OPISTON ESITTELY

Vuonna 2016 Haapaveden Opisto juhli 120-vuotista historiaansa

Haapaveden-Opisto-LOGO.pngHaapaveden Opisto on Pohjois-Pohjanmaalla Haapaveden kaupungin keskustassa sijaitseva kansanopisto. Uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton Haapaveden Opisto antaa sekä ammatillista että yleissivistävää koulutusta. Opistolla opiskelee noin 300 opiskelijaa.
Opiston toiminta sekä oppilaitoksena että työyhteisönä perustuu elämänlaajuiseen oppimiseen, yhteisöllisyyteen, kulttuurien vuorovaikutukseen sekä vahvaan ammatti- ja toimintataitoon.

Historiaa

14A59-051.jpgHaapaveden Opiston - alkuperin Keski-Pohjanmaan kansanopisto ja vuosina 1926-1981 Haapaveden kansanopisto - syntyyn vaikutti ratkaisevasti lääkintöneuvos Konrad ReijoWaara (aik. Relander), joka asui piirilääkärinä ollessaan Haapavedellä. ReijoWaaran muuttaessa Ouluun hän lahjoitti Haapaveden talonsa, Väinölän, kansanopiston ensimmäisiksi toimitiloiksi. Kansanopistoliikkeen isän, tanskalaisen N.F.S. Grundtvigin, mallin mukainen uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton kansanopisto aloitti työnsä Haapavedellä 2. päivänä marraskuussa 1896 omistajanaan kannatusyhdistys.Lönni takaa netti.jpg

Haapaveden Opiston entinen päärakennus "Lönninkartano" on Suomen ensimmäisen oman arkkitehtitoimistonsa perustaneen naisarkkitehdin, Wivi Lönnin, v. 1917 suunnittelema. Jatkosodan aikaan siinä toimi sotasairaala. Nykyisin se toimii opiskelija-asuntolana ja siellä sijaitsee myös juhlasali ja ruokala.
Lönniilta.jpg


haapop_polkujatulevaisuuteen (1).png