Tehostettu tuki Kannuksessa

TEHOSTETUN TUEN TAVOITTEET, JÄRJESTÄMINEN JA YHTEISTYÖ ALKUOPETUKSESSA Tavoitteena on, että oppilas selviytyy tehostetun tuen avulla yleisopetuksessa ensisijaisesti omassa lähikoulussaan.

Tehostetun tuen muotoja ovat tukiopetus, oppimissuunnitelman laatiminen, osa-aikainen erityisopetus, Takalon jousto-opetus, avustajapalvelut, aamu- ja iltapäivätoiminta, koulun kerhotoiminta sekä puhe-, toiminta- ja fysioterapia. Alkuopetusta on mahdollista käydä 2-3-vuotta. Oppilaan siirtyessä tehostetun tuen piiriin, hänelle laaditaan pedagoginen arvio. Tämän laativat luokanopettaja ja erityisopettaja yhdessä oppilaan ja huoltajien kanssa. Tämän arvion perusteella moniammatillinen työryhmä, johon kuuluvat tarvittaessa rehtori, oppilasta opettavat opettajat sekä erityisopettaja, päättää yhdessä oppilaan ja huoltajan kanssa oppilaan siirtämisestä tehostetun tuen piiriin. Tämän jälkeen oppilaalle laaditaan oppimissuunnitelma.

Jos lähikoulun antama tehostettu tuki ei riitä, oppilas voi siirtyä Takalon koulun jousto-opetukseen. Päätöksen siirtymisestä tekevät opettajat, rehtori ja huoltajat yhdessä. Alkuopetuksen jälkeen oppilas voi siirtyä takaisin omaan lähikouluunsa, jos siellä on mahdollista tarjota riittävää tukea. Oppilaan on myös mahdollista tarvittaessa siirtyä suuremmasta kouluyksiköstä pienempään, jos tehostettua tukea voidaan siellä riittävästi tarjota.

Yhteistyössä tehostetun tuen järjestämisessä ovat mukana oppilas, huoltajat, oppilasta opettavat opettajat, kouluavustajat, oppilashuoltotyön henkilöstö sekä puhe,- toiminta- ja fysioterapeutit.

 

TEHOSTETUN TUEN TAVOITTEET, JÄRJESTÄMINEN JA YHTEISTYÖ KANNUKSESSA (3.-6. lk)

Tehostetun tuen tavoitteena on, että oppilas selviytyy yleisopetuksessa ensisijaisesti lähikoulussa.

Tehostetun tuen järjestämistapoina ovat opintojen yksilöllinen ohjaus, tukiopetus, oppimissuunnitelman laatiminen, osa-aikainen erityisopetus, samanaikaisopetus, opetusryhmien joustava muuntelu, avustajapalvelut, koulun kerhotoiminta sekä puhe-, toiminta- ja fysioterapia.

Luokanopettaja ja erityisopettaja laativat oppilaasta pedagogisen arvion. Tämän arvion perusteella moniammatillinen työryhmä, johon kuuluvat tarvittaessa rehtori, oppilasta opettavat opettajat sekä erityisopettaja, päättää yhdessä oppilaan ja huoltajan kanssa oppilaan siirtämisestä tehostetun tuen piiriin.

Yhteistyössä tehostetun tuen järjestämisessä ovat mukana oppilas, oppilaan huoltajat, oppilasta opettava(t) opettaja(t), rehtori, kouluavustajat sekä oppilashuoltotyö, puhe,- toiminta- ja fysioterapeutit.

 

TEHOSTETUN TUEN TAVOITTEET, JÄRJESTÄMINEN JA YHTEISTYÖ KANNUKSESSA (7. - 9. lk)

Tehostetun tuen tavoitteena on, että oppilas selviytyy ensisijaisesti yleisopetuksessa.

Tehostetun tuen järjestämistapoina ovat opintojen yksilöllinen ohjaus, tukiopetus, oppimissuunnitelman laatiminen, osa-aikainen erityisopetus, samanaikaisopetus, opetusryhmien joustava muuntelu, avustajapalvelut, koulun kerhotoiminta sekä yleiset terapia- ja tukipalvelut. Mahdollisuuksien mukaan tarjotaan joustavan perusopetuksen toimintaa (JOPE).

Aineenopettaja ja erityisopettaja laativat oppilaasta pedagogisen arvion. Tämän arvion perusteella moniammatillinen työryhmä, johon kuuluvat rehtori, oppilasta opettava opettaja sekä erityisopettaja, päättää yhdessä oppilaan ja huoltajan kanssa oppilaan siirtämisestä tehostetun tuen piiriin.

Yhteistyössä tehostetun tuen järjestämisessä ovat mukana oppilas, oppilaan huoltajat, oppilasta opettavat opettajat, rehtori, kouluavustajat sekä oppilashuoltotyö, puhe,-toiminta- ja fysioterapeutit.