasarviointi toteutetaan kuntakohtaisten arviointiohjeiden mukaisesti. Tavoitekeskustelut oppilaan ja opettajan kesken käydään alkusyksystä. Oppimiskeskustelut näiden tavoitekeskusteluiden ja niistä kirjattujen asioiden pohjalta käydään yhdessä oppilaan, huoltajan / huoltajien ja luokanopettajan kesken marraskuun ja joulukuun aikana.

Monialaisena oppimiskokonaisuutena Kuopion koulujen yhteisenä teemana tänä lukuvuotena on Hyvinvoiva minä viikolla 40. Monialaisten viikot suunnitellaan Kuopion kaupungin ohjeistuksen mukaisesti.
MOK- viikko toteutetaan oppilaiden viikkotuntien mukaisesti. Viikon aikana käydään läpi hyvinvointiin liittyviä teemoja: terveellinen ravinto, liikunta/retki luontoon, omat vahvuudet ja leipominen luokittain omissa ryhmissä. Koulukuraattorimme Jonna Säisä on torstain mukana MOK-viikkomme ohjelmassa teemalla vahvuuksien puu, omat vahvuuteni. Perjantaina viikko päättyy luokittain tapahtuvaan koontikeskusteluun viikon aikana opitusta ja koetusta.

Toinen Monialainen oppimiskokonaisuus toteutetaan helmikuussa Hyvinvoiva sinä. Kevään MOK-viikko jakaantuu useammalle viikolle oppilaiden viikkotuntimäärät huomioiden. Tiiviimpi aiheen käsittely on viikolla 8. Hyvinvoiva sinä jatkaa syksyn MOK-teemaa toisesta näkökulmasta. Hyvinvointia yhdessä sinä ja minä. MOK-viikon aikataulut ja sisällöt ja arvionti informoidaan Wilman kautta huoltajille ennen viikkoa 8.