Ruvetaan hommiin! (YRI06, 2 op)

Opintojakson kuvaus

Paikallinen lisäys tavoitteille
  • opiskelija kokeilee ja/tai seuraa työskentelyä yhdessä tai useammassa työyhteisössä
  • opiskelija oppii työyhteisötaitoja ja tutustuu työntekijän oikeuksiin ja velvollisuuksiin työpaikalla

Keskeiset sisällöt

 
Paikallinen lisäys keskeisille sisällöille
  • työyhteisötaidot
  • työntekijän oikeudet ja velvollisuudet
  • toimintaympäristöt työyhteisöissä

Laaja-alainen osaaminen

 
 
Laaja-alainen osaaminen opintojaksossa
Monitieteinen ja luova osaaminen

Opiskelija tottuu arvioimaan erilaisen tiedon tarpeellisuutta ja merkittävyyttä elämänhallinnan, opiskelun ja työ- ja jatko-opintosuunnitelmiensa sekä eri yhteisöjensä kannalta. Tätä konkretisoidaan tutustumalla korkeakouluopiskelun ja työssä oppimisen tapoihin rakentaa tietoa ja hyödyntää osaamista. Samalla opiskelija vahvistaa oppimaan oppimisen taitojaan sekä valmiuksiaan jatko-opintoihin ja muita elämänvaiheita varten.


Arviointi

 
Yrittäjyyskasvatus

Lukiokoulutuksessa arvioinnilla on kaksi keskeistä tehtävää:

  • Oppimisen tukeminen ja ohjaaminen. Tätä tehtävää toteuttaa opintojakson aikana annettava palaute, formatiivinen arviointi. Opintojakson aikainen palaute sekä lukio-opintojen aikainen, opettajan tuella tehty itsearviointi ja vertaisarviointi auttavat opiskelijaa ymmärtämään omaa oppimistaan, tunnistamaan vahvuuksiaan, korjaamaan virheitään ja kehittämään työskentelyään niin, että oppimiselle asetetut tavoitteet voivat toteutua.

  • Osaamiselle ja oppimiselle asetettujen tavoitteiden saavuttamisen näkyväksi tekeminen. Tätä tehtävää toteuttaa osaamisen ja opitun arviointi, summatiivinen arviointi. Osaamisen arviointi perustuu todennettuun näyttöön siitä, kuinka hyvin ja missä määrin opiskelija on saavuttanut opintojaksolle asetetut tavoitteet. 

Yrittäjyyskasvatuksen opintojaksot arvioidaan S/H. Opintojaksoissa käytettävät arviointimenetelmät kuvataan jaksoittain.

Opintojakson arviointi

Opintojakson itsearvioinnissa hyödynnetään työnantajan antamaa arviointia, jos sellainen on käytettävissä.


Opintojakson vapaa kuvaus

 

Opiskelija tutustuu jakson aikana yhteen tai useampaan yritykseen ja laatii työskentelystään kirjallisen raportin opettajan ohjeen mukaan. Opiskelija hankkii työpaikan itse ja toimittaa kirjallisen raportin lisäksi työnantajan kirjoittaman todistuksen harjoittelun kestosta (harjoittelun tulee kestää vähintään 15 tuntia). Harjoittelu voi olla kokonaan tai osittain job shadowing -työskentelyä.