Kuvat 2019-2020

Vko 25.5 - 29.5

Toukokuun viimeisen viikon touhuja.


Säät ovat hellineet meitä ja olemme päässeet nauttimaan jopa helteistä. Teimme mukavan retken ankkapuistoon. Evästauko on aina retken kohokohta😊

Olemme ulkoileet paljon aamu- ja iltapäivällä. Keinuttu, tehty hiekkakakkuja, kerätty voikukkia ja tutkittu ötököitä..leppäkerttuja ja muurahaisia.

 



Voikukkia on myös askareltu tuomaan meille kesätunnelmaa ja koristamaan ryhmätilaamme. Leikitty paljon erilaisia leikkejä, luettu, laulettu ja pelailtu. Ilmapallot tuntuu olevan myös ryhmämme kestosuosikkeja.



Vähän on myös ollut haikeutta ilmassa kun meidän kaikki 3 - vuotiaat siirtyvät ensi viikosta lähtien isojen puolelle. Paikalla olleiden kanssa olemme viettäneet läksiäisiä ja muiden läksiäiskortit löytyvät lokerosta😊



Aurinkoista Viikonloppua kaikille ☀️

 

 

 

 

 

Meidän päivämme 18-22.5

Olemme syöneet herkullista ja ravitsevaa ruokaa aamupalalla, lounaalla ja välipalalla. Nam!

Kädentaitoja sisällä ja ulkona! Kukkaloistoa ja kivikavereiden tekoa. 

Olemme harjoitelleet pukemista ja riisumista ihan itse. Se sujuukin jo monelta meistä tosi hienosti ja aikuinen auttaa aina kun apua tarvitaan!😊

Sisällä ja ulkona olemme leikkineet kaikkea hauskaa yhdessä ystävien kanssa. 

Tämän viikon retkemme suuntautui Katariinanniemeen. Matkalla hämmästelimme mm.kauniita valkoisia narsisseja ja perillä pääsimme leikkipuistoon. Olipa hauskaa kiipeillä, pomppia, keinua ja tutkia ympäristöä!

Keskiviikon päiväpiirillä vietettiin avustajamme Ellin läksiäisiä.
Elli jäi nyt lomalle ja palaa syksyllä päiväkotiimme ryhmään 6.
Kiitos yhteisestä ajasta, Elli!☺

Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua kaikille. Ensi viikolla tavataan taas!

Hyvää Vappua !

Meidän mukava viikko huipentui yhteisiin pihajuhliin. Leikkivarjolla pomputtelimme ilmapalloja, tanssimme ja kuuntelimme musiikkia. Lapset saivat halutessaan kasvomaalauksen poskeen. Vappuherkkuja oli myös tarjolla: munkkeja, mehua ja sipsiä.




Hyvää Vappua kaikille😍

20.- 24.4

Meidän viikkoon on mahtunut paljon kivaa tekemistä ja mukavaa yhdessäoloa.


 Saimme hiekkalaatikoille lisää hiekkaa ja nyt on hyvä tehdä kakkuja, tervetuloa kesä ja hiekkaleikit ! Tällä viikolla olemme saaneet nauttia myös ihanasta auringonpaisteesta ja olemmekin ulkoilleet paljon.

Tiistaina olimme retkellä tutussa metsässä Puistolan kentän laidalla. Maastossa oleminen antaa hyvät ja monipuoliset liikuntamahdollisuudet, esim. kaatunut vanha puu oli lapsista tosi kiva kiipeilypaikka.
Eväät ja lorupussi kruunasivat meidän retken. :)

Päiväpiiri on kiva tuttu rutiini ja olemme pitäneet siitä kiinni, vaikka lapsia on ollut vähemmän. Lapsille on ollut tärkeää viedä oma kuva paikoilleen päiväpiiritauluun: "minä olen saapunut päiväkotiin". 😊 Olemme soittaneet eri soittimilla ja rytmittäneet lasten nimiä, jumpanneet jne. Lisäksi mukavaa vaihtelua arkeen tuo eri ryhmien tiloissa leikkiminen.

 

Jumppasalissa lapset toivoivat trampoliinia, pyörää ja palloja. Miten taitavia jumppailijoita!😊

Aurinkoista ja Hyvää Viikonloppua kaikille! ☀️

14.-17.4

Vaikka päiväkotipäiviä oli tällä viikolla vain neljä, on niihin mahtunut monenlaista mukavaa puuhaa, sekä rauhallista ja rentoa yhdessäoloa.


Jumpalla!


Päiväpiirissä on mietitty päivittäin, keitä lapsia ja aikuisia päiväkodissa on paikalla. Yhdessä on laulettu kivoja lauluja, sekä harjoiteltu rentoutumista musiikin, pallolla hieronnan ja pensselillä sivelyn avulla.


Vihreästä ja keltaisesta saa hienosti keväisiä leskenlehti -maalauksia. 


Ulko- ja sisäleikkejä. 😊


Mukavaa viikonloppua kaikille! 😊

30.3. - 3.4.2020 ryhmä 1&2 (kopio)

Moikka! 

Varma kevään merkki on veneiden laskeminen talviteloilta takaisin veteen! Meidän ikkunasta näemme kyllä kaikenlaista jännää.


Kevään merkkejä on etsitty päiväkodin pihaltakin!


....Ja onhan tämäkin osa kevättä...lunta ja räntää! Jihuu, pääsimme rakentamaan lumiukkoja! "Teen, teen lumiukon teen, lumiukolleni laitan pään paikalleen" jne. 


Sisällä leikitään ahkerasti, höpsötellään, luetaan kirjoja, liikutaan ryhmien tiloissa ja jumppasalissa....Leikeissä olemme harjoitelleet erityisesti kaveritaitoja tässä lähiaikoina.




Askartelupaja on ollut päivittäin toiminnassa jossain määrin ja aika paljon olemme nyt harjoitelleet saksilla leikkaamista myös pienten kanssa - tai siis ainakin tutustuttu harjoittelusaksien leikkaamisliikkeeseen. Uusia taitoja on taas opittu! <3





Päiväpiirissa olemme kuvapussista ottaneet vuorotellet kunkin lapsen kuvan: "kukahan se täällä tänään on, kukahan se täällä on?". Välillä nimiä on taputeltu ja lapsit on vienyt oman kuvan päiväpiiritaloon. Olemme laulaneet lauluja ja lorutelleet. Karhuperheen saarelta on löytynyt mm. lintu, joka oli ottanut meidän kuvapussin, ja yritti tehdä siitä pesän puuhun, hassua. Tässä lorutellaan lintu-lorun tahdissa..kissa köyristää selkää ja linnut lentävät pesään! ...Varpunen nokki katolla, harakka hyppii maassa ja västäräkki keinuu kivellä!


Toukka olemme herätelleet myöskin, aina niin hauska leikki! :) 


Karhuperheen saarella on isoisän navetta, ja sieltähän löytyy tuttuja eläimiä! Laulettu eläinlauluja. Myös robottilaulu on ollut nyt suosiossa.

Alkuviikosta käsittelimme lasten kanssa myös leikin kautta sitä, minkä takia kavereita päiväkodissa on nyt vähemmän ja meillä olikin tosi hauska flunssapöpön hätyyttämisleikki korona-porona. Vaikka leikki jäisi lapsen mieleen ja hän sitä toistaa, se on lapselle vain hauska leikki ja leikin kautta lapset elävät maailmaa. He eivät murehdi samalla tavalla kuin me ja he elävät tässä hetkessä. Aihetta olemme käsitelleet flunssapöpönä. Löydätte tämän korona-porona leikin erillisestä päivityksestä tämän jälkeen!

P.s. leikin rytmi on tuttu ti-ti nallen laulusta amppari-pamppari!

https://www.youtube.com/watch?v=6KUAe5bGXXg

Perjantaina ulkoilun jälkeen vietimme 3-vuotissyntymäpäiviä ja soitimme soittimilla <3 

Hyvää viikonloppua! <3

Miten koronaa käsitellään lasten kanssa? Tarina korona-porona flunssasta. (kopio)

Olette kotona varmasti kovasti miettineet, miten ajankohtaista korona-asiaa lasten kanssa voisi käsitellä. Kaikkialla ohjeistetaan, että lasten ja nuorten kanssa aiheesta jutellaan ikätasoisesti. Ei avata sen konkreettisemmin, mitä nämä lapsille kerrottavat asiat voisivat olla. Miten selitetään ettei kavereita saa nähdä niinkuin ennen ja että päiväkodissa on vain vähän lapsia? 

Eri ikäiset lapset käsittelevät asioita eri tavalla ja ovat yksilöitä. Erilaiset ilmiöt aiheuttavat lapsissa erilaisia tunteita ja osa kokee asiat voimakkaammin kuin toiset. Pienimmille saattaa olla myös ihan hyvä ratkaisu kertoa, että moni paikka on kiinni ja kaverit ovat lomalla. Kavereita näkee kyllä taas myöhemmin. Jos uutisoinnista tai muualta lapsi kuulee koronasta ja ihmettelee mikä se on, aihetta olisi hyvä jotenkin edes käydä läpi. Esimerkiksi, että kyseessä on flussapöpö, ja vanhat ihmiset eivät tykkää siitä yhtään. Autetaan ettei flussapöpö menisin niiden luo. Ei ole hätää, pian taas nähdään kaikki kaveritkin.


Kaikkein tärken ja oleellisin on, miten me aikuiset ympärillä reagoidaan, miten aihetta käsitellään ja millaisia tunteita meillä on. Tunneilmapiiri tarttuu lapsiin. Puhuminen edes jollain tasolla on yleensä vaikenemista parempi. Esimerkiksi oikaistaan väärät tiedot ja poistetaan turhat pelot. Kaikkien pienimmät eivät ehkä osaa vielä aihetta vielä miettiä. Kaikkein tärkein asia on muistaa itse käyttäytyä lasten seurassa rauhallisesti ja tuoden myönteistä sanomaa lapsille: ei hätää, tämä on vain väliaikaista ja arjessamme on kaikki ihan hyvin. Tarkat korvat kuulevat kaiken aikuisten välisen keskustelun. Muistakaa siis miten asiasta jutellaan.



Leikki on lapsille luontainen tapa käsitellä elämää. Niimpä mekin päätimme lähestyä asiaa leikin kautta esittäen. Meidän lapset päiväkodissa ehkä miettivät lähinnä sitä, miksi kavereita on nyt niin vähän, ja vapaa-ajalla ei näe tuttuja. Moni lapsi on kuullut jotain koronasta.

Seuraavassa kerromme meidän tarinan flunssapöstä nimeltä korona-porona ja Ahmatin lääkärireissusta! Tämä on vain yksi tapa käsitellä teemaa. Meille korona on lasten kanssa puhuttaessa ollut flussapöpö. Ahmatti on lapsille jo tuttu hahmo meidän toiminnassa. Meidän lapset näyttivät ottavan tämän tarinan hyvin vastaan. Nauratti, oli kiinnostavaa ja ihmeellistä, sitten leikittiin kivaa loruleikkiä. Tästä tuli kiva leikki! Kulmat kurtussa häädimme korona-poronaa pois saippualla.Korona-poronasta ei tehty pelottavaa asiaa. Loppuviikosta leikkiä ei enää leikitty ja aihe oltiin käsitelty.



Ahmatin flunssa ja lääkärireissu 




Ahmatti makaa sängyssä, kuumemittari kainalossa. Häntä yskittää, aivastuttaa ja nenä valuu. Hänellä taitaa olla nyt kova flunssa! Ahmatti menee lääkäriin, ja lääkäri tutkii hänet huolellisesti, pyytää avaamaan myös suun oikein isoksi (me kaikki teimme perässä), "AAAAAAAA".

Lääkäri kurkkaa Ahmatin suuhun ja hänellä on erikoistyökalu "supersuurennuslasi", jolla huomaakin pöpön suussa! Lääkäri kertoo, että sehän onkin flunssapöpö nimeltä korona-porona. Pöpöjä ei voi nähdä silmin ollenkaan vaan siihen tarvitaan tämä erikoistyökalu. Nyt mekin näemme ahmatin suussa olevat korona-porona pöpöt! Hassun näköisiä! 

Lääkäri kertoo, että korona-porona tykkää paljon meistä ihmisistä ja haluaisi meidän kyydissä matkustaa paikasta toiseen. Mutta me emme kyllä tykkää siitä, koska se tekee meidät flunssaiseksi - taidamme olla sille vähän allergisia! Räkä ja yskä ei ole kivaa, eihän!

Sanomme koronalle: "Korona-porona, mene poiiiiis, korona porona! Korona-porona, mene poiiiiiiiis, korona porona!". Hus Korona-porona flunssa! Tähän loruun meillä on leikki. 


Lääkäri kertoo, että ahmatilla ei ole hätää, hän paranee kyllä, mutta nyt täytyy levätä vain kotona. Hän kertoo myös, että näkymätön porona-korona flunssapöpö on tosi taitava pomppimaan ihmisestä toiseen aiheuttaen flunssaa ja räkää. Oho, pöpöt pomppivat Ahmatin suusta kuin superpallot hänen aivastaessa! (Pompitaan yhdessä pom pom!)


Sen takia emme voi nähdä nyt niin paljon kavereita kuin ennen, jotta tämä flunssa ei pomppaa kaverista toiseen. Se haluaa olla kaveri, mutta me emme halua kyllä räkää! Hus korona-flunssa! Ei yskää ja räkää tänne kiitos!


Vanhat ihmiset pelkäävät koronaflunssaa, sillä he saattavat tulla siitä tosi tosi kipeiksi. Niille tulee iso yskä ja räkä. Mummot ja papat sanovat hyi ja hui! Ja atsiu!

Koska koronapöpö osaa pomppia tosi taitavasti ihmisestä toiseen, emme saa nyt olla vanhojen mummojen ja pappojen lähellä niinkuin ennen. Äidit ja isit kyllä tietävät, voiko omaa mummoa ja pappaa mennä tapamaan - se riippuu siitä pelkääkö hän porona-koronaa vai ei. Meidän täytyy auttaa mummoja ja pappoja. Autetaan yhdessä toinen toisiamme! Häädetään korona-porona pois! Emme halua sinua kylään tai kyytiin! Meillä on flunssaa tarpeeksi muutenkin. Niisk. 


Tiedättekö mitä korona-porona pelkää? No saippuaa! Jes! Koronaflunssa lähtee karkuun, kun pesemme kädet hyvin saippualla! Siitäs sait! Emme halua flunssaa! Saippuataistoon!

Halinalle kävi maalaamassa meidän ikkunaan yllätyksenä sateenkaaren ja pyysi meitä tekemään niitä lisää.


Koronaflunssan häätämisessä sateenkaarissa on taikavoimia! Ne tuovat iloa, toivoa ja rakkautta yhteiseen elämään päiväkodissa ja kotona ja kaikkialla maailmassa. Yhdessä onnistumme!


Nyt kavereita on vähän päiväkodissa, koska autamme niitä mummoja ja pappoja ettei ne saa sitä koronaflunssaa ja räkää. Nyt porona-koronalla ei ole niin paljon ihmisiä joiden mukana voisi matkustaa vanhojen ihmisten lähelle. Tämän takia myöskään kotona ei voi nyt nähdä niin paljon kavereita tai tuttuja. Häädetään se flunssapöpö korona-porona pois! Ei meillä ole mitään hätää kotona ja päiväkodissa :) Täällä on turvallista olla. Muistetaan pestä käsiä!


Meidän merimiesnalle ei päässytkään maailmanympärysmatkalle! (löydätte merimiesnallen tarinoita kuvagalleriasta). Lentokoneet ovat nyt lomalla eikä saa matkustaa. Kannattaa olla enemmän nyt vain kotona ja pihalla, ehdimme matkustella kyllä sitten taas myöhemmin! Näemme myös kaikki kaveritkin sitten myöhemmin!

Hus räkä ja yskä, hus korona! Korona-Porona, mene poiiiis! Korona-porona! Se oli sen pituinen se.

Tällä tavalla me käsittelimme asiaa, millaisia ideoita muilla on ollut?

23. - 27.3.2020 (kopio)

Ryhmä 1 ja 2 jatkavat edelleen toimintaansa yhdessä, kun lapsia on vähemmän.

#rainbowchallenge

Meidän talossa osallistuttiin tänään monella tapaan Italiasta lähtöisin olevaan sateenkaari haasteeseen🌈 Sateenkaaret symboloivat toivoa, rakkautta ja yhteyttä toisiin ihmisiin. Pidetään toisistamme huolta❤💙💚💛💜



Perjantaina päiväunien aikana olikin tapahtunut taikoja! Ikkunaan oli ilmestynyt kauniin värikäs sateenkaarimaalaus ja jostain kuului naurua....sehän oli noita-akka! Löysimme myös Halinallen, joka oli ollut noita-akan kanssa maalaassa sateenkaarta. Halinalle oli ihan maalissa, hassua..se pitää viedä kyllä pesuun! Meille haluttiin tuoda iloa ja rakkautta! Meille oli lisäksi kiva herkullinen yllätys <3 Myös lintujen lauleskelua alkoi kuulua..ja huomasimme, että oksalle olikin ilmestynyt keväisiä lintuja tai tipuja. 


Noita-akan naureskelu oli joidenkin lasten mielestä jopa vähän jännittävää, mutta huomasimme ettei sitä tarvinnut yhtään pelätä. Jännittäviä asioita on tärkeä kokea turvallisesti ja harjotella erilaisten tunteiden käsittelyä - kaikki tunteet ovat ihan hyväksyttyjä ja normaaleja. Meille tuotiin myös kivoja väritystehtäviä ja pyydettiin askartelemaan myöhemmin omia sateenkaaria.


Olemme istuttaneet ohraa. Kevät mielessä! Seurataan kasvun ihmettä.


Perjantaina retkeiltiin Haukkavuoren näkötornille ja tutkittiin, leikittiin sekä käveltiin reippaasti. Myös matkan varrella olevalla leikkikentällä leikittiin. 



Aurinko on meitä hemmotellut, vaikka välillä on ollut myös myrskyisää. Olemme nauttineet toistemme seurasta ja keskittyneet mukavaan arkeen. 







Keväisiä askarteluja on aloitettu: tipuja, tulppaaneita. 




Pedagogiikka toteutuu kaikissa arjen hetkissä, meillä päiväkodissa ei ole hetkiä "kun vain leikimme". Vaikka vain leikkisimme. Aina on mielessä pedagogiset tavoitteet toiminnalle. Ja joskus myös leikkihetket ovat suunniteltuja teemoineen jos opetellaan jotain tiettyä tavoitellutta asiaa, esimerkiksi sanastoa. Kaikissa arjen hetkissä opetellaan uusia taitoja, keskustellaan, nimetään, ihmetellään, harjoitellaan tunnetaitoja ja sosiaalisia taitoja...rakennetaan minäkuvaa ja luottamusta omiin taitoihin... Herätellään motivaatiota oppia ja opetella sinnikkäästi..<3

Esimerkiksi tässä yksinkertaisessa kakkuhetkessä tapahtuu paljon oppimista! Tuttu loru on tärkeä toistettava asia, ja sillä on kehitykselle tärkeä merkitys ja leikki vahvistaa myös aikuisen ja lapsen välistä vuorovaikutusta. Erityisen mieluista lorun toistaminen on silloin, kun lapsi oppii sen myös itse..ja sitten sitä vasta onkin toistettava uudestaan ja uudestaan! :) Aikuisen malli kaikessa on tärkeä. Tässä leikissä me opettelimme värejä kakkumuottien avulla, opettelimme laskemaan ja vertasimme onko joku kakku erilainen. Olipas kiva yhteinen hetki! 











Torstaina jumppailimme salissa! Ensin leikimme ohjatusti karhu nukkuu leikkiä niin, että kaikilla oli oma pesä. Rummutuksen tahdissa kuljimme karhun pesän ympärillä. Kun tahti kiihtyi, juoksimme jo kovaa karkuun. Ja kun rummutus loppui, oli tehtävänä mennä turvaan omaan pesään! Lapset saivat halutessaan olla rummuttavan karhun roolissa. Harjoittelimme sopivassa määrin ohjeiden kuuntelemista noudattamista ja muita työskentelytaitoja. 


Sitten saikin esittää toiveita, joita toteutettiin. Tehtiin myös penkistä kaatunut puu, jota pitkin harjoiteltiin kiipeämään ja laskemaan alas. Pehmoisesti tasapainopatjasta tehtiin krokotiilin selkä, jonka päällä tasapainoiltiin ja narusta tehtiin käärme, jonka päällä oli vielä vaikeampi tasapainoilla! Kaatuneiden puiden alta tuli myös ryömiä. Tarinaa ja mielikuvitusta on hyvä tuoda myös liikuntaleikkeihin mukaan.








Olemme syöneet edelleen ravintolassa, ja meidän pienimmilläkin sujuu siellä ihan tosi hienosti! He ovat niin innokkaita! 


Hyvää viikonloppua <3

16. - 20.3.2020 (kopio)

Elämme poikkeusaikaa. Arki lasten kanssa kuitenkin päiväkodissa jatkuu normaalisti, vaikka lapsia on vähän. Ryhmän (1 ) etusivulta löydätte tähän hetkeen sopivan runon meille aikuisille <3 Tsemppiä kaikille koteihin, töihin ja missä tämän korona-ajan vietättekään! 

Tässä vielä muutama vinkki kotiin lasten kanssa puuhailuun:
  • Jihaa! Varhaiskasvatuksen käytössä ollut uusi Lukulumo-sovellus avautuu nyt kaikille käyttöön pandemian ajaksi ja ihan ilmaiseksi! Lukulumosta löydät lasten kirjallisuutta eri kielillä sekä äänikirjoina että tavallisina e-kirjoina. Sinne voi tehdä omia kirjahyllyjä ym! Tämä kannattaa ihan ehdottomasti hyödyntää!

    https://www.iltoppiminen.fi/uutiset/lukulumo-avautuu-kaikille/

Lataa Lukulumo älylaitteellesi sieltä mistä sovelluksia löytyy, ja kirjaudu sisään käyttäen seuraavaa tunnusta ja salasanaa:

 Home access päiväkoti-ikäisille:

 Käyttäjänimi: lukulumokoti

 Salasana: 987654321


Lasten kanssa voitte leikkiä tuttuja laululeikkejä myös kotona, joihinkin löytyy kappaleet ja videot youtubesta ja spotifystä. Melkein kaikki laulut ja niihin tarvittavat sanat/muut materiaali löytyy laulu&loruja sivulta. 


Viikon aikana on ollut sekä sadetta että aurinkoa. Kevät on täällä ihan tosissaan, ihanaa! :) 


Kevätsää lämmittää, luonnon kauniin herättää.

Katsokaa: sulaa maa, puut jo silmut saa.
Lintusten nyt laulu soi niityt kaikki vihannoi.
Kevät sää lämmittää, luonnon herättää.

Kempä vaan voisikaan tupaan jäädä nukkumaan!
Vuoretkin, laaksotkin kutsuu tanssihin.
Kuulet huilun sävelen: Käki kukkuu kultainen.
Kempä vaan voisikaan jäädä nukkumaan.



Ryhmä 1 ja 2 ovat olleet nyt yhdessä, kun lapsia on vähemmän. Olemme mm. retkeilleet tervaleppälehdon läpi muumipuistoon!





Jumppasalilla oli kiva jumppa! Saimmekin jumppailla pitkään ja toiveita toteutettiin :) 


Olemme syöneet päiväkodin ravintolassa, missä normaalisti syövät vain 3 - 5-vuotiaat! Aika hienosti kyllä sujui ruokailu meidän pienillä siellä - todella kiva kokemus! :) 




Meillä on ollut yhteinen lauluhetki, jossa toteutettiin laulutoiveita: mm. heppalaululuja, robotti, pikku jänö nukkuu ja kapuloilla soittamista. Lisäksi kevätaurinko on herätellyt toukkaa, jota on yhdessä keinuteltu hallaharson päällä :) Merimiesnallen kanssa kalastimme vedetään nuottaa lorua lorutellen kaveria kädestä pitäen. Tämän jälkeen lähdimme saunomaan kukon ja kanan kanssa, jälleen kaveria kädestä pitäen (löytyy lauluja&loruja sivulta). Hauskaa! :) 









Hyvää viikonloppua! <3 

2.-6.3

Viikon aikana olemme touhuilleet kaikkea kivaa. Ulkoilleet paljon, leikkineet sisällä ja ulkona, sekä mm. askarrelleet.




Keskiviikkona taiteilija-Viuhtit maalaushommissa ja Hattivatit saksien käyttöä harjoittelemassa. Nipsut harjoittelivat repimistä ja rutistamista.



Torstaina jumppasalissa oli vauhtia ja mukavaa meininkiä. Kaikki pienryhmät jumppasivat vuorollaan!
Hattivatit harjoittelivat koripalloa ja sählyä, miten taitavia lapsia! 😊



Viikon päätteeksi saimme nauttia naapuriryhmän hienosta 3 pukkia -esityksestä. Olipas se jännä ja kiva, kaikki lapset jaksoivat hienosti keskittyä.



Hyvää viikonloppua kaikille! 😊

Viikko 17.-21.2

Helmikuu lähestyy loppuaan ja ensi viikolla vietetään jo talvilomaa. Hyvää lomaa kaikille lomalaisille! 😊

Meillä on ollut ihanat aurinkoiset ilmat ja olemme nauttineet pitkistä ulkoiluista.

Viikkoon on mahtunut paljon kivaa puuhaa ja yhdessäoloa. Jatkamme tärkeää ystävyysteemaa ja olemme laulaneet ja leikkineet tällä teemalla.

Torstaina oli taas meidän jumppasalivuoro ja se on aina lapsille yhtä mieluista.

Viikon päätteeksi saimme juhlia kaksia 3- vuotis syntymäpäiviä.
Alla kuvia meidän mukavasta viikosta😊



Hyvää viikonloppua kaikille! 😊

Viikon touhut 10.-14.2

Ompas meillä ollut kiva ja tapahtumarikas viikko. 😊
Viikkoon on mahtunut paljon kivaa yhdessäoloa, elämyksiä, hauskoja leikkejä ja ulkoilua vaihtelevassa säässä.

Kavereille löytyy aina tilaa vierestä ja yhdessä tekeminen on kivaa.😊
Välillä leikkipaikka löytyy pöydän alle tehdystä majasta. 



Olemme tutustuneet erilaisiin hedelmiin:

Lasten mietteitä, mikä oli hyvää?

"Kaikki on hyvää" 
"No baanaani" 
"Tämä päärynä, tästä tykkään" 
"Ananas on parasta" 
"Viinirypäleet maistuvat tosi hyvälle" 
"Tästä en tykkää (verigreippi)" 
"Banaania lisää" 



Olemme saaneet nauttia Aito- yhtyeen
konsertista, joka oli kiva ja aika jännittävä😊



Torstaina kävimme kirjastoretkellä lainaamassa ystävyys-aiheisia kirjoja. Hissin nappia on aina yhtä kiva painaa. 😊




Perjantaina vietimme Ystävänpäivää yhdessä naapuriryhmän kanssa ja saimme vieraaksi myös yhden isojen pienryhmän.
Ulkoilun jälkeen katsoimme ystävyysaiheisia lyhyitä elokuvia mm. Pipsa Possu ja Pingu. Samalla herkuttelimme poppareilla ja mehuilla. Meillä oli myös kivoja ystävyysaiheisia laululeikkejä. 😊

Ihanaa viikonloppua ja Ystävänpäivää kaikille! ❤️

 

Perjantain musiikkihetki (7.2.2020)

Aamu-ulkoilun jälkeen kokoonnuimme lepohuoneeseemme yhteiselle musiikkihetkelle. Tällä kertaa lauloimme ystävyys-aiheisia lauluja. 

Lauluhetken aluksi pistimme tietysti Hyvän tuulen puhaltamaan!

"Pikku-lokki, Pikku-lokki lentää vaan,
sinut tahtoo mukaansa..."

Näissä kuvissa lauletaan ja leikitään:

-Kierrän kuljen näin, mis on ystäväin? 
-Tule ystäväksi näin
-Pakkasaamuna paleltaa

"Kaikki pienet elefantit marssi näin,
aurinkoista tietä eteenpäin..."

Laulun ja leikin jälkeen ruoka ja uni maistuivat todella hyvin. 😊

Hyvää ja rauhallista viikonloppua kaikille!

Kaikki jumpalle! (6.2.2020)

Liikunta on pienelle lapselle erityisen tärkeää ja tämän vuoksi kannustamme ryhmämme lapsia opettelemaan monipuolisia tapoja liikkua niin ulkona kuin sisällä. 

Joka toinen torstai on ryhmämme jumppavuoro omassa salissamme. Meillä on käytössämme runsaasti erilaisia liikuntavälineitä ja hyödynnämme niitä monipuolisesti lasten mielenkiinnon mukaan. :)

Sekä Viuhteilla että Nipsuilla oli tänä torstaina temppurata. 

Viuhtit harjoittelivat pallon heittämistä koriin, tasapainoilua, puolapuille kiipeämistä sekä tunnelissa ryömimistä. 

Nipsujen temppuradalla muunmuassa tasapainoiltiin, kiipeiltiin, hypättiin trampoliinilla ja tehtiin kuperkeikkaa!


Hattivatit harjoittelivat jumpalla ohjeen kuuntelua ja noudattamista. Jumppapussista tuli muumeja jotka halusivat pyöriä, kiivetä, ryömiä, hyppiä jne... 😊 


Kaikki ryhmämme lapset osallistuivat innolla jumppaan. Liikunta on mukavaa kun se on mielekästä ja monipuolista! 😊

Tässä vielä Hattivattien taidonnäyte kiipeilystä ja tasapainoilusta aamupäivän ulkoilulta:
"Kato! Me osataan tehdä näin!"

Viikon puuhat kuvina!

Maanantai 27.1 
Hattivatit leikkimässä ryhmä 5:n tiloissa.

Myös Viuhteilla ja Nipsuilla oli leikkipäivä. Nipsut leikkivät ryhmä 4:n tiloissa ja Viuhtit omalla puolella pikkuhuoneessa.

Tiistai 28.1.
Kielipäiväämme kuuluu useimmiten kirjan lukua tai muuta lapsen kielenkehitystä tukevaa toimintaa. 
Tässä Nipsujen ja Hattivattien lukumajat:

Keskiviikko 29.1
Keskiviikkona Nipsut ja Hattivatit juttelivat ystävyydestä: Millainen on hyvä ystävä?

Viuhtit taas maalasivat "Kehusydäntä", joka pian ilmestyy koristamaan ryhmämme seinää ystävyysmietteiden kera. 😊

Torstai 30.1
Retkeilimme Puistolan urheilukentälle ja juhlimme synttäreitä!


Perjantai 31.1
Pääsimme lumihommiin ulkona ja vietimme mukavan yhteisen lauluhetken Ryhmä 1:n kanssa.



Hauskaa viikonloppua!

20.-24.1.2020

Tammikuun loppupuolta viedään. Viikkoon on mahtunut tuttuja arkisia askareita, paljon ulkoilua ja jopa auringonpaistetta! ☀️
Viikko-ohjelmaan on mahtunut mm. leikkiä, liikuntaa, maalaamista, piirtämistä ja laululeikkejä. Mukavaa yhdessäoloa ei voita mikään! ❤ Alla kuvia viikon touhuista:

Perjantain musiikkihetki 17.1.2020

Aamu-ulkoilun jälkeen meillä oli mukava musiikkihetki koko ryhmän kesken! Lapset saivat soittaa, laulaa sekä liikkua musiikin mukana. 

Aloitimme laulamalla Hyvä tuuli -kappaleen, jonka jälkeen ohjelmassa oli meille jo tuttuja väriaiheisia lauluja: 

- Maalari maalasi taloa
- Kanapolkka
- Värilaulu
- Keltainen


Retki kirjastoon 16.1.2020

Pakkasimme reppuun kirjastokortin ja lähdimme kaikki kirjastoon. Matkalla sinne ihmettelimme monia erivärisiä autoja, jotka ajoivat ohitsemme. 

Kirjastossa riisuimme hatut ja hanskat, sitten pääsimmekin lukuhommiin! 😊

Lukemisen ohella oli mukavaa vaikkapa kiipeillä ja keinua hevosella. 

Lopulta olimmekin valinneet kymmenen mukavaa väri- ja ystävyysaiheista kirjaa päiväkodille mukaan vietäviksi. 
Mukavia lukuhetkiä meille!

Kädentaitoja! 15.1.2020

Keskiviikkona ulkoilun jälkeen Nipsut aloittelivat kauniiden sydänkoristeiden tekemistä. 

"Minä osaan itse."

Sydämet ripustettiin roikkumaan talvioksiimme ja koko ryhmä ihasteli niitä lounaalla!😊

Kielipäivä 14.1.2020

Ulkoilun jälkeen Viuhteilla, Nipsuilla ja Hattivateilla oli omissa pienryhmissään kielenkehitystä tukevat tuokiot. 

Tuokioilla luettiin kirjoja ja tunnistettiin niistä kuvia sekä mietittiin minkä värisiä ne ovat. 

Tässä kuvia Viuhtien lukuhetkestä. 😊

Värikäs musiikkihetki 10.1.2020

Tämän perjantain musiikkihetkellä harjoiteltiin värejä!

Laulut, joita lauloimme:
1. Hyvä tuuli
2. Maalari maalasi taloa
3. Värilaulu
4. Kanapolkka
5. Keltainen

Lisäksi puimme Halinallelle erivärisiä vaatteita sekä nostimme lelupussista erivärisiä leluja ja pohdimme yhdessä niiden värejä. 

Lapset osallistuivat lauluhetkeen innoissaan ja väritkin muistuivat mukavasti mieleen. 

Iloista viikonloppua kaikille! 😊

Torstaina jumpataan!

Tänään torstaina 9.1.2020 kaikki pienryhmämme pääsivät jumppaamaan vuoroillaan. 

Viuhtien jumpalla mm. hypittiin, kiivettiin, harjoiteltiin tasapainoa ja heiteltiin palloja. 

Nipsujen vuoro!
Hattivatit esim. liikkuivat jumpalla erilaisten eläinten tavoin.

Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

Tammikuu koitti ja päiväkodin arki asettuu taas pikkuhiljaa uomiinsa. :) 

Koska ulkona on melko usein tasaisen harmaata, me päätimme tuoda väriä talven keskelle! Valitsimme kuukauden teemaksemme päävärit; punaisen, sinisen, vihreän ja keltaisen. 

Päävärien lisäksi harjoittelemme myös muita lapsia kiinnostavia värejä, mutta lasten ikätason huomioiden keskitymme pääosin tammikuussa pääväreihin. 

Keskiviikkona 8.1.2020 harjoittelimme värejä maalaten. 😊

Tehdään kaikkea mukavaa!

Viikkoomme on mahtunut monenmoista puuhaa. Olemme leikkineet, lukeneet, syöneet hyvin sekä opetelleet mm. pukemista, wc-harjoittelua ja puhetta. 

Keskiviikkona (18.12) me osallistuimme ihanaan jouluiseen koko talon musiikkihetkeen, jossa pääsimme leikkimään ja laulamaan kaikki yhdessä! 😊
Keskiviikkona iltapäivän pukuleikit.

Torstaina (19.12) koko Kakkosryhmä lähti retkelle "Ankkapuistoon". Meidän ryhmässä on super reippaita lapsia, moni heistä käveli puistoon ja takaisin. 
Puistossa kiipeiltiin, laskettiin mäkeä, keinuttiin kovasti ja tehtiin kakkuja. 

Hyvää ja rauhallista joulua sekä onnellista uutta vuotta kaikille lapsille ja aikuisille! 

13.12.2019

Perjantaihin on mahtunut monenmoista mukavaa puuhaa! Päiväkodin pihalla vieraili paloauto, johon lapset pääsivät tutustumaan. Auto kiinnosti lapsia kovasti, mutta myös vähän jännitti. Yhdessä tutustutaan rauhassa uusiin asioihin! 😊 Ehdimme myös seuraamaan ryhmän 1 järjestämää Lucia-kulkuetta. Kulkue kulki kaikkialla päiväkodin sisällä. Tämä toi ihanan rauhaisan tunnelman ja lapset saivat pipareita kulkueen ihanilta tontuilta! Kuinka hauskaa! Ennen ruokaa kokoonnuimme omalle puolelle vielä joululaulujen pariin. Mieluiset joululaulut innostivat pikkuiset tonttulapsemme laululeikkeihin heti mukaan. ❤




Isojen puolella (11.12.19)

Me Hattivatit lähdimme tänään aamu-ulkoilun jälkeen Ryhmä Neljän tiloihin leikkimään.

Me leikimme hienolla linnalla ja pikkulegoilla. Pöydän ääressä teimme palapelejä ja piirsimme tusseilla ja puukynillä. 

Terve, talvi!(10.12.2019)


Lammikon pinta jääpeiton saa,
hiutaleet pilvellä tanssahtaa.
Kun pakkanen rukkasta rummuttaa,
niin kovaksi jäätyy huurteinen maa.
Kun pakkanen tarpeeksi tömistää,
niin lammikon pinnalla vahva on jää.

***


Vihdoinkin meille satoi lunta!

Lähdimme heti aamupalan jälkeen pihahommiin.
Ulkona oli monenlaista tekemistä: lapiointia, lumikakkuja, mäenlaskua yms.
Tosi hauskaa oli myös ihan vain pyöriä lumessa! 😀

Katariinan päiväkodin Joulupolku (4.12.2019)

Tänä vuonna joulujuhlamme oli toiminnallinen Joulupolku, jonka varrella pääsi tekemään kaikenlaista hauskaa ja jännittävää!


Alla kuvia ryhmien 1&2 tiloista sekä avoimen varhaiskasvatuksen puolelta: 

Tontun korttipajassa sai tehdä juuri sellaisen joulukortin kuin itse tahtoi.


Joulumuorin tuvassa oli itse Joulumuori ottamassa vastaan lasten ja aikuisten toiveita. 😊

Toiveina oli mm.:
-korkokengät 5 cm
-vaarille sakset
-limasarvi
-poni
-rakkautta
😊
Hyvää itsenäisyyspäivää ja ihanaa joulun odotusta ihan kaikille. ❤

Kipin kapin kirjastoon! (3.12.2019)

Tämän viikon retkemme suuntautui kirjastoon. 

Palautimme kirjat, luimme, teimme palapelejä ja leikimme mm. hauskoilla pehmoeläimillä!

Ennen päiväkodille lähtöä huomasimme vielä hurjan hienon joulukuusen!
Yhdessä ihmettely on mukavaa. 😊

Hei me leivotaan! (2.12.2019)

Maanantaina omissa pienryhmissään leipomaan pääsivät Viuhtit, Nipsut sekä Hattivatit.

Piparien leipominen oli tosi mieluista puuhaa ja pienet leipurimme jaksoivat keskittyä hienosti! 

Saattoipa vähän taikinaa sujahtaa suuhunkin leipomisen ohella...😉

Nam nam!

Yhteinen musiikkihetki (29.11.2019)

Kuukauden viimeisenä perjantaina vietetään aina yhteistä musiikkileikkihetkeä ryhmien 1 ja 2 kesken. 
Tänään oli Ykkösten vuoro pitää laulut, ja he olivatkin järjestäneet meille kaikille ihanan jouluisen lauluhetken.


Lauloimme meille tuttuja lauluja,
esimerkiksi:

-Joulu on taas
-Tonttu tuli talohon
-Painui mittari nollaan
-Revontulitanssi
-Tuiki, tuiki tähtönen

Yhdessä on mukavaa!


Hauskaa viikonloppua kaikille!

Jumpalle! (28.11.2019)

Nipsut ja Hattivatit jumppaamassa! 
Me heitettiin palloa koriin, kiivettiin puolapuille, hypättiin penkiltä patjalle, pompittiin trampoliinilla ja tasapainoiltiin. 😊



Vauhtia, vilinää ja riemua riitti! 😊

Viuhtit olivat kotileikissä ryhmän 6 tiloissa!

26-27.11.2019

Tiistaina ja keskiviikkona puuhattiin monenmoista!

Mopoilua ja lukuhetki

Talvisia askarteluja

Kuusen koristelua yhdessä

Vierailu City-kotiin (25.11.2019)

Kävimme koko ryhmän voimin tervehtimässä Kotkansaaren City-kodin asukkaita ja viemässä heille joulun iloa.

Olimme etukäteen askarrelleet hauskan tonttukortin asukkaille. Kortin antamisen lisäksi esitimme tutut laulut:

Hyvä tuuli
ja
Tuiki tuiki tähtönen

sekä leikimme:

Piiri pieni pyörii ja
Muumimamman ruokalorun.

City-kodin asukkaiden kanssa lauloimme vielä yhdessä:
Joulupuu on rakennettu
sekä
Porsaita äidin oomme kaikki.

Laulujen jälkeen suut laitettiin makeaksi piparin ja mehun voimin. 

Olipa mukava retki!

Muumipuistoon mars! (21.11.2019)

Aamupalan jälkeen siirryimme pukemaan ja valmistautumaan retkelle lähtöön. 
Lasten toiveesta retkemme suuntautui tällä kertaa Muumipuistoon. 😊

Ensin piti testata liukumäki ja ihmetellä purjevenettä sekä sieniä.

Keinu sekä karuselli,
nyt saa olla ihan villi!

Ei edes mörkö pelota,
kun ystävää saa halata!

Eräs retkeläisemme oli hyvin kiinnostunut pihlajanmarjoista, ja osasikin hienosti kertoa niistä että: 
"Lintu. Naakka. Lintu syö. Talvi." 

Olipa mukava retki! Mennään taas pian uudestaan! 

Nukketeatteria, tonttuaskarteluja.

20.11 esiopetuksen reippaat tytöt ja pojat tulivat pitämään meille itsesuunnittelemiaan nukketeatteriesityksiä omaan saliimme. Esityksiä oli hauska katsella ja aplodeja annettiin kovasti. Kiitos eskarit!

Tällä viikolla ovat myös pikkuiset tontut jo hiipineet ikkunoihimme, sekä roikkumaan talvisiin oksiin. 😊

Perjantaina puistoon!(15.11.2019)

Tänään lähdettiin Sapokkaan sorsia katsomaan.

Sorsia näkyi tosi paljon ja osa niistä oli vielä nukkumassa! Sitten sanottiin sorsille heipat 
ja käveltiin lähellä olevaan leikkipuistoon purkamaan energiaa iloisissa merkeissä.😊


Mukavaa viikonloppua!

Musiikkihetki (8.11.2019)

Ulkoilun jälkeen kokoonnuimme omaan lepohuoneeseemme mukavalle musiikkihetkelle! 

"Talitintti hakkaa,
jäistä talipakkaa" 

Näissä kuvissa paleltaa korvia, pakkanen saa hytisemään kylmästä ja revontulet leiskuvat kauniisti huivin avulla. 😊

Myös ystävämme Muumipeikko osallistui lauluhetkeemme! 

Laulut joita lauloimme: 
- Talitintti ja talipakka
- Pakkasaamuna paleltaa
- Pakkasasteita
- Revontulitanssi
- Pilvi pieni pehmoinen

Lopuksi leikimme ja loruttelimme pakkaslorun:

Hyvää viikonloppua kaikille!

Kaikki kirjastoon! (7.11.2019)

Aamupalan jälkeen puimme reippaasti päälle ja lähdimme kirjastoa kohti!

Nappia painamalla pääsee kerrokseen kaksi ja lasten osastolle. 😊

Tutkittiin ja ihmeteltiin mitä kaikkea lasten osastolta löytyy: Lukemattomia satuja, Nalle Puh, tiikeri, kala ja norsuja. 


Vielä ennen päiväkodille lähtöä lainattiin kymmenen mieluista kirjaa mukaan otettaviksi. 

Tässä muutama kirjoista joita lainasimme:

Tosi mukava yhteinen retki! Ensi kuussa mennään uudestaan!😊

1.11.2019 Naamiaiset

Ryhmien 1 ja 2 yhteiset Naamiaiset pidettiin päiväkodilla marraskuun ensimmäisenä päivänä! Meillä oli paljon teemaan sopivaa puuhaa tarjolla koko aamun. Hajupurkit ja tunnustelulaatikot olivat lasten mielestä jännittäviä! Hämähäkin pesään johtava tunneli vei lapset herkkukorin luo. Discoa, herkkuja, kasvomaalausta, ongintaa, häntäpallojen heittoa ja mukavaa yhdessäoloa. Olipas meillä ihanat juhlat! Hauskaa viikonloppua kaikille! 💛





Syyslomaviikko, 21-25.10

Syyslomaviikolla on otettu rennosti ja tehty mukavia juttuja! Ollaan ehditty tekemään vaikka mitä: askarreltu, retkeilty torille syömään possoja, jumppailtu, leikitty, luettu ja ulkoiltu! Mukavaa yhdessäoloa koko viikko! 😊 



Kirjastoretki 15.10.2019

Satuviikon kunniaksi reippaat retkeläisemme suuntasivat eilen kirjastoon. 

Kirjastossa katselimme kirjoja ja peuhasimme pehmolelujen kanssa, sekä pääsimme ratsaille. 😊

Tässä lainataan kivoja kirjoja mukaan päiväkodille.

Mukavia lukuhetkiä meille!

Perjantain puuhia 11.10.2019

"Kato! Tuolla on linnun koti!"
"Nyt tää menis tonne (majaan) ja antais tolle ruokaa."

Keijut ja kuninkaat rakenteluleikeissä!

"OMA MOPO!"

Mukavaa viikonloppua kaikille!

Ollaan ystäviä jookos, niin kuin ananas ja kookos! 10/2019

Lapselle kaikki on vielä harjoittelua, ja luonnollisin tapa oppia on leikin kautta.

Ryhmässämme harjoitellaan tällä hetkellä paljon kaveri- ja tunnetaitoja. Meillä kaikki ovat ystäviä toistensa kanssa.😊

"Auttaa."

On kiva tutkia, ohjata laivaa,
käsikkäin kävellä, kakkuja kaivaa.

Jos joskus vähän harmittaa,
niin kaverilta halin saa!

Jumppaillaan! 3.10.2019


On ilo liikkua,
ilman huolia
keinua, kiikkua. 

Tänään Viuhtit ja Nipsut jumppasivat yhdessä ja Hattivatit omalla vuorollaan. 

Viuhtit ja Nipsut


Hattivatit


Oi miten minua
naurattaisi,
Jos aina ja aina
vain juosta saisi!

Musiikki on mukavaa! 27.9.2019

Aina kuun viimeisenä perjantaina meillä on yhteinen musiikkihetki Ryhmä 1:n kanssa, eikä viime perjantai ollut poikkeus! 😊

Yhdessä tekeminen on hauskaa!

Moi taas, Muumipuisto!

Me retkeilimme tämän viikon torstaina tosi reippaasti Muumipuistoon asti. 😊 

Siellä oli tosi paljon mukavaa puuhaa, eikä Mörkökään jännittänyt meitä yhtään. 

Kaikki on tosi mukavaa, kun kaverin kanssa leikkiä saa.😊

Majakoissa riitti ihmeteltävää.
Kukahan tuolla asuu?

Popsi popsi porkkanaa...

Me saimme päiväkodille juuresten maistelupaketteja. 


Ihmettelimme ja maistelimme juureksia pienryhmittäin. Rouskis! 😊



Ryhmämme lapset osoittautuivat todella rohkeiksi maistelijoiksi!
Makusuosikeiksi osoittautuivat porkkana, bataatti sekä retikka. 

Muistetaan kaikki näin syksyn tullen hyödyntää kotimaisia kasviksia ja juureksia! 😊

Hyvä keino saada lapsi maistelemaan on laittaa maisteltavat hauskasti tarjolle.

Pirteää perjantaita!


Aamu-ulkoilun jälkeen meillä oli syksyinen musiikkihetki. Me laulettiin, soitettiin ja leikittiin kivoja lauluja. 😊



Tässä laulut joita laulettiin:

-Syksy tulla saa
-Sade
-Pienen pieni sade
-Nallet tallustaa
-Kaksi pientä peikkolasta
-Pisarat ne tanssii näin näin

Musiikkihetki päättyi syksyrunoon: 

"Sataa, sataa nurmikolle
Sataa, sataa katolle
Sataa, sataa puuhun
Ei sada minun suuhun!"

Hyvää viikonloppua kaikille!

Tällä viikolla me ollaan jo...

Leikitty ulkona ja sisällä!


Tehty hienoa pihlajataidetta😊

Saatu uusi synttärikruunu jota piti heti kokeilla!

Käyty jumpalla meidän omissa pienryhmissä.

Viuhtit

Nipsut

Hattivatit

Pienryhmien uudet nimet!

Ryhmä Kakkosen toimintakausi on jo pyörähtänyt kunnolla käyntiin. 

Myös pienryhmät nimettiin uudelleen. Nimien aiheeksi valikoitui lasten kiinnostuksen pohjalta Muumit. 
Päiväpiirissä arvottiin ryhmille Muumi-nimet. 

Leppäkertut ovat nyt Viuhtit
Ampiaiset ovat Nipsut
Ja Hämähäkkien uusi nimi on Hattivatit.


Terve, Tervaleppälehto!

Lähdetäänpäs retkelle, kuljetaan me näin. 😊

Tänään koko Kakkosryhmä suuntasi retkelle Tervaleppälehtoon. 

Metsä on lapsille oivallinen liikuntapaikka: maasto on monipuolista ja ympäristö itsessään motivoi lasta liikkumaan. Metsässä lapsi myös usein liikkuu huomaamattaan; jokapaikassa on hurjan paljon kaikkea ihmeteltävää! 

Metsässä kuului linnunlaulua! Pian löysimmekin kaksi lintujen kotia. Kummassakohan talitintti asuu? 

Takaisintulomatkalla poikkesimme hetkeksi urheilukentälle juoksemaan. On ihanaa mennä lujaa!

Retken jälkeen nakkikastike sekä perunat maistuivat tosi hyviltä. 

Huomenna perjantaina päiväkoti on kiinni henkilöstön suunnittelu- ja kehittämispäivän vuoksi. 

Hyvää viikonloppua kaikille!

Viime viikon vipinät, tämän viikon tohinat

  • Syksytaidetta, värittelyä, muovailua ja leikkiä, me tykätään kovasti puuhata monenmoista! 😊

Ulkohommia päiväkodin pihalla sekä Hämähäkkien retki lähimaastossa.


Tässä me katsotaan yhdessä hauskaa eläinohjelmaa ja leikitään hienosti odotteluleikkejä.

Päiväkodissa on mukavaa! 😊

Askartelua ja retkeilyä.

Tällä viikolla aloitimme tekemään syysaskarteluita. 

Maalaus, sekä lehtien ja kehysten liimaaminen jaksoivat kiinnostaa askartelijoita. Nyt meillä onkin seinällä syksyinen metsä, jota Auringot onneksi yhä lämmittävät. 😊


Tänään torstaina lähdettiin retkelle Isoonpuistoon.

Isonpuiston leikkikentällä oli paljon hauskaa puuhaa. Liikuimme myös monipuolisesti. 😊 


Lopuksi söimme vielä eväät. Ihana retki! 

Mainiota maanantaita !

Hei me kiivetään!

Hyvän sään kunniaksi oltiin ulkona melkein lounaaseen asti. 😊 
Meidän päiväkodin pihalla on tosi paljon mieluisaa puuhaa. 
Tästä on hyvä aloittaa uusi viikko. 😊

Ehdittiin jo elokuuhun! :)

Uusi toimintakausi on pyörähtänyt käyntiin mukavissa merkeissä. 

Olemme ehtineet esimerkiksi jo retkeillä ja aloitella hienoja metsämaalauksia!


Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä