Alakylän koulu

Tapahtuu lähialueilla

Junalla Lapista Helsinkiin: Kysyimme matkustajilta, mitä rapistuvalle ja ruuhkaiselle pääradalle pitää tehdä – Pääsikö ranskalainen Adrien ajoissa perille?

Suomen pääradalla kulkee vuosittain jopa viisi miljoonaa matkustajaa, mutta perille pääsy on usein arpapeliä. Esimerkiksi IC 22 on saapunut tänä vuonna määränpäähänsä aikataulussa vain joka toinen kerta. Täsmällisyys ei parane ilman miljardien ratainvestointeja. Nousimme junan kyytiin Rovaniemeltä Helsinkiin ja tapasimme matkustajia. Onko mitta jo täysi? Mitä toiveita heillä on Suomen vilkkaimman rataosuuden parantamiseksi?

Rintasyöpään sairastunut Sari Alakulppi ehti jo suunnitella omat hautajaisensa – sitten hän päätti selvitä ja paineli vaalikentille tekemään historiaa

Puoli vuotta sitten rovaniemeläinen kanttori Sari Alakulppi koki saman järkytyksen kuin viisi tuhatta suomalaisnaista joka vuosi. Rintasyöpädiagnoosi oli aluksi sokki, ja hetken Alakulppi pelkäsi kuolevansa. Sitten hän nimesi syövän Ryökäleeksi ja päätti, ettei suostu uhriksi. Maailmassa on vielä paljon tehtävää.

Lähteet