Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen osaamisala

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto - koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen osaamisala (150 osp)

 kaippi_580px.jpg

Koulutukseen on jatkuva haku!

Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajat toimivat esimerkiksi varhaiskasvatuksessa, perusopetuksessa, aamu- ja iltapäivätoiminnassa sekä toisella asteella. Työ voi olla myös muuta tukemista ja ohjaamista, kuten henkilökohtaisena avustajana toimimista.

Opintojen aikana opit toimimaan ammatillisesti kasvatus- ja ohjausalalla, ohjaamaan erilaisia oppijoita ja oppimisprosessia, vastaamaan tuen tarpeisiin oppimisen ja ohjauksen ympäristöissä sekä suunnittelemaan ja toteuttamaan aamu- ja iltapäivätoimintaa. Tutkintoon voi sisällyttää ammatillisen tutkinnon osan tai osia ammatillisesta perustutkinnosta, ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta. Tutkintoa täydennetään tarvittaessa valinnaisilla tutkinnonosilla, joita ovat esimerkiksi etsivässä työssä toimiminen, kulttuurinen moninaisuus kasvatus- ja ohjaustyössä, kokemusasiantuntijana ja vertaisohjaajana toimiminen tai suomen kielen lukemisen ja kirjoittamisen perustaitojen ohjaus.

Opinnot suoritetaan työelämäpainotteisesti oppisopimuksella tai monimuoto-opintoina. Opintojen kesto on n. 1,5–2 vuotta henkilökohtaisesta opiskelusuunnitelmasta riippuen. Lähiopetuspäiviä on n. 3 päivää kuukaudessa. 

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon perusteet löytyvät ePerusteista.

Opintomaksu 350 e.

Hae nyt!

Lisätietoja:

Haapaveden Opisto
Sari Keskimaa
koulutuspäällikkö
sari.keskimaa(at)haapop.fi
040 868 0314