Oppilaan tunnukset
TVT-pelisäännöt Kontiolahden koulussa
Lyhyesti sanottuna:
- oppilailla on koulutyössä kaksi tunnusta, joita pitäisi osata käyttää: koulun järjestelmien kirjautumistunnus (sama käy Wilmaan) ja oma Pedanet -tunnus.
- Omaa puhelinta saa käyttää koulutyössä, mutta välttämätön oma puhelin ei koulussa ole. Puhelimesta tai muista omista laitteista ei saa aiheutua häiriötä koulutyölle
Tunnus koulun tietokoneisiin, Wilmaan, sähköpostiin, Office 365 ja Google palveluihin
Kaikilla koulun oppilailla on oma henkilökohtainen koulutunnus, jolla kirjaudutaan Wilmaan, koulun laitteille ja verkkoympäristöihin.
Tunnus on melkein kaikilla muotoa etunimi.sukunimi@oppilas.kontiolahti.fi.
Tunnus on oppilaan käytettävissä koko peruskouluajan.
Office 365
Samalla koulutunnuksella oppilas kirjautuu myös Office 365 -palveluun. Täältä löytyvät mm. Word, Excel, PowerPoint, Teams, sähköposti
Tähän pilvipalveluun voi kirjautua miltä tahansa verkkoon kytketyltä laitteella.
OneDrivessa on tallennustilaa omille tiedostoillesi
O365 palvelussa voit vaihtaa salasanasi ja säätää kieliasetukset, tarkemmat ohjeet https://peda.net/kontiolahti/kontiolahden-koulu/tvt_ohje/tunnukset
Google tunnus
Samalla tunnuksella oppilaat kirjautuvat myös Cromebookeille ja Google Classroomiin.
Classroomia voit käyttää joko nettiselaimen kautta tai ladata puhelimellesi Google Classroom sovelluksen.
Älä kirjaudu Google Classroomiin omilla gmail.com tunnuksillasi, vaan käytä kirjautumiseen AINA koulutunnusta.
Google/O365 tunnus toimii kirjautumistunnuksena myös monella nettisovellukselle, esim. Ville, Thinkercad, Pedanet, Sanoma, Studeo,
Wilma - yhteydenpito ja tiedotus
Huoltajilla on omat tunnukset Wilmaan.
Wilmaa voi käyttää selaimen kautta https://kontiolahti.inschool.fi/ tai mobiililaitteen Wilma-sovelluksella.
- Lukujärjestys ja opetustilat löytyvät Wilmasta.
- Seuraa viestejä ja tiedotteita. Wilman kautta koulu tiedottaa ja viestittää toiminnasta.
- Tuntimerkinnät, läksytiedot, koevaraukset ja koetulokset löytyvät Wilmasta.
- Huoltaja kuittaa poissaolot Wilmaan.
Pedanet
Pedanet (alusta, jolla tämäkin teksti on) on Jyväskylän yliopiston ylläpitämä verkkoalusta opetuskäyttöön, joka Kontiolahden kunnassa, kuten monessa muussakin kunnassa, on otettu käyttöön yhdeksi verkossa tapahtuvan opetuksen alustaksi. Tarkempia tietoja voi saada esim. täältä. Pedanetin kautta käytetään joitakin koulussa käytössä olevia sähköisiä oppimateriaaleja, joten sen käyttöä oppilas ei voi välttää.
Pedanetiin oppilaan pitäisi perustaa oma käyttäjätili, ellei hän ole sitä vielä tehnyt. Tässä asiassa oppilaat tarvitsevat huoltajan apua. Pedanet –tili kuuluu perustaa itse siksi, että tunnuksen ja omaan kansioon tallennetun materiaalin on tarkoitus kulkea oppilaan mukana, vaikka oppilaitos tai kouluaste vaihtuisikin. Jos tilin perustaminen on hyvin ongelmallista, siihen voi saada tukea koululta.
Pedanetin käytössä on oppilaiden kannalta kaksi eriluonteista osaa: jokaisen oppilaan oma profiili ja koulun yhteiset sivut. Kontiolahden koulun Pedanet –sivuilla on yleisiä tiedotusasioita, mutta etenkin alustoja verkossa tapahtuvalle asioiden käsittelylle. Jos nyt menette ja selaatte sivuja läpi, huomaatte, että sisällöt ovat vielä tynkiä. Olemme vielä etsimässä alustalle hyviä käyttötapoja. Myös se hämää, että suuri (ja koulutyön kannalta mielenkiintoisin) osa sisällöstä ei näy muille kuin kirjautuneille oppilaille tai opettajille. Sivulliset näkevät vain murto-osan.
Kirjasarjojen materiaalit
Koulussa käytössä oleviin kirjasarjoihin saattaa, oppiaineesta riippuen, liittyä varta vasten räätälöityjä verkkomateriaaleja. Niihin pääsee käsiksi kustantajan sivuilta (esim. Sanomapro). Näihin materiaaleihin oppilas kirjautuu luokkatason yhteisellä oppilaan avaimella, jonka opettaja on tiedottanut.
Sanomapron materiaaleihin kirjaudut omilla koulutunnuksillasi, valitse ensin Pohjois-Karjala(PTTK)