3 Henkilöstö
Henkilöstöjohtaminen, osaamisen kehittäminen ja työhyvinvointi
Ennakoivalla henkilöstösuunnittelulla tarkoitus on varmistaa, että henkilöstön osaaminen, määrä, rakenne ja sijoittelu kaupunkiorganisaation tehtäviin vastaavat määriteltyä palvelutasoa, ennakoituja palvelutarve- ja toimintatapamuutoksia.
Henkilöstön sisäinen liikkuvuus ja ulkoinen rekrytointi perustuvat palvelualueiden omaan rekrytointisuunnitelmaan, jossa määritellään miten tulevat uusrekrytoinnit toteutetaan ja minkälaista markkinointia potentiaalisten hakijoiden kohdalla on tarpeen tehdä.
Sisäinen liikkuvuus on aina ensisijainen tapa täyttää avoimeksi tulevat tehtävät.
Henkilöstön ja johdon rekrytoinneissa käytetään osaamisprofiileja ja ajantasaisia tehtävänkuvia.
Pysyvät tehtävät täytetään toistaiseksi olevilla työsuhteilla. Sijaisiksi rekrytoidaan ensisijaisesti pätevää henkilökuntaa. Sijaisten ottamisessa noudatetaan periaatteita, joissa harkintaa käyttäen tulee ratkaista sijaisen tarve. Yleisesti ottaen lyhyet sijaisuudet pyritään järjestämään sisäisesti ja pidempiin noudatetaan täyttölupamenettelyn ohjetta.
Kehityskeskusteluissa käytetään KuntaHR-järjestelmää.
Koululla on henkilöstön osaamisen kehittämisen suunnitelma, jota päivitetään säännöllisesti. Täydennyskoulutuksen suunnittelussa otetaan huomioon henkilöstön osaamiskartoituksissa esille tulleet tarpeet.
Rehtori vastaa työhyvinvointiin ja työsuojeluun liittyvien toimintamallien ja ohjeiden toimeenpanosta sekä aktiivisen aikaisen puuttumisen toimintamallin toteutumisesta: Työhyvinvointi/työsuojelu
Vuosittaiset työhyvinvointisuunnitelmat toimitetaan sähköpostilla työsuojeluvaltuutetulle.
Lisätietoja:
perusopetuspäällikkö Sari Helena Kokkonen 044 718 4018
Koulun toimenpiteet
Henkilöstöjohtaminen
Minna Canthin koulun rehtori arvostaa henkilöstöään ja pyrkii johtamaan sitä oikeudenmukaisesti. Lukuvuoden alussa kouluun tuli 17 uutta aikuista töihin.
Rehtorille on tärkeää se, että henkilöstön osaaminen vastaa annettua tehtävää. Kouluun onkin palkattu pätevää henkilökuntaa. Tva-korvattavien tehtävien tehtävänkuvat on suuniteltu tukevan rehtorin koulunkehittämisajatuksia.
VESO:t käytetään koulukohtaisesti uuteen opetussuunnitelmaan liittyviin aiheisiin, painopisteenä valinnaisaineet ja arviointi.
Opettajat, koulunkäynninohjaajat, koulusihteeri ja rehtorit osallistuvat mahdollisuuksien mukaan ja ensisijaisesti paikallisen tason järjestämään ajankohtaiseen ja alueen opetushenkilöstölle suunnattuun täydennyskoulutukseen. Henkilökuntaa kannustetaan osallistumaan kaupungin sisäisiin koulutuksiin.
Kehityskeskustelut
Rehtori keskustelee säännöllisesti opettajien kanssa uudesta opetussuunnitelmasta.
Rehtori käy tarvittaessa aineryhmäkeskusteluja. Kehityskeskustelut rehtori käy aineryhmätiimeittäin ja tarvittaessa kahden kesken opettajan tai muun henkilökunnan jäsenen kanssa. Kehityskeskusteluissa rehtori käyttää KuntaHR-järjestelmää.
Työhyvinvointi ja perehdyttäminen
Rehtorin lisäksi työhyvinvoinnista huolehtii työhyvinvointipari. Työhyvinvointipari pyrkii edistämään henkilöstön työssäjaksamista mm. olemalla tukena arjessa ja järjestämällä yhteisiä virkistystapahtumia. Lukuvuonna 2016 - 2017 tyhy-pari on mahdollisuuksiensa mukaan suunnittelemassa koulun tilojen käyttöä. Lisäksi työhyvinvointipari laatii koulun työhyvinvointisuunnitelman ja osallistuu kaupungin järjestämään koulutukseen. Rehtori vastaa siitä, että työntekijät perehdytetään yksikön toimintaan. Perehdyttämistä osaltaan toteuttavat apulaisjohtaja, turvallisuusvastaava ja työhyvinvointipari. Viraston kaupunkitasoinen perehdyttämissivusto on toistaiseksi osoitteessa:http://www.peda.net/veraja/kuopio/perehdytys